Смекни!
smekni.com

Туристичні ресурси Львівської області (стр. 11 из 17)

Лікування проводиться слідуючими методами:

озекеритолікування

водні процедури(підводний душ-масаж, перлинні і йодо-бромні ванни)

фізіотерапія(УВЧ, солюкс, ампліпульс, електрофорез, магнітер)

масаж

прийняття мінеральни вод

Вартість послуг ПП "Зелений Бір" на 2009 р.:

У вартість послуг входить лікування, проживання, трьохразове дієтичне харчування .

Діти до 5 років без надання місця та харчування розміщуються безкоштовно.

Діти віком 5 - 12 років з наданням окремого місця, харчування, лікування - 75 % вартості путівки.

За додаткове місце оплата становить - 45 грн.

Харчування - 75 грн.

Лікування - 30 грн.

Ціни надані станом на 01.10.09


4.2 Пізнавальний тур

Львів - старовинне українське місто, один з найбільших культурних центрів України.

Львів займає перше місце в Україні за кількістю історико-архітектурних пам'яток. Львів завжди виділявся не лише серед міст України, але й усієї Центрально-Східної Європи свою неповторною красою, унікальними пам'ятками, мозаїкою архітектурних стилів.

Але, на мою думку, найбільш привабливими є замки Львівщини. Особливо якщо ви любите середньовічну замкову архітектуру, вам варто виділити не один день для того щоб відвідати замки Львівської області – це Олеський замок, замок в Золочеві, Підгорецький замок і багато інших.

Отже, я пропоную дводенну екскурсію туристичним маршрутом „Дорогами лицарів”, відвідавши яку супервихідні у замках Львівщини Вам гарантовані!

Маршрут екскурсії:

Субота.

Приїзд до Львова. Зустріч групи з гостинним висококваліфікованим гідом.

Одразу від вокзалу вирушаємо до собору святого Юра – однієї з найвеличніших пам’яток в стилі бароко. Після відвідання собору та переїзду центральними проспектами прямуємо до старовинного Олеського замку, де нас чекає цікава незабутня екскурсія залами та унікальним парком; Підгорецький замок неодмінно вразить розмірами та красою, який не раз можна побачити у художніх кінофільмах; в Золочівському замку, відвідаємо єдиний в Україні Китайський палацик, занурившись у світ минулих століть. Прямо в замку на нас чекає обід в кав’ярні „Равелін”.

Далі – приїзд до Львова, розміщення в готелі. Вечеря організується за додаткову оплату або самостійно в будь-якій з багато численних львівських кав’ярень, які знаходяться неподалік готелю.

Ввечері пропонується відвідати Аквапарк „Пляж” - найбільший закритий водний парк України. В розважальній зоні Аквапарку функціонують 9 екстремальних гірок різної довжини та рівня складності, джакузі, гейзери.

Незабутнім буде відвідання незвичайних Львівських кав’ярень: екзотичне кафе „У Мазоха”, в якому подаються страви з афродизіаками; веселу єврейську кнайпу „Під Золотою Розою”, особливістю якої є відсутність цін, за кожну страву доведеться торгуватися з офіціантом, „Золотий Дукат”, де Ви зустрінетеся з привидами або кнайпу «Гасова лампа», яка знаходиться у вірменському квартальчику Львова (У 1853 р. у Львові винайдено першу у світі гасову (керосинову) лампу), Пивний дім Домса здивує Вас живим пивом та джазовою музикою, а на любителів солодощів та кави чекають знамениті львівські „Цукерня”, „Вероніка” та „Дім кави”

Неділя

9.00 – сніданок.

10.00 – пішохідна екскурсія по території Львівського історико-архітектурного заповідника, який охороняється ЮНЕСКО. Від Оперного театру планується маршрут вузькими середньовічними вуличками до центральної площі Ринок, де знаходяться унікальні пам’ятки архітектури XIV-XVII ст.: Латинський, Вірменський собори та Успенську церкву. Дорогою можна випити кави в Італійському дворику. Також відвідаємо Королівські зали польського короля Яна III Собеського.

Обід в центрі міста, в одній з затишних кав’ярень.

14.00 – екскурсія „Львів Австро-Угорський”, під час якої оглянемо будови львівських університетів (Львівський національний університет - 1661 р., Львівська політехніка - 1844 р....), Палац графів Потоцьких, будову унікальної бібліотеки „Осолінеум”, сецесійні будови проспекту Шевченка та пройдемо вулицею Пекарською до Личаківського кладовища – одного з найкрасивіших пантеонів Європи. На кладовищі знаходяться могили Івана Франка, Маркіяна Шашкевича, Соломії Крушельницької, Володимира Івасюка й багатьох інших видатних діячів культури України, Польщі та Австрії.

