Смекни!
smekni.com

Информатика 10 класс Пивкинд стандарт (стр. 13 из 13)

Розмір : висота – 11 см;

Обтікання текстом  – за текстом;  Яскравість  – +40 %.

Збережіть документ у власній папці у файлі з іменем вправа 1.4.3.docx.

4 . Відкрийте вказаний учителем файл (наприклад, Тема 1\Завдання 1.4\ зразок 1.4.4.docx). Установіть для усіх рисунків висоту 5 см, обтікання навколо рамки та різні форми рисунків . Розташуйте рисунки відповідно до змісту тексту. Збережіть документ у власній папці у файлі з іменем вправа 1.4.4.docx.

5 . Створіть новий текстовий документ і вставте в нього свою фотографію. Скопіюйте зображення 8 разів. Змініть розміри фотографії, встановивши ширину 5 см. Установіть для них різні стилі оформлення та різні варіанти розташування на сторінці. Збережіть документ у папці Мої документи у файлі з іменем вправа 1.4.5.docx.

6*. Створіть новий текстовий документ. Вставте в нього три різні графічні зображення за тематикою школа з сайта Office Online. Змініть значення деяких властивостей цих рисунків:

 рис. № 1 – збільшіть контрастність на 40 %;  рис. № 2 – зменшіть контрастність на 20 %;  рис. № 3 – перефарбуйте на колір сепія.

Збережіть документ у власній папці у файлі з іменем вправа 1.4.6.docx.

7 *. Створіть у текстовому документі колаж рисунків на тему Сучасні види транспорту, використавши зображення папки Тема 1\Завдання 1.4\ Рисунки. Збережіть документ у папці Мої документи у файлі з іменем вправа 1.4.7.docx.

8*. Створіть у текстовому документі кросворд з рисунками, використавши зображення з он-лайн колекції картинок Microsoft. Збережіть документ у власній папці у файлі з іменем вправа 1.4.8.docx.

9*. Знайдіть в Інтернеті текст сучасної української народної пісні і вставте його в новий текстовий документ. Проілюструйте зміст пісні зображеннями, знайденими в Інтернеті. Збережіть документ у власній папці у файлі з іменем вправа 1.4.9.docx.

10*. За допомогою Довідки з’ясуйте, як створити власну колекцію кліпів.

Виконайте це практично, додавши до колекції кілька зображень.

11*. Знайдіть на вашому комп’ютері папку ClipArt, в якій зберігається колекція картинок Microsoft Office. З’ясуйте, скільки файлів у ній зберігається, які їхні типи, який сумарний розмір файлів у цій папці.

12*. З’ясуйте за допомогою Довідки, як можна вставити в документ зображення безпосередньо зі сканера чи фотокамери.

13*. Файли текстових документів, у які вставлено багато рисунків, мають великі розміри. З’ясуйте, використовуючи Довідку, як можна зменшити їх обсяг.

14*. Для збільшення швидкості прокручування документа радять відключити відображення рисунків у документі. Використовуючи Довідку, з’ясуйте, як це можна зробити.

15*. З’ясуйте, використовуючи Довідку, чому в тексті замість зображення іноді з’являється червоний хрестик або порожня рамка ескізу. Як виправити цю ситуацію?