Смекни!
smekni.com

Авиация 2 (стр. 9 из 9)

Стаття 43 Закону є загальною нормою, вона не встановлює безпосередньо конкретних санкцiй за те чи iнше адмiнiстративне порушення, а дає посилання на адмiнiстративне законодавство

Матерiальна вiдповiдальнiсть регламентується статтями 130-138 КЗпП України та iншими нормативними актами, що стосуються цiєї вiдповiдальностi у трудових вiдносинах.

Притягнення працiвника до кримiнальної, адмiнiстративної чи дисциплiнарної вiдповiдальностi за дiї, якими заподiяно шкоду, не звiльняє його вiд матерiальної вiдповiдальностi. За наявностi в дiях працiвника ознак злочину на нього може бути покладено повну матерiальну вiдповiдальнiсть, а за вiдсутностi таких ознак покладається обмежена вiдповiдальнiсть.

Кримiнальним кодексом України, що дiє на територiї України з вересня 2001 року, визначено вiдповiдальнiсть за злочини проти безпеки виробництва (статтi 271, 272, 273, 274, 275 роздiлу X "Злочини проти безпеки виробництва").

В усiх випадках притягнення до вiдповiдальностi слiд установлювати коло службових обов'язкiв кожної особи, чи дiйсно нею не виконувалися цi обов'язки, чи є її провина дiями (бездiяльнiстю) i негативними наслiдками.

Список использованной литературы:

1.Законодательство Украины обохране труда.

2. Закон Украины об охране труда.

3.Конституция Украины.