Смекни!
smekni.com

Індустрія туризму (стр. 4 из 6)

Краще вибрати невелике число зарубіжних ринків і сегментів, ніж намагатися працювати зі всіма, хіба що ви маєте свій в розпорядженні величезний бюджет і ваш продукт здатний привернути всіх. Вам знадобиться більше інформації про відповідні ринки. Для цього слід проконсультуватися із співробітниками БУТ або ознайомитися з довідниками по ринках, які випускає ця організація.

Зарубіжний маркетинг може зажадати значні витрати, але якщо ви підходите до вибору цільового ринку з великою ретельністю і преду-смотрительностью, крупні витрати може і не знадобитися. Переконайтеся, що ви розібралися в потребах і особливостях вибраних вами цільових ринків.

Як ви шукатимете ринок збуту для вашого продукту за рубежем?

Дуже небагато продуктів можуть бути реалізовано абсолютно самостійно. Рекламна діяльність на основі партнерства звичайно більш успішна і економічно ефективна. Залежно від конкретного продукту і регіону ви можете вибрати:

• роботу з регіональною або зональною туристичною порадою або компанією;

• роботу з групою організацій з вашої галузі;

• роботу з аналогічними продуктами або типами організацій, які також можуть діяти в інших регіонах країни. Наприклад, готелі можуть об'єднуватися в консорціум готельного маркетингу, а улаштовувачі розважальних заходів можуть формувати асоціації з іншими такими ж організаціями;

• роботу безпосередньо з БУТ в рамках його тематичних кампаній.

Переваги маркетингу на основі партнерства значні, зокрема:

• більш сильний вплив, особливо на ринках, де окремі продукти або сфери недостатньо вивчені;

• зниження витрат;

• більш широкий діапазон діяльності в порівнянні з можливим для окремо взятої організації.

Робота з БУТ

Діяльність БУТ на зарубіжних ринках

БУТ має обмежені ресурси для промоушн, тому воно повинне фокусувати діяльність на найважливіших для Британії ринках. Працюючи з національними радами з туризму Англії, Шотландії, Уельсу і іншими основними партнерами, БУТ визначає пріоритетні ринки і сегменти ринку. До числа ключових чинників, на основі яких БУТ вибирає пріоритетні ринки, відносяться вірогідна віддача від капіталовкладень і можливість залучення більшого числа несезонних відвідувачів, а також туристів, які подорожуватимуть по всій території Британії.

Основні кампанії, як правило, орієнтовані на сегменти ринків по всьому світу. При цьому використовується комплекс засобів: друкарські матеріали, вебсайты, пряма поштова реклама і зв'язки з громадськістю. Кампанії, що проводилися останнім часом, включали акції промоушн, пов'язані з пішими прогулянками святкового дня, міською культурою і мистецтвом Великобританії, спортом і спеціальними кампаніями, націленими на сім'ї.

БУТ накопичило великий багаж знань і досвіду в області зарубіжного маркетингу, його персонал володіє спеціальними пізнаннями про ринки, з якими працює. Який би підхід ви не використовували в зарубіжній маркетинговій діяльності, мабуть, що в тій або іншій діяльності ви співробітничатимете з БУТ, яке може запропонувати як пораду, так і можливості для промоушн.

БУТ сосредотачивает свої маркетингові ресурси на 26 пріоритетних ринках по всьому світу, а ще в 11 країнах діють "Центри для відвідуючих Британію" при офісах Британської поради. 88 % що прибувають до Британії відвідувачів відносяться до 26 пріоритетних ринків. Ось перелік 26 ринків, на які спочатку орієнтується БУТ і де, як правило, є його "територіальні" офіси:

Австралія

Аргентина

Бельгія

Бразилія

Німеччина

Гонконг

Данія

Індія

Ірландія

Іспанія

Італія

Канада

Нідерланди

Нова Зеландія

Норвегія

З'єднані Арабські Емірати

Португалія

Саудівська Аравія

Сінгапур

Сполучені Штати Америки

Фінляндія

Франція

Швейцарія

Швеція

Південна Африка

Японія

БУТ випускає і безкоштовно поширює ознайомлювальні "профілі ринків" для кожного з основних зарубіжних ринків. Кожний профіль містить опис тенденцій подорожей і туризму, демографічну інформацію, ключову статистику по ринку і практичні поради щодо маркетингу.

Нижче приводимо інформацію, що описує деякі з основних напрямів діяльності БУТ і можливості промоушн. Ви можете одержати подальші більш детальні відомості про кожне з пріоритетних для БУТ ринків і діяльності цієї організації в "Довідковому столі по ринкових відносинах і туристичній галузі" в Хаммерсміте, Лондон, або ж на веб-сайте для фахівців по туризму - www.tourismtrade.org.uk. Адреса веб-сайта БУТ для споживачів наступний: www. visitbritain. com.

У БУТ працюють спеціалізовані групи, орієнтовані на кожний з ключових зарубіжних ринків Великобританії. Деякі базуються "на місцях", а інші - в Лондоні. Вони керують здійсненням маркетингової діяльності по широкому кругу напрямів, зокрема:

• випуск і розповсюдження рекламних брошур;

• виставки і семінари для представників туристичної галузі і споживачів;

• торгова і споживацька реклама;

• Інтернет-маркетинг;

• пряма поштова реклама;

• робота місій;

• організація і підтримка журналістів, ознайомлювальні поїздки представників туристичної галузі до Великобританії.

