Смекни!
smekni.com

Цивільно-правові відносини між нотаріальними органами та юридичними і фізичними особами (стр. 11 из 16)

5. Повернення позики повинно бути здійснено у місті Харкові шляхом особистої передачі Позичальником грошей Позикодавцю. За домовленістю сторін сплата часток позики підтверджуватиметься відповідними розписками Позикодавця про одержання грошей, які останній видаватиме Позичальнику щоразу після відповідних платежів

6. Позика вважається повернутою в момент отримання Позикодавцем грошей від Позичальника.

7. Якщо позичальник своєчасно не поверне Позикодавцю суми позики, він зобов’язаний сплатити грошову суму відповідно до статті 625 Цивільного кодексу України, тобто несплачену у строк суму основного боргу та три проценти річних від простроченої суми.

8. В разі прострочення повернення позики згідно п. 4 цього договору, а також при порушенні Позичальником умов сплати Позикодавець вправі буде пред’явити цей договір до стягнення в порядку і в строки, передбачені чинним законодавством України.

9. Цей договір укладається за домовленістю сторін без встановлення забезпечення.

10. За згодою сторін зміни та доповнення до договору вносяться шляхом укладення додаткової угоди, посвідченої нотаріально. При відсутності домовленості (згоди) питання вирішуються у судовому порядку.

В такому ж порядку вирішуватимуться питання, що стосуються тлумаченням договору чи визнання його недійсним

11. Зміст ст.ст. 167, 177, 179, 375, 376, 524-533, 536, 537, 545, 598-600, 604, 605, 610-625, 1046-1052 Цивільного кодексу України нам, сторонам за цим договором, нотаріусом роз’яснено.

12. Сторони стверджують один одному та повідомляють усім зацікавленим у тому особам, що: володіють українською мовою, що дало їм можливість правильно та однозначно зрозуміти та протлумачити цей договір; при укладенні договору відсутній будь-який обман чи інше приховування фактів, які б мали істотне значення та були свідомо приховані ними; договір укладається ними у відповідності зі справжньою їхньою волею, без будь-якого застосування фізичного чи психічного тиску, договір укладається за згодою другого з подружжя кожної зі сторін.

13. Всі витрати, пов’язані з укладанням та нотаріальним посвідченням цього договору, несуть сторони у рівних частинах.

Цей договір складено та нотаріально посвідчено у двох примірниках, один з яких зберігається у справах приватного нотаріуса, а другий – у Позикодавця, який зобов’язується після повного виконання Позичальником зобов’язання за цим договором передати цей примірник Позичальнику з відміткою про одержання грошей, а у випадку неможливості повернення боргового документа – вказати про це у розписці, яку він повинен видати Позичальнику відповідно до вимог статті 545 Цивільного кодексу України.

Підписи:

Позикодавець _________________________________________

Позичальник __________________________________________

Дванадцятого вересня дві тисячі восьмого року цей договір посвідчено мною, Чижовою Н.А., приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу.

Договір підписано сторонами у моїй присутності.

Особу сторін встановлено, дієздатність їх перевірено

Зареєстровано в реєстрі за №

Стягнуто плати за домовленістю, згідно ст. 31 Закону України “Про нотаріат”.

Приватний нотаріус Н. А. Чижова

Додаток 5

Приватний нотаріус Іванова Світлана Миколаївна

Україна, Київ, вул. Червоноармійська, 23а, тел. 288-03-07, 278-20-02

П О П Е Р Е Д Н І Й Д О Г О В І Р

Місто Київ, ______________________ дві тисячі ____________ року.

Ми, гр. _____________________________________,ідентифікаційний номер ____________, __________________________________________,ідентифікаційний номер ____________, мешкають за адресою: м. Київ, вул. _________________, буд.___, кв.____,- (надалі – Продавці), з однієї сторони та _________________________________, ідентифікаційний номер ___________,яка мешкає за адресою: __________________ область, __________________ район, с. ______________, пров. _____________, буд.___, (надалі – Покупець), склали цей договір про таке:

1. За цим Попереднім договором сторони зобов’язуються в строк до «___» ________ 200__року укласти договір купівлі-продажу (далі - Основний договір) квартири номер ___ (_______________), що знаходиться в будинку пiд номером ____ (_____________________) по вулиці ________________ в місті Києві на умовах і в порядку встановлених цим Договором.

2. Істотні умови Основного договору:

2.1. Продавці- __________________________,ідентифікаційний номер ______________, ___________________________,ідентифікаційний номер _______________, Покупець- ___________________________,ідентифікаційний номер __________________

2.2. Об’єкт купівлі-продажу - квартира номер ______ (__________________), що знаходиться в будинку пiд номером _________ (_____________) по вулиці __________________ в місті Києві право власності Продавців на яку підтверджується Свідоцтвом про право власності на житло, виданим __________ 200__ року Комунальним підприємством «Управління житлового господарства» _______________________ району м. Києва, згідно з розпорядженням №______ від ________________ 200__ року, зареєстрованого Київським міським бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єктів нерухомого майна ______________ 200__ року за реєстровим №________.