Прощальна вечеря за додаткову оплату або самостійно.

Після вечері від’їзд міським транспортом на вокзал.

Вартість програми(на одну особу):

Група 2-місні номери з вигодами на поверсі 2-місні номери з вигодами в номері
“30+2”

304 грн. + ПДВ

(30 грн) /ос.

343 грн. + ПДВ

(30 грн) /ос.

“40+2”

277грн. + ПДВ

(28 грн.) /ос.

317 грн. + ПДВ

(28 грн.) /ос.

У вартість входить:

· розміщення в готелі категорії 2* (центр міста);

· 1 сніданок, 2 обіди;

· автотранспортне обслуговування;

· екскурсії, гід-екскурсовод.

У вартість не входить:

· вхідні квитки в музеї:

· Олеський замок - 5 грн;

· Золочівський замок + Китайський палац – 7 грн;

· Личаківське кладовище – 10 грн;

· Королівські зали Істричного музею - 5 грн./2грн. – 25 грн. – екскурсовод;

· Музей-Аптека ( підземелля) – 3 грн./2 грн;

· Оглядовий майданчик Ратуші – 3 грн.

· Музей зброї „Арсенал” – 5 грн./2грн., 30 грн – екскурсовод.

· Латинский костел – 2 грн.

· Вірменська церква – 2 грн.

· Вечері (35 грн./ос.).

Розміщення:

Готель „Львів” – розташований в самому центрі міста. На вибір – кімнати 2-місні з вигодами на поверсі або кімнати з вигодами в номері.

4.3 Активний тур

Природа Львівщини, її неповторні ландшафти, глибоководні ріки та озера, дрімучі праліси завжди приваблювала людей з різних регіонів України своєю надзвичайною красою. Різні види рельєфу земної поверхні Львівщини викликали велику різнорідність краєвиду, що дозволяє виділити краєвидні одиниці, які належать до трьох географічних країн: Розточчя, Побужжя і Львівська височина. Також територія багата водоймами.Головні річки — Дністер із притоками, Західний Буг із притокам, Вишня і Шкло. Місто Львів розташоване на р.Полтва.

Тобто, можливостей для розвитку активного туризму хоч відбавляй. Оцінивши всю туристичну привабливість Львівської області в плані активного відпочинку, я пропоную здійснити п’ятиденний тур через гору Парашка на водоспад Гуркало, що знаходяться у власності Національного природного парку «Сколівські Бескиди»

Гора Парашка - одна з найвищих та найгарніших гір даної місцевості. Це перший гірський хребет, який простягається вздовж основної рівнинної частини Карпат. Вершина гори - легкодоступна, тому Ви зможете подолати її, не маючи попереднього досвіду. Основна частина маршруту пролягає через відкриту рівнину, тож Ви зможете милуватися краєвидами сусідніх хребтів з одного боку і 30 кілометровою рівниною з іншого, проте найгарніший вид буде чекати на Вас на вершині гори. Довжина маршруту складає близько 20 км.


Таблиця 4.1.

“Маршрут активного туристичного походу”

День 1

– збір усієї групи в м. Львів

– остаточна перевірка всього оснащення та відправлення групи до м. Жидачів (59 км.) на спеціальноснащених спортивних велосипедах

– привал

– обід – полуденок

– розиття табору– вечеря

– ночівля

День 2

– сніданок

– збір табору

– відправлення до смт. Верхнє Синьовидне на спеціально оснащених човнах(54 км.)

– привал

– обід – полуденок

– виїзд до м. Сколе на велосипедах (9 км.)

– розбиття табору, вечеря

– ночівля

День 3

– сніданок

– перехід: м. Сколе - схили г. Парашка, 12 км.

– обід - полуденок

– розбиття табору, вечеря

– ночівля

День 4

– сніданок

– збір табору

– сходження на гору Парашка (1268 м.) – висока вершина Сколівських Бескидів, місце трагічної загибелі красуні княгині Парашки

– перехід схилів г. Парашка – с. Корчин, 13 км.

– обід - полуденок на водопаді Гуркало поблизу с.Корчин

– розбиття табору, вечеря

– ночівля

День 5

– сніданок

– збір табору

– відправлення до м. Львів на спеціально оснащених велосипедах(103 км.)

– привал

– обід, полуденок

– привал

– вечеря


Таблиця 4.2.

