Смекни!
smekni.com

Індустрія туризму (стр. 6 из 6)

Половина всіх іспанських відвідувачів Британії у віці до 34 років. В основному це досить спроможні міські жителі (30 % з Мадрида).

Британія - третє по популярності місце проведення відпустки після Португалії і Франції.

Італія

Для італійців з індустріального північного регіону Ломбардії (47 %), а також Лацио (Рим і його регіон) відвідини Британії у внесезонье зараз привабливіші, ніж коли-небудь.

Якщо італійці прибувають до Лондона, то їх якнайбільше привертає можливість бути схожим по магазинах. Якщо ж вони їдуть в місця зовні Лондона, то для них важливі живописність околиць, можливість познайомитися з різними стилями життя, відвідати знамениті місця і удовлетворить культурні потреби. Шотландія привертає величезну кількість відвідувачів (вона займає друге місце після Лондона) завдяки своєму іміджу: зелень, дружелюбність і простота.

Як правило, італійці приїжджають до Британії в свою другу відпустку протягом року.

Туристи з цієї країни знаходяться в певному пункті довше і витрачають в день більше середнього.

Канада

Сімейні зв'язки і театр є основними причинами для подорожі до Британії в міжсезонні.

Круг пізнань про Британію у середньостатистичних канадців ширше, ніж у американців, а інтерес до нових місць більш високий, ніж до традиційних.

Більше 50 % канадських туристів - з Онтаріо, і більше половини загального числа канадців, відвідуючих Європу, приїжджають до Британії.

По віку канадські туристи, відвідуючі Британію, старше, ніж середній відвідувач з-за кордону (30 % у віці старше 55 років).

Сім мільйонів квебекців віддають перевагу поїздкам до Франції, але єдиний сильний зв'язок - це спільна мова, решта зв'язків же є слабкими, і культурна спадщина Великобританії продовжує привертати відвідувачів.

Канадці витрачають менше середнього за поїздку в день.

Латинська Америка

Частіше за все з цього регіону прибувають бразильські (34 %) або аргентинські (24 %) туристи.

Лондон - найпопулярніше місце призначення: наділені відчуттям стилю розглядають його як столицю мод, але люблячі віскі латиноамериканцы знають також і про існування Шотландії. Крім того, відвідуються також Кембрідж, Бат, Стратфорд, Йорк і Оксфорд.

Урівноважені відвідувачі цікавляться театром, музеями і художніми галереями, а також походами по магазинах (імпортовані товари все ще вважаються дорогою новинкою в багатьох країнах, а якість і різноманітність британських продуктів вражають).

Аргентинці також відвідують Британію ради спорту (особливо регбі), вивчення англійського, торгових ярмарків і виставок. 15 % відвідуючих Британію латиноамериканців приїжджають у справах бізнесу, а 10 % - до друзів і родичів.

При незначній тривалості перебування аргентинці схильні витрачати в день виключно великі суми.


Скандинавія

Туристи з Скандінавських країн вірять в тепло і дружелюбність Британії, їм подобаються відчуття гумору і жвавість британців (про що вони судять за телевізійними програмами), а також стиль життя, характерною межею якого, на їх думку, є відвідини пабів. Вони відчувають себе більш упевнено з англійським, ніж з іншими європейськими мовами.

Скандінави захоплюються гольфом і, за оцінками, скоюють в рік 50 тис. поїздок на гольф.

Данці добре поінформовані про британську географію і звичаї, норвежцям же подобаються розважальні заходи просто неба, наприклад подорожі по каналах.

Норвежців дратує, якщо їх приймають за шведів, і не дивлячись на хороше знання англійського, вони оцінять декілька слів вітання, почутих на рідній мові під час відвідин улюблених ними місць - Нортумбрії, Йоркшир, Хамберсайда, Шотландію і Лондон.