Публікації БУТ випускає численні брошури, путівники, карти і журнали для широкої публіки і фахівців, в яких іноді можливо публікувати статті і розміщувати рекламу. Деякі публікації освітлюють специфічні теми і кампанії, тоді як в центрі уваги інших знаходяться регіони Британії. В ході недавніх кампаній у пресі освітлювалися такі теми, як прогулянки, походи по магазинах (шопинг), історичні будівлі і парки, гольф, а також питання на зразок "стилю і дизайну".

Більшість цих публікацій розповсюджується безкоштовно закордонними офісами БУТ у відповідь на запити споживачів. Ось приклади публікацій:

• "Британський путівник" - повнокольорова брошура-словник, що випускається на 17 мовах, є путівником по Британії в цілому.

• "У Британії" - підписний журнал для споживачів з тиражем близько 38 000 екземплярів (в основному розповсюджується в Північній Америці, Австралії і Європі). Цільовою аудиторією є, головним чином, англофіли, багато хто з яких відвідує Британію неодноразово.

• "Сімейні дні зовні будинку" - путівник по розважальних заходах і місцях для сімейних відвідин.

• "Подорож по Британії" - путівник по суспільному транспорту з деякими подробицями щодо рельєфу місцевості Британії.

• "План заходів Лондона" - щомісячний путівник по Лондону з інформацією про плановані заходи.

• "Сполучене Королівство - Путівник" - щорічний альманах для молодіжного ринку.

• "Регіональний друк" - серія повнокольорових регіональних брошур форматом А4 і А5, видаваних регіональними і центральними радами з туризму.

Актуалізовані списки всіх поточних публікацій БУТ, кампаній і контактної інформації можна одержати безпосередньо в БУТ або на вебсайте www.tourismtrade.org.uk.

Робота з пресою

Прес-офіс БУТ регулярно готує статті-нариси, новини і фотографії для більш ніж 1000 зарубіжних газет, журналів і кореспондентів. Щомісячний інформаційний бюлетень "Британія зве" містить близько 40 статі про нові тенденції, майбутні події і спеціалізовані напрями діяльності.

БУТ зберігає редакторський контроль над матеріалами, що надаються зарубіжним ЗМІ, з якими співробітничає, відбираючи ті з них, які найбільшою мірою заслуговують увагу, а також відповідні зарубіжним потребам теми і інформацію. Посилайте свої матеріали в прес-офіс БУТ для можливого включення у видання. Інформація про заходи повинна бути надана щонайменше за три місяці (бажано раніше)."Пресс-визиты" є ще одним важливим аспектом роботи БУТ із засобами масової інформації. Це поїздки, на які запрошуються журналісти, що працюють у пресі, на радіо і телебаченні, щоб вони дістали можливість на власному досвіді ознайомитися з різними аспектами подорожей по Британії. Іноді журналісти беруть участь в таких поїздках в рамках загальної рекламної кампанії або ж для них розробляють тематичні програми, наприклад, подорож по місцях, пов'язаних з мистецтвом» або відвідини парків. Якщо ви готові прийняти зарубіжних журналістів, то відповідну пропозицію слід спрямовувати в прес-офіс.


Ознайомлювальні поїздки

БУТ також організовує програми ознайомлювальних поїздок туроператорів і агентів по подорожах, щоб вони могли одержати більш докладну інформацію про різні аспекти туризму в Британії. Є безліч програм, різних з тематики і регіонів, вибраних для відвідин. Якщо ви хочете, щоб ваш об'єкт включили в програму ознайомлювальної поїздки, то варто запропонувати додаткові послуги або знижки. Зв'яжіться з вашою регіональною зональною туристичною порадою або департаментом туристичної галузі БУТ.

БУТ прагне якомога осмотрительнее підходити до відбору журналістів і туроператорів для організовуваних їм поїздок, прагнучи уникати "любителів дурнички". Щоб отримати максимальну користь від ознайомлювальних поїздок і "прес-візитів", важливо підтримувати контакти цих учасниками і надалі. Віддача від "прес-візитів" і ознайомлювальних поїздок приходить не відразу, але вони є важливим способом просування ваших послуг на зарубіжні ринки, а ті, з ким під час таких поїздок були встановлені контакти, можуть посприяти розширенню круга клієнтів.


Виставки

Оренда стенду на зарубіжній виставці може коштувати дуже дорого, і окремим організаціям рідко вдається досягти такого ж ефекту, якої досягають ті, хто об'єднався (за географічним принципом або по типу об'єкту), щоб узяти стенд більшого розміру. БУТ орендує площі під стенди на численних споживацьких і галузевих виставках за рубежем.

Організації, охочі взяти участь у виставці під "парасолькою" БУТ, як правило, повинні мати досвід роботи не менше два років. Важливо планувати участь і замовляти площі наперед, особливо якщо йдеться про більш крупні виставки, таких як "ТБ" в Берліні. Адміністратори по маркетингу на окремих "стійках" зможуть розказати вам про виставки на їх території і допомогти вирішити, які з них найбільш вам підходять.