Смекни!
smekni.com

Товарознавча експертиза та митне оформлення автомобілів ВАТ "УАЗ" (стр. 6 из 13)

2 У сучасний період з заводу випускаються автомобілі з інжекторними двигуни яких відповідають нормам Євро-2.

3 У рамках програми репозиціонування змінені корпоративні кольори – на зелений та бежевий. Також втілена програма заміни буквено-цифрових позначень моделей на звучні імена «Hunter», «Patriot».

4 Сьогодні серед модельного ряду можна виділити наступних лідерів. УАЗ «Patriot» новий сучасний, потужний та надійний позашляховик, який можливо експлуатувати в будь-яких дорожніх умовах. «Hunter» – удосконалений перевірений часом УАЗ 469, який сьогодні відповідає сучасним споживчим вимогам.

5 На Українському ринку автомобіль «УАЗ» представляє офіційний дилер компанія «АІС». Її представництва знаходяться по всій території України, де можуть надати повний спектр – продаж автомобілів, встановлення додаткового обладнання, гарантійне та після гарантійне обслуговування.

6 Офіційні дані щодо об’ємів збуту автомобілів «УАЗ» в 2005 та 2006 роках відображають стабільну та позитивну тенденцію. Це дає нам можливість припустити, що автомобілі «УАЗ» в 2007 році матимуть ще більшу популярність серед автолюбителів.

7 Попри доступну ціну на автомобілі «УАЗ» кредитування також сприяє зростанню попиту на автомобіль. В місті Рівному серед багатьох банків що надають кредит для придбання автомобілів вигідно виділяється «Укрсоцбанк», що пропонує достатньо добрі умови.

8 В рамках діючого законодавства транспортні засоби повинні бути застрахованими. Всі відносини пов’язані зі страхуванням транспортних засобів та відповідальності їх власників регулює Закон України «Про обов’язкове страхування відповідальності власників наземних транспортних засобів»

9 Автомобілі марки «УАЗ» реалізуються в містах України не тільки великими підприємствами, але і малими фірмами. Зокрема, в місті Рівному ТзОВ «Каштан» пропонує досить широкий модельний ряд автомобілів популярних марок. Серед яких шанувальники автомобілів «УАЗ» зможуть підібрати автомобіль для власних потреб. Крім того, невеликі регіональні підприємства такі як ТзОВ «Каштан» мають більш тісний зв’язок з клієнтами, що є суттєвою перевагою. В чому я переконався з власного досвіду.

2. Автотоварознавча експертиза автомобілів фірми «УАЗ»

2.1 Сучасні тенденції у виробництві автомобілів марки «УАЗ»

2.1.1 Модельний ряд двигунів автомобілів «УАЗ»

За великий проміжок успішного виробництва конкурентоспроможних автомобілів «УАЗ» розробив та впровадив у оснащення автомобілів досить широкий ряд двигунів вітчизняного та іноземного виробництва

Таблиця 2.1 - Технічна характеристика двигунів

Показник Двигун
1 Марка двигуна ЗМЗ‑409.10 УМЗ 4218.10 ДВС 210.10
2 Паливо Бензин А‑92 Бензин А‑76 Бензин А‑76
3 Робочий об’єм, л 2,69 2,89 2,445
4 Максимальна швидкість, км/год 130 120 130
5 Витрати пального при 90 км/год, л/100 км 13,2 15,5 12,2
6 Ном. потужність, к.с. /об. хв. 128 /4400 84 /4000 91 /4000
7 Макс. обертовий момент Н.м. /об. хв 217,6 / 2500 189 / 2500 180 /2500

Таблиця 2.2 - Технічна характеристика двигунів

Показник Двигун
1 Марка двигуна УМЗ 420 Andoria4CT90 ЗМЗ‑5143.10
2 Паливо Бензин Аі-76 ДП ДП
3 Робочий об’єм, л 2,445 2,42 2,24
4 Максимальна швидкість, км/год 125 120 120
5 Витрати пального при 90 км/год, л/100 км 12,9 11,9 10,1
6 Ном. потужність, к.с. /об. хв. 89 /4000 86 /4000 91 /4000
7 Макс. обертовий момент Н.м. /об. хв 187 /2500 183,0 / 1800 196,0 / 2500

Модельна гама двигунів дозволяє покупцю зробити оптимальний вибір враховуючи потужність, економічність та надійність. Що вплине на подальше задоволення потреб під час експлуатації автомобіля.

2.1.2 Додаткове оснащення автомобілів «УАЗ»

На сьогоднішній день додатковим оснащенням автомобілів «УАЗ» в Україні займається корпорація «АИС». Підприємство на спеціалізованих станціях здійснює повний комплекс робіт по встановленню широкого ряду комплектів додаткового обладнання, основним з яких є:

· газобалонне обладнання;

· автомобільні аудіосистеми;

· протиугінні засоби захисту;

· антикорозійна обробка.

Газобалонне обладнання не погіршуючи технічних характеристик збільшує ресурс двигуна й дозволить заощаджувати чималі кошти, тобто – це сучасно, дешево й зручно.