США

Серед американських туристів більш високий відсоток, ніж в середньому, складають ті, що приїжджають вперше, тому їх в першу чергу привертає Лондон. Окрім нього, американці часто відвідують Йоркшир, Шотландію і Уельс.

Американці, що приїжджають до Британії, в середньому більш забезпечені, більш образованны і належать до більш старшої вікової групи, ніж середньостатистичний американець.

Американцям цікаві в Британії її історія і культура, спільність мови і історичне наследие. Їм подобаються дружність і шарм ан-.jm гличан, а також безпека, легкість і зручність користування суспільним транспортом.

Улюблені заняття - огляд визначних пам'яток і фотографування, походи по магазинах і проглядання шоу, відвідини історичних будівель, замків, соборів, музеїв і галерей, поїздки в сільську місцевість на автомобілі або потягу.

Британія залишається для американців європейським місцем відвідин номер один; вона в реальності і прагне залишитися таким, але Франція і Німеччина складають конкуренцію, що росте, в боротьбі за американський долар.

Франція

Серед французьких туристів 42 % - у віці до 25 років при середньому показнику 27 %.

Їх привертають в Британії її оригінальність, затишні паби, нічліг з сніданком, традиції, культурна спадщина, художні галереї, музеї, гольф, музика, мистецтво, спорт і сільські пейзажі.

Останніми роками гори, сільська місцевість і міста сталі для французів привабливішими, ніж "сонце і сніг".

Репутація Британії як місця, де на погоду і кухню не можна вважатися, поступово йде в минуле. Недавня стаття у французькій газеті "Ле Монд" відзначила навіть, що Лондон стає однією із столиць гастрономів миру. Все більшою мірою признається вплив Британії на молодь через музику і індустрію мод.

Британія і Ірландія по популярності займають сьогодні шосте місце після Іспанії, Португалії, Італії, Німеччини і Австрії.

Південна Африка

Південноафриканці схильні відвідувати Шотландію, Уельс і всі регіони Англії.

Для деяких південноафриканців масштаби Лондона дуже великі, зате їх привертають сільська місцевість, спорт, замки, сади, крім того, для них важливе відчуття особистої безпеки.

Відмінності в культурах не є проблемою, а декілька банок охолодженого пива в холодильнику будуть високо оцінено 49 % відвідувачів прибувають з Трансвааля, не дивлячись на економічний спад і політичну нестабільність.

Британія змагається з Намібією і Замбієй за статус найпопулярнішого місця для туристів з Південної Африки, але у ряді більш дальніх пунктів призначення тримає першість.

Південноафриканці (навіть ті, чиє британське коріння дуже далеке) зберігають сильні зв'язки з історичною батьківщиною, і ті, що зважилися, на тривалу подорож африканеры відвідають швидше саме Британію, а не будь-яку іншу країну. Ринок туристів переважно складається з білого населення.

Південноафриканці віддають перевагу турам, середня тривалість їх перебування складає близько 20 днів.

Японія

Прийняти туристів з Японії прагнуть більше сто країн, так що конкуренція для Британії є жорсткою. Франція і Італія привертають більше число відвідувачів з цієї країни, ніж Британія, проте темпи зростання туризму до Британії з 1987 р. не були перевершені жодним іншим з основних пунктів призначення в Європі.

Як правило, з Японії приїжджають молоді люди, часто - вивчаючі англійський або наречені (95 % японських наречених проводять медовий місяць за рубежем). Приїжджають і ділові леді після сорока, не охочі опиратися своїй пристрасті до зарубіжних подорожей, а також все більше число "посріблених сивиною" (в Японії найвища тривалість життя в світі).

Туристи прагнуть вивчати культуру, повсякденне життя і історію. При цьому екскурсії для огляду визначних пам'яток зміняються подорожами, які допомагають набути певного досвіду. Великим попитом користуються історичні будівлі Британії (включаючи паби, магазини, готелі і маєтки), оскільки японським будівлям рідкісно буває більше 50 років.