Смекни!
smekni.com

Авиация 2 (стр. 3 из 9)

З огляду на це вдосконалення охорони працi на пiдприємствi має не тiльки соцiальне, а й безпосередньо економiчне значення. Тому ключовим завданням повинна стати органiзацiя охорони працi - як внутрiшня, так i мiж пiдприємствами, сформована таким чином, щоб охорона працi була iнтегрована у виробничi процеси кожного пiдприємства i сприяла вдосконаленню загальної продуктивностi.

Iз введенням Системи управлiння охороною працi (СУОП) кiлькiсть недолiкiв охорони працi знижують ризик нещасних випадкiв i можливостей заподiяння шкоди здоров'ю, забезпечують усунення зупинень у виробничому процесi i пов'язаних iз цим виробничих витрат.

Управлiння охороною працi може бути викладено у Положеннi про управлiння охороною працi, яке повинне описувати загальнi структури системи, основнi цiлi i завдання, докладно пояснювати процеси i заходи, необхiднi для досягнення поставлених завдань у сферi охорони працi, спираючись при цьому на мiжгалузевi та галузевi нормативно-правовi акти з питань охорони працi, а також на нормативнi акти з охорони працi, що дiють в межах пiдприємства.

Нормативнi акти з охорони працi пiдприємства визначають порядок безпечного виконання робiт на територiї пiдприємства, у виробничих примiщеннях, на будiвельних майданчиках, робочих мiсцях вiдповiдно до вимог мiжгалузевих i галузевих нормативних актiв про охорону працi. Нормативнi акти з охорони працi, що дiють в межах пiдприємства, розробляються на пiдприємствi з урахуванням вимог Порядку опрацювання та затвердження власником нормативних актiв про охорону працi, що дiють на пiдприємствi, який затверджено наказом Держнаглядохоронпрацi України вiд 21 грудня 1993 року № 132, зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 7 лютого 1994 року за № 20/229.

Положення про систему управлiння охороною працi може мати таку структуру:

Роздiл 1. Загальна структура

Визначаються вiдповiдальнiсть i пов'язанi з нею обов'язки посадових осiб, керiвникiв пiдроздiлiв та працiвникiв, полiтика охорони працi, функцiї та структура системи управлiння охороною працi.

Роздiл 2. Документацiя СУОП

В цьому роздiлi визначається перелiк нормативних актiв, що дiють на пiдприємствi, визначаються перелiк документацiї, яку необхiдно вести на пiдприємствi, та порядок ведення облiку та стану виконання приписiв наглядових органiв.

Роздiл 3. Завдання СУОП та їх вирiшення

В цьому роздiлi наводяться можливi шляхи вирiшення завдань у сферi охорони працi, питання професiйного вiдбору i навчання, органiзацiї та управлiння персоналом, заходи з охорони працi при плануваннi та постачаннi, введеннi в експлуатацiю, поточнiй експлуатацiї, виведеннi з експлуатацiї, проведення контролю та порядок стимулювання.

Як правило, кожний структурний пiдроздiл Положення будується за такою стандартною схемою:

- суть i мета;

- сфера дiяльностi;

- повноваження персоналу.

З огляду на iснування рiзних виробничих структур та специфiчнi виробничi умови кожного з них, неможливо розробити унiверсальне положення, прийнятне для всiх пiдприємств. Тому зразковi положення мають модульну структуру i можуть бути легко приведенi у вiдповiднiсть до фактичних вимог i потреб кожною окремого пiдприємства.

Система управлiння охороною працi має двi суттєвi цiлi залежно вiд iснуючої ситуацiї на пiдприємствi:

- створення власної системи управлiння охороною працi або вдосконалення вже iснуючої системи управлiння;

- iнтеграцiя системи управлiння охороною працi в загальну систему управлiння виробництвом.

Основнi етапи i заходи при запровадженi або вдосконаленнi системи управлiння охороною працi

Органiзацiя i координацiя робiт

- Призначення уповноваженого з системи управлiння охороною працi, який органiзовує проведення необхiдних заходiв щодо запровад ження системи управлiння на пiдприємствi. Такою особою може бути керiвник служби охорони працi або фахiвець з охорони працi.

- Надання уповноваженому певних прав, необхiдних для втiлення в життя системи управлiння.

- Ознайомлення керiвникiв i трудового колективу з проектом.

- Визначення функцiй та завдань управлiння.

- Визначення системи внутрiшнього контролю функцiонування системи.

Спецiальнi завдання при створеннi системи управлiння охороною працi.

Для органiзацiї сам остiйної системи управлiння охороною працi необхiдно реалiзувати такi етапи роботи:

Етап 1

- визначення посадових осiб, на яких буде покладено обов'язок створення СУОП;

- визначення функцiй системи управлiння. До кола питань з управлiння охороною працi повинно включатися вирiшення таких основних завдань: навчання працюючих безпецi працi i пропаганди питань охорони працi; забезпечення безпеки виробничого устаткування; забезпечення безпеки виробничих процесiв; забезпечення безпеки будiвель i споруд; нормалiзацiя санiтарно-гiгiєнiчних умов працi; забезпечення працюючих засобами iндивiдуального захисту; забезпечення оптимальних режимiв працi та вiдпочинку працюючих; органiзацiя лiкувально-профiлактичного обслуговування працюючих; професiйний вiдбiр працюючих за окремими спецiальностями;

- визначення органiзацiї системи з розкриттям її структури, посиланням на нормативно-правовi акти.