Особисте спорядження під час походу

Рюкзак Самопочуття в поході, в першу чергу, залежатиме від рюкзака. Слід повністю відмовитися від різного роду брезентових рюкзаків типа "колобок", а користуватися анатомічними моделями - дотримуйтеся загального правила пакування рюкзаків: знизу - щось м'яке (спальний мішок - добре водонепроникний), щоб не псувати дно рюкзака, далі важкі речі до спини, під верхом повинна знаходитися фляга з теплим напоєм, теплий одяг, окуляри від сонця, дощовик, їжа - для походів тривалістю від 4 до 10 днів оптимальний рюкзак об'ємом 60-80 л. Також потрібно, щоб у нього були бічні стягування для кріплення речей - не забувайте, що у вашому рюкзаку може залишитися місце для загальних речей (намету, сокири ....) - вага рюкзака на 6 днів для 1 туриста приблизно формується так: продукти - 0.8 кг*6 днів = 5 кг, особисте спорядження і одяг - 10 кг, загальне спорядження - 3-4 кг Таким чином, якщо ви не візьмете багато зайвого (але і не забувайте нічого), то ваш рюкзак приблизно важитиме - 18-19 кг.

Спальний

мішок

Спальний мішок потрібно добре захистити від потрапляння в середину нього води. Сухий спальник - хороше самопочуття і хороший відпочинок - для літніх походів в Карпатах достатнім буде температурний комфорт спальника - 0-5 "З - вага вашого спальника може вагатися в рамках від 1 до 2 кг.
Килимок Використовується для теплоізоляції і стелеться під спальник на підлогу. Річ потрібна і корисна - зовнішнє транспортування килимка в деякій мірі зручно (він завжди під рукою, економиться об'єм рюкзака), але можливі механічні пошкодження.
Столові прибори Ложка, тарілка і кухоль - бажано, щоб ці речі були металевими або пластиковими. - відповідали принципам надійності, зручності, компактності, маленької ваги.
Гігієна В даному питанні все залежить від ваших культурних, етнічних і релігійних поглядів, а також міри пошани до тих, хто Вас оточує.З обов'язкових моментів можна назвати зубну пасту і щітку, а також туалетний папір.
Документи Паспорт або інший документ, який би засвідчував вашу особу і приписку.
Гроші Завжди на старті або на фініші походу можуть виникнути певні бажання, які можна буде реалізувати за допомогою цих папірців. А в горах згодяться для розведення вогню :-)
Поліетиленовий пакет 2 поліетиленових пакети, які Ви використовуватимете для водонепроникнення особистих речей і одягу.
Фляга Це може бути звичайна пластикова пляшка об'ємом 1-2 л.
Ліхтарик* Маленький, але важливий учасник походу. Сучасна промисловість пропонує велику кількість всіляких варіантів, і для туристичного побуту, через свою малогабаритність і тривалість роботи, найбільш прийнятними є ліхтарики на діодах. Вони бувають різних моделей (діодні, галогенно-діодні, налобні і ручні і так далі), виробників (наші, ваші, справжні і підроблені), вартості (від 25 до 250 грн.), і загальним для них є одне - вони світять, і світять досить довго (до 150 ч).
Ремнабор* Якщо в поході у вас передбачаються певні поломки (відірвані гудзики ...), тоді краще, не розраховуючи на загальний ремнабор, припасіться голкою, ниткою, гудзиком і всим що може вам знадобитись. Але старайтеся щоб ваш ремнабор не зайняв у вас пів рюкзака.
Аптечка* кожен самостійно визначає, що йому може знадобитися в поході залежно від потреб (або недоліків) організму - бажано не забути про: вітрозахисний крем для осіб-губ-рук, пластирь- загальна аптечка міститиме стандартний набір медикаментів і не може врахувати специфічні індивідуальні потреби
Мотузка* Завдовжки від 3 до 5 метрів. Її ви зможете використовувати для переносу дров, просушування речей і т.д.
Стільчик* Прямокутний шматок килимка (або іншого водо-тепло ізолюючого матеріалу), який кріпиться на стропі. Спектр використання дуже широкий: сидіти на мокрій землі, снігу, каменях, роздувати вогонь і так далі і тому подібне.
Лижні палиці* Використовуються як додаткові точки опори і є дуже практичною річчю.
Ніж* Невеликий, складний і гострий ніж - це все, що вам потрібне, а метрові тесаки залиште для героїв американських бойовиків.
Сірники* При собі завжди слід мати коробку сірників. Для водоізоляції краще всього використовувати циліндрові пластикові баночки від фотоплівок.
Сонцезахисні окуляри* Сонце в горах може бути задоволене яскравим, тому від нього слід захищати очі.
Фотоапарат* Щоб було про що пригадати і друзям показати.

* - це спорядження, не є обов'язковим в поході. Але його наявність зробить його комфортнішим;