2.3. Продавці гарантують відсутність будь-яких прав та претензій третіх осіб, судових справ стосовно Об’єкта купівлі-продажу, а також те, що право на об’єкт купівлі-продажу не перебуває в податковій заставі.

2.4. Ціна – визначається сторонами у сумі в гривнях ____________ (_________________________) гривень, що, згідно курсу НБУ на день укладення Основного договору, повинно бути еквівалентно ____________ (___________________________) доларів США. В разі зміни НБУ курсу долара США до гривні, сторони домовилися про те, що ціна об’єкта продажу в гривнях буде еквівалентна _______( ____________________) доларів США.

2.5. Сторони домовилися, що витрати по укладенню Основного договору несуть за домовленістю.

2.6. Сторони повинні виконати взаємні обов’язки за основним договором (Продавці – передати майно, а Покупець – сплатити відповідну грошову суму) під час укладення Основного договору.

2.7. Продавці зобов’язуються на день укладення Основного договору сплатити заборгованість по комунальних платежах, за спожиту електроенергію, за телефонні переговори. Погашення заборгованості проводиться до оформлення договору купівлі-продажу під час підписання якого пред’являються квитанції, що підтверджують погашення заборгованостей.

2.8. Інші умови Основного договору, які не встановлені цим договором погоджуються сторонами в основному договорі.

2.9. Продавці гарантують, що до укладення Основного договору квартира буде збережена в її теперішньому стані.

3. Я, ________________________ передаю _________________________, _______________________ гроші в сумі ___________ (______________) гривень, що, згідно курсу НБУ на день укладення цього договору, еквівалентно ________ (______________) доларів США на доказ укладення та забезпечення виконання договору купівлі-продажу квартири номером___ (_____________________), що знаходиться в будинку пiд номером ___ (____________) по вулиці _____________________ в місті Києві, з належних до сплати _________ (___________________) доларів США. Сума_____ (___________________) гривень, що, згідно курсу НБУ на день укладення цього договору,еквівалентно __________ (_______________) доларів США буде вважатися завдатком і буде врахована при здійсненні розрахунку при укладенні Основного договору як частина коштів, що сплачена попередньо за Об’єкт купівлі продажу, зазначеного в п.2.2 .

4. У разі, якщо одна сторона ухиляється від виконання зобов’язань за цим договором (тобто ухиляється від укладення Основного договору) інша сторона вправі звернутися до суду з вимогоюпро примушення укласти Основний договір на умовах визначених Попереднім договором.

5. У випадку ухилення від укладення Основного договору купівлі-продажу гр.гр. ________________,та/або _______________________ нимимає бути повернуто суму ____________ (________________________) гривень, що згідно курсу НБУ на день укладення цього договору еквівалентно ___________ (______________) доларів США, на день виконання зобов’язання гр. _______________________________.

У випадку ухилення від укладення Основного договору гр.______________________________ гроші в сумі ______ (__________________) гривень, що, згідно курсу НБУ на день укладення цього договору, еквівалентно ________ (__________________) доларів США, залишаються у громадян ____________________________ , _______________________________.

6. Зміст ст. 526, 635 Цивільного кодексу України, та ст. 65, 67 Сімейного Кодексу України сторонам роз’яснено.

7. Сторони домовилися, що укладення Основного договору відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Червоноармійська, буд.23»а», офіс 22.

8. За згодою сторін, всі витрати пов’язані з посвідченням цього Попереднього договору вони несуть у рівних частках.

Цей Попередній договір складено, підписано та посвідчено в трьох примірниках, один з яких зберігається у справах нотаріуса, а інші видаються сторонам.

Підписи:____________________________________________

___________________________________________

_________________ 200__ року, цей договір посвідчений мною, Івановою С.М., приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу.

Договір підписано сторонами у моїй присутності. Особу громадян, які підписали цей договір, встановлено, дієздатність їх перевірено.

Зареєстровано в реєстрі за №

Стягнуто плати згідно ст. 31 Закону України «Про нотаріат»

Приватний нотаріус:

Додаток 6

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Іванова Світлана Миколаївна

Україна, м. Київ, вул. Червоноармійська, 23а, тел 288-03-07

З А П О В І Т

Місто Київ, ________________________ дві тисячі _______________ року.

Я, __________________, «_____» __________ 19______ року народження, місце народження: __________________ область, ________________ район, с. ___________,ідентифікаційний номер ________________, мешкаю за адресою: ______________ область, м. ____________, вул. ____________, буд. __ (_______),

на випадок своєї смерті роблю таке розпорядження:

належну мені квартиру пiд номером ____ (_______________), що знаходиться в будинку під номером ____ (_________) по вулиці ________________ у місті Києві,