Смекни!
smekni.com

Організація роботи дільничної станції Хутір-Михайлівський (стр. 6 из 6)

Відбір під навантаження цистерн здійснюється працівниками ПТО, ПКО при комерційному і технічному огляді транзитних поїздів на коліях станції. До початку навантаження відправник пред'являє в товарну контору заповнений комплект перевізних документів, які після перевірки правильності їхнього заповнення і візування особою, уповноваженою начальником станції (товарним касиром) повертається відправникові, як дозвіл на навантаження. З метою оформлення і нарахування плати за користування цистерною, старший прийомоздавальник 4 розряду заповнює пам'ятку про користування вагонами ф. ГУ-45. У пам'ятці вказується: назва підприємства, місце подачі, номера поданих вагонів, дата і час їхніх подач, власні або орендовані вагон. У графі 5 указується код залізниці – власниці вагонів. Після закінчення навантаження або вивантаження в пам'ятці вказується час і дата закінчення цих операцій. Пам'ятка підписується старшим прийомоздавальником 4 розряду і представником ТНТС, і заповнюється двічі: перший раз при подачі вагонів під злив або налив, другий по закінченню цих операцій. Відмовлення представника ТНТС від підпису оформляється актом загальної форми, який прикладається до пам'ятки. Пам'ятка ф. ГУ-45 оформляється з використанням АРМ прийомоздавача.

При виконанні операцій по наливу нафтопродуктів працівники ТНТС, відповідно до місцевої інструкції перевіряють: щільність закриття зливальних клапанів, правильність закриття кришки люка, пломбувальні вушка, прокладки аварійних шайб великої кришки, надійність закріплення цистерни гальмовими башмаками, дають дозвіл на налив вантажу.

Закінчивши налив цистерни, відправник вантажу бере проби, здійснює вимір висоти наливу, визначає масу нафтопродукту, закриває кришки люків з перевіркою ущільнювальних прокладок, пломбує цистерну, видаляє розлитий нафтопродукт із ходової частини і всієї поверхні котла цистерн, протирає до чіткої видимості знаки і трафарети, оформляє паспорт якості і закінчує оформлення перевізних документів. Старший прийомоздавальник 4 розряду при прийомі цистерни візуально перевіряє: щільність закриття люків і зливальних приладів, правильність пломбування, чистоту поверхні казана і ходової частини цистерни, видимість знаків і трафаретів. Після перевірки і закінчення оформлення вагонного листа старший прийомоздавач 4 розряду всі перевізні документи передає в товарну контору для перевірки таксування й остаточного їхнього оформлення, сповіщає маневрового диспетчера про закінчення вантажних операцій і готовності вагонів до збирання.

Складач поїздів при прибиранні вагонів з фронтів навантаження – вивантаження по портативній радіостанції передає ДСЦ номера вагонів у тім порядку, як вони розташовані, починаючи від локомотива для наступного запису в листки накопичування і добірки документів або складання скороченого сортувального листа.

Оператор ЕОМ 4 розряду (накопичувач) на підставі перевізних документів робить розмітку списаних вагонів, згідно плану формування.

Маневровий диспетчер інформує товарну контору про передбачуваний час подачі вагонів під вантажні операції. Товарний касир повідомляє клієнтуру.

У процесі розформування складач поїздів місцеві вагони відсіває на одну із сортувальних коліях за вказівкою ДСЦ і робить добірку їх по пунктах вивантаження.

Подача і прибирання вагонів по фронтах навантаження і вивантаження виконується одним з складачів за вказівкою ДСЦ. Одночасно на колії навантаження (вивантаження) подається не більш 10 вагонів.

З моменту постановки вагонів товарна контора не більш ніж за 15 хвилин повідомляє одержувачеві або відправникові, що вагони подані.

Якщо вагони з-під вивантаження використовуються для навантаження, то огляд їхньої придатності під навантаження виконується на місці первісного вивантаження прийомоздавачем вантажу 4 розряду разом з оглядачем вагонів із записом у книгу пред'явлення вагонів до технічного огляду ф. ВУ-14.

Вагони, призначенням під вивантаження на станції Зерново, Чигинок, Свесу, Есмань, Ямпіль, маневровий диспетчер пред'являє для технічного і комерційного огляду з записом у книгу ф. ВУ-14 з вказівкою роду вантажу, що підлягає навантаженню.

Маневровий диспетчер у процесі чергування відображає в «Змінному плані-графіку роботи станції»:

- хід виконання змінного плану роботи з навантаження і вивантаження вагонів;

- підхід поїздів;

- розформування, накопичення, формування поїздів;

- відправлення поїздів;

- наявність порожніх вагонів;

- роботу маневрового локомотива з визначенням часу виконання операцій по подачі-забиранню вагонів з вантажних пунктів;

- роботу гіркового локомотива.

Пономерний облік наявності місцевих вагонів веде оператор ЕОМ 4 розряду в книзі ф. ДУ-8, у якій відображається:

- номер поїзда, дату, час прибуття вагона на станцію;

- дату і час подачі вагона під навантаження (вивантаження);

- номер поїзда, дату і час відправлення вагона.

Список літератури

1. Варфоломеев В.В., Колодий Л.П. Устройство пути и станций: Учебник для учащихся техникумов ж.-д. транспорта. – М.: Транспорт, 1992. – 303 с.

2. Домбровский А.А. Организация маневровой работы на промежуточных станциях. – М.: Трасжелдориздат, 1938. – 88 с.

3. Зеркалов Д.В. Довідник залізничника: у дев'яти книгах. Кн. 7: Станції. – К.: Основа, 2008. – 640 с.

4. Сюй Ю.А., Ульяненкова Н.В., Телятинская М.Ю. Сооружения и устройства железных дорог: Учеб. пособие / МИИТ. – М., 2000. – 78 с.