Смекни!
smekni.com

Чинники підвищення життєдіяльності (стр. 5 из 5)

Пішоходи повинні рухатись тільки по тротуарах, з правої сторони, а де їх Немає - по обочині. Поза населеними пунктами при русі по обочині треба йти назустріч руху транспортних засобів.

І Проїжджу частину дороги необхідно переходити по пішохідних підземних чи наземних переходах, а при їх відсутності на перехрестях по лінії Тротуарів чи обочин. Дорогу переходити під прямим кутом до краю проїжджої частини дороги, де вона добре проглядається з обох сторін. Там, де рух регулюється, треба користуватися сигналами світлофора. Виходити на проїжджу частину дороги треба тільки після того, коли впевнилися, що перехід вільний, а ви не створюєте перешкоду транспортному засобу.

В будь-якій аварійній ситуації людина повинна зберігати спокій (не кричати і не метушитися) та не робити нічого такого, що може дезорганізувати оточуючих. Якщо в аварії людина не постраждала, вона мусить при необхідності викликати швидку допомогу та подзвонити в Міліцію. Аварійність, про яку йшла мова, не має глобального характеру. Вона має свої причини, які можна і треба ліквідувати, щоб нормалізувати обстановку на шляхах.