Смекни!
smekni.com

Туристичні ресурси Львівської області (стр. 12 из 17)

!!! - рюкзак, килимок і спальник можна узяти на прокат;

!!! - не забудьте про водоізоляцію речей, одягу і спальника - це важливо!

Сезонність: травень - жовтень

Вартість для 1 учасника - 630грн. ($90)

У вартість входить:

· робота інструкторів

· харчування згідно з програмою

· оренда наметів і загального спорядження

· страховка

· переїзд з.Корчин – м. Сколе

Додатково оплачується:

· оренда рюкзака – 40 грн. ($5)

· оренда спального мішка і килимка – 40 грн. ($5)

4.4 Романтичний тур

Львів середньовічний, містичний, загадковий, таємничий ... Чи не цікаво Вам дізнатися про Львів романтичний? Адже місто славиться не однією загадковою історією любові, як щасливою так і не дуже; любовною дуеллю, смертю когось з закоханих...

Історії любові, які живуть в стінах середньовічного Львова, повідають Вам в ході нашої екскурсії "Еротичний Львів"

Маршрут туру:

1) Вільчковськая камяніця . Тут народилася історія любові до панни Вільчкивни, яка згодом закінчиться дуеллю претендентів на її руку. Це єдиний випадок, коли через любов, суд міста не прирік дуелянта до смертного покарання, тому що, як говорить середньовічна хроніка, жінки не давали спати суддям, щоб ті не засудили молодого Мікеліні...

2). Королівська любов Владислава IV до міщанина Агнєшки Лушковської. Проїжджаючи Площею Ринок, король звертає увагу на дівчину, яка дуже голосно сміється на другому поверсі. Так вони вперше зустрілися і безмежно полюбили один одного. Але доля несправедлива до закоханих і король вмирає на руках своєї улюбленої Агнєшки.

3). Королівська любов Яна Собеського до Марісейкe. Коли вона виїжджає до сім'ї до Парижа, то він одягає траурний одяг і ходить в нім доки улюблена не повертається. Закохані чекають 10 років свого одруження, але.. через політичні інтереси, вона вимушена вийти заміж за іншого, за Яна Замойського.

4) Місце народження Мазоха. Кав'ярня "Мазох", де можна перекусити. Пам'ятник Фон Захер Мазоху. У Львові народився, вчився і став письменницьку кар'єру Мазох, син керівника львівської поліції середини. ХІХ ст. Прославився як письменник на всю Європу. Критика назве його галицьким Тургєнєвим, тому що саме його геній тоді був особливо прославлений. Перед смертю письменника в психології з'явиться поняття „мазохізм”, який походить від його прізвища. Саме так назвуть ту поведінку, яка він так любить описувати в своїх творах.

5) Що любов з'єднає, то смерть не розлучить” (поет Шимон Шимоновіч XVI ст.) Напис на могилах закоханих українки і італійця, яких розлучила чума.

6) Ось таке те, пан Льовіцкий, робить любов”. Історія ревнощів до актриси, яка закінчиться смертю обидва закоханих.

7) Сучасний банк на площі Міцкевича. Льовіцкий шалено ревнував актрису Шандаровіч до її власного мужа. Доля не пошкодувала нікого... Льовіцкий вистрілив в свою кохану, а після чого отруїв і собі.

8) Соромливі леви”. Будинок радіо на вул. Кн. Романа.

9) Будинок Моне. Могила Артура Гродгера. Дуб Гродгера. Історія баронеси Ванди і художника Артура Гродгера, які зустрілися на балу. Це перший бал в її житті. Всі танці вона обіцяє йому і лише йому. То його вечір... Історія любові продовжується. Він дарує їй море кольорів і навіть живого ведмедя, а згодом поїде до Парижа, звідки його привезуть вже мертвим на гроші її приданого...

10) Будинок розпусти із скульптурами Онаніста.

11) Міське казино. Бальний палац, куди приводили багатих наречених.

12) Венера і Марс. Подружня пара, в якій дружина продає любов, а муж - війну.

13) І наостанок - Львівська Опера. Скульптура знаменитого нашого театру наскрізь пронизана духом еротизму.

Екскурсія розрахована на три години.

Вартість екскурсії:

К-ть чоловік Вартість, грн. (з групи)
1-5 210,00
6-10 270,00
11-10 330,00

Рис. 4.1. Розробка туристичних пропозицій Львівської області


ВИСНОВКИ

Туризм – одна із найбільш перспективних галузей економіки Львівщини. Область має об’єктивні і вагомі передумови для її розвитку: природно-кліматичний потенціал, мальовничі ландшафти, чисте повітря, цілющі мінеральні води, привабливі туристичні маршрути, збережені національні традиції і фольклор, архітектурні пам’ятки, рекреаційні можливості. Тобто, Львівщина має великий потенціал для розвитку всіх видів сучасного туризму:

· рекреаційного (наявність на території області джерел мінеральних вод, системи повноводних рік, груп пралісів, чисельних баз відпочинку, санаторіїв та ін.)

· пізнавально-екскурсійного (область багата на соціокультурні ресурси, зокрема пам’ятки містобудування, архітектури, історії, монументального мистецтва та археології, музеї, історико- культурні та історико-архітектурні заповідники)

· активного (через Львівську область пролягають гори Карпати, що дає змогу для розвитку всіх видів активного туризму, наявність системи річок, зокрема через область протікає одна з найбільших річок України – Південний Буг, крім того – Західни Буг, Стир, Збура та ін.)

· подієвого (в області часто проводяться всілякі концерти, етнофестивалі(“ Підкамінь ” , “Белзька земля ”, “Буг”), джазові фестивалі(“ Джаз без... ” та “ Флюгери Львова ”), спортивні змагання, міжнародні туристичні виставки, зокрема “Україна: відпочино, індустрія гостинності”, “ Україна, подорожі, туризм ” та ін..)

· релігійного (Львівщина є Львівщина є релігійним центром всеукраїнського значення. У ньому перебуває управлінський центр Римо-Католицької Церкви в Україні. Крім того, Львівщина посідає перше місце за кількістю релігійних організацій в Україні)

· зеленого (в Львівській області існують сприятливі соціально-економічні передумови організації і розвитку агротуризму на базі сільських дворів та фермерських господарств)