Етап 2

Встановлення завдань, пов'язаних з охороною працi, що випливають зi специфiки пiдприємства.

Розробка нормативу з органiзацiї систем й за участi всiх структурних пiдроздiлiв пiдприємства (розподiл повноважень, опис виробничих функцiй, формування списку осiб, вiдповiдальних за виконання цих функцiй).

Етап З

Розробка Положення про управлiння охороною працi. Для визначення того, якi вимоги з охорони працi повиннi бути реалiзованi на даному пiдприємствi, занотовуються найважливiшi питання i даються пояснення щодо змiсту Положення. Цей проект затверджується наказом по пiдприємству i вводиться в дiю на пiдприємствi шляхом розробки нормативних актiв пiдприємства. Положення мiстить такi роздiли:

Перевiрка документiв, якi є на пiдприємствi (наприклад, iнструкцiї з охорони працi, з безпечної експлуатацiї, положення про навчання з питань охорони працi тощо) на їх прийнятнiсть та вiдповiднiсть системi управлiння.

Вивчення iснуючих стандартних процедур у сферi охорони працi (наприклад, акти реєстрацiї нещасних випадкiв на виробництвi) i осiб, якi беруть в них участь, з метою перевiрки i вдосконалення цих процесiв та приведення їх у вiдповiднiсть.

Разом з уповноваженим iз системи управлiння охороною працi вiдповiдальнi за окремi виробничi функцiї розробляють порядок функцiонування системи для окремих сфер дiяльностi. У ньому представляють розподiл обов'язкiв i графiки виконання окремих завдань. Уповноважений iз системи управлiння об'єднує їх в один документ.

Розробка в порядку, визначеному роботодавцем, iнструкцiй, iнших нормативних актiв вiдповiдно до вищезгаданої загальної процедури. Перевiрка дотримання графiка виконання поставлених завдань уповноваженим iз системи охорони працi.

Вдосконалення проекту Положення уповноваженим iз системи управлiння охороною працi проводиться паралельно з розробкою iнструкцiй, iнших нормативних актiв. Ознайомлення вiдповiдних працiвникiв залежно вiд сфери їх дiяльностi з документами iз системи управлiння є обов'язковою умовою. Введення цих документiв у дiю виконується послiдовно.

Важливим аспектом є забезпечення системи внутрiшньої перевiрки функцiонування уповноваженим з управлiння охороною працi разом з керiвництвом пiдприємства, за участi представникiв трудового колективу, уповноважених з охорони працi. Проведення внутрiшнiх перевiрок з поданням звiту керiвництву пiдприємства i нагляд за проведенням поправок уповноваженим iз СУОП. Розвиток i утримання системи.

Викладення пiдходу при вже iснуючiй системi управлiння

Якщо iнтегральнi елементи управлiння, як, наприклад, органiзацiя структури, основнi лiнiї i принципи, вже визначенi iснуючими системами управлiння, необхiдно взяти за основу вищевикладенi пропозицiї i порiвняти з iснуючою системою (це стосується також загальних адмiнiстративних норм з утримання системи, документацiї та ведення архiву. iнтеграцiйнi виробничi процеси уже iснують у виглядi нормативно-правових актiв з охорони працi.

Етап I

Визначення завдань i обов'язкiв окремої виробничої функцiональної одиницi у сферi охорони працi. Розширення директив з органiзацiї системи за участi керiвництва пiдприємства стосовно вiдповiдальних осiб та сфер дiяльностi у сферi охорони працi.

Етап 2

Визначення положень з охорони працi, якi повиннi бути врахованi (або розробленi) на кожнiй окремiй дiльницi виробництва.

Етап З

Розробка внутрiшнiх норм, якi повиннi враховувати взаємодiю окремих дiльниць, безпеку працiвникiв поза їх виробничими мiсцями, безпеку тих, хто не бере участi в технологiчному процесi, на кожному з виробничих об'єктiв.

Етап 4 .

Додаткова розробка регулювання питань охорони працi. В даному випадку уповноважений iз системи управлiння повинен вирiшити, як процеси доповнюються регулюванням рiзних систем i якi норми вважаються такими, що стосуються виключно охорони працi.

Викладення пiдходу при iнтеграцiї системи управлiння охороною працi в Настанову з якостi

Основнi етапи пiд час виконання проекту-такi ж, як наведено вище. Роздiли Настанови з якостi доповнюються питаннями, що стосуються охорони працi. Звичайно Настанова доповнюється додатковими роздiлами, необхiдними для забезпечення безпечних i нешкiдливих умов працi, якщо зазначенi вимоги неможливо розмiстити в iснуючих роздiлах Настанови.

Структура Положення про управлiння охороною працi, з урахуванням бажаностi максимального зближення зi структурою Настанови з якостi, могла б виглядати таким чином (за необхiдностi вона може доповнюватися специфiчними вимогами даного пiдприємства).

Орiєнтовна структура Положення про систему управлiння охороною працi