У торгово-сервісній мережі Корпорації «АИС» на спеціалізованих станціях по переустаткуванню автомобілів виробляється установка газобалонного встаткування виробництва фірми «Tartarini-Auto» для роботи на стислому природному газі і зрідженому нафтовому газі. Корпорація «АИС» уже більше 3 років робить установку на продавані автомобілі ГБО від компанії «Tartarini-Auto».

За цей період устаткування зарекомендувало себе, як надійний й якісний продукт. Газові редуктори, заздалегідь випробувані й відрегульовані на стендах «Tartarini-Auto», практично не вимагають додаткового регулювання в процесі експлуатації й забезпечують оптимальна витрата газу на всіх режимах роботи. У цей час установка газобалонного встаткування виробляється на автомобілі як з карбюраторним двигуном, так і з інжекторним.

Переваги газобалонного встаткування – більше низька вартість витрат на експлуатацію автомобіля, що працює на газі, у порівнянні з використанням класичного двигуна внутрішнього згоряння.

Основні особливості газобалонного встаткування:

· переобладнання автомобіля на газ не вимагає конструктивної переробки двигуна, досить установки самого встаткування;

· сам балон не займає великого обсягу;

· при роботі на газі не буває детонації;

· циліндропоршнева група двигуна служить довше;

· масло можна міняти рідше, оскільки воно повільніше втрачає свої властивості;

· набагато менше утворення сажі;

· менш шкідливий вихлоп;

· при правильно обраному режимі роботи двигуна на газовому паливі знижується й рівень створюваного їм шуму на 2–3 ДцБ. Двигун починає працювати м'якше, немає детонації й ривків, тому що октанове число газу 93–120, при максимальному в бензину – 95;

· сам процес експлуатації «на газі» нічим не відрізняється від роботи на звичайному паливі. До речі, зовсім не обов'язково, що, встановивши балон з газом, Ви повинні відмовитися від бензину. У будь-який момент одним натисканням кнопки можна «перемкнутися» на традиційне паливо;

· при правильній установці й регулюванні витрата газу може або відповідати витраті бензину, або незначно перевищувати витрата бензину на 10–20%, залежно від умов, типу двигуна й газового встаткування;

· комбінована система живлення газ плюс бензин – це 1000 км без поповнення запасів пального!

Корпорація «АИС» на спеціалізованих станціях здійснює комплекс робіт з установки широкого ряду комплектів газобалонного встаткування фірми «Tartarini-Auto» на автомобілі марок ГАЗ, ВАЗ, УАЗ, ЗИЛ, ИЖ. За бажанням клієнта автомобіль, переустаткований для роботи на зрідженому нафтовому газі, може бути укомплектований газовим балоном обсягом від 50 до 110 л., для роботи на стислому природному газі – 50 л. Для установки ГБО на інжекторні автомобілі Корпорація «АИС» пропонує дві системи встаткування «Tartarini-Auto»:

1. «ПЕК 99 еволюція» – ця система має свій електронний блок керування, що знімає показання лямбда – зонда і положення дросельної заслінки, аналізує їх і подає сигнал на кроковий двигун, що автоматично регулює дозування палива. Таким чином, працюючи під навантаженням або на холостих обертах, двигун автомобіля одержує ту кількість палива, що йому необхідно в певний момент часу;

2. Секвенційна система управляється електронним блоком, що контролює секвенцію і час упорскування газу, що впорскує за допомогою магістралі форсунок безпосередньо у впускні канали, одержуючи, таким чином, особливо точне дозування палива, для оптимізації процесу згоряння. Ця система пройшла безліч тестів і перевірок як у нас у країні, так і за кордоном і показала себе з найкращого боку. Кількість шкідливих викидів в атмосферу відповідає всім європейським нормам, зберігається «бензинова» жвавість і витрата газу практично не перевищує витрату бензину.

Підбиваючи підсумок вище – сказаному, слід зазначити, що установка ГБО на автомобіль вигідна як з технічної, так і з економічної точок зору, особливо при інтенсивній експлуатації автомобіля, коли добре помітне зниження витрат на паливо й на ремонт автомобіля.

На сьогоднішній день торгово-сервісна мережа Корпорації «АИС» має широкий набір різноманітних аудіосистем для тих, хто цінує якісний звук.

За рекомендацією менеджерів Корпорації «АИС» можна підібрати й установити аудіосистеми відомих світових виробників: ALPINE, SONY, KENWOOD, JVC, PIONEER, HELIX, LG, PROLOGY, АКА, KICX, URAL, MAGNAT, які пройшли контроль якості в Україні й мають відповідні сертифікати.

Крім товарів, зазначених у діючому прайс-листі, клієнт має можливість замовити аудіокомпоненти найвищого рівня HI-FI й HI-END. Це різноманітні мультимедійні компоненти, підсилювачі, ресивери, сабвуфери, головні пристрої й акустичні системи.

Аудіосистеми можна придбати в торгово-сервісних підприємствах як за готівку, так і по безготівковому розрахунку й здійснити установку даних апаратів на спеціалізованих СТО. Модельний ряд запропонованої продукції постійно обновлюється й має досить різноманітний асортимент.