Смекни!
smekni.com

Цивільно-правові відносини між нотаріальними органами та юридичними і фізичними особами (стр. 9 из 16)

10. Ми, Продавець і Покупець, підтверджуємо, що на час укладання договору ми: розуміли значення своїх дій і керували ними; не визнані судом недієздатними або обмеженими у своїй дієздатності; нас не примушено укласти цей договір на вкрай невигідних для себе умовах в наслідок збігу тяжких обставин; уклали цей договір не внаслідок помилки, без наміру приховати інші угоди.

11. Продавець зобов’язується звільнити будинок від належних йому речей, особи, які там прописані, будуть виписані до 09.02.2008 р.

12. Покупець після нотаріального посвідчення цього Договору не несе відповідальності по боргам Продавця.

13. Продавець свідчить, що вчинення цього правочину не суперечить правам та інтересам його малолітніх, неповнолітніх або непрацездатних дітей. Сторонам нотаріусом роз’яснено зміст ст. 203 ЦК України.

14. Всі витрати, пов’язані зі складанням цього договору та його нотаріальним оформленням, в тому числі зі сплатою суми (плати) в розмірі державного мита, несе Покупець.

15. За домовленістю сторін цей договір укладено за місцем знаходження сторін правочину відповідно до статті 55 Закону України «Про нотаріат».

16. Підставою виникнення права власності у Покупця є державна реєстрація даного договору. За домовленістю сторін право власності буде зареєстровано в БТІ до моменту повного розрахунку.

17. За згодою сторін зміни та доповнення до договору вносяться шляхом укладення додаткової угоди, посвідченої нотаріально. Таким же шляхом договір купівлі-продажу може бути розірвано.

При відсутності домовленості (згоди) питання вирішуються у судовому порядку.

В такому ж порядку вирішуватимуться питання, що стосуються тлумаченням договору чи визнання його недійсним.

18. Цей договір складено і підписано в двох примірниках, з яких перший примірник залишається на зберіганні у справах приватного нотаріуса, а другий примірник видається Покупцю.

19. Зміст ст. 120 Земельного Кодексу України, ст. 210, 229-235, 379-381, 383, 659, 660 Цивільного Кодексу України, ст.ст. 60, 65, 177 Сімейного Кодексу України, зміст ст. 12 Закону України “Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей”, п. 7 Правил користування приміщеннями житлових будинків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 572 від 08 жовтня 1992 р. в редакції від 24.01.2006 р. №45, за № 572, п. 9 статті 1 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування» від 21.07.1999 року, ст. 212 Кримінального кодексу України, а також правові наслідки укриття розміру дійсної продажної ціни відчужуваного майна, сторонам за цим договором, нотаріусом роз’яснено.

Підписи:

Продавець: _______________________________________

Покупець: _________________________________________

Третього квітня дві тисячі дев’ятого року цей договір посвідчено мною, Чижовою Н.А., приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу.

Договір підписано сторонами у моїй присутності.

Особу сторін встановлено, їх дієздатність, а також належність гр. Іванову Івану Івановичу відчужуваного житлового будинку № 27 (двадцять сім) по вулиці Іванівська в с. Васильці Харківського району Харківської області, перевірено.

У відповідності до статті 210 Цивільного кодексу України цей договір підлягає державній реєстрації.

Зареєстровано в реєстрі за

Cтягнуто плати за домовленістю

Приватний нотаріусН.А. Чижова

Додаток 2

Приватний нотаріус Іванова Світлана Миколаївна

Україна, Київ, т.. Червоноармійська, 23а, т.. 288-03-07, 278-20-02

ДОГОВІР КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ

земельної ділянки

Місто Київ, ___________________ дві тисячі ________ року.

Попередньо ознайомившись з вимогами цивільного законодавства щодо недійсності правочинів, перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам’яті, діючи добровільно, ми:

гр._________________________________,ідентифікаційний номер _______________,який мешкає за адресою: м. Київ, т.. __________, буд. №__, т.__, (надалі – ПРОДАВЕЦЬ) та т.. ________________________________,ідентифікаційний номер _______________, який мешкає за адресою: м. Київ, т.. ___________________, буд. № _____, (надалі – ПОКУПЕЦЬ), з другої сторони, домовилися про наступне:

1. ПРОДАВЕЦЬ продав,а ПОКУПЕЦЬ купив земельну ділянку площею т.. 0,________ га, що знаходиться за адресою: Київська область, ___________________ район, с. ______________, т.. ______________, цільове призначення якої – для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд.

2. Ця земельна ділянка належить ПРОДАВЦЮ на підставі Державного акту на право власності на земельну ділянку серії ____ №____________, виданого ___________ 200__року Управлінням земельних ресурсів у ______________ районі Київської області, зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за №____________________, кадастровий №_______________________________

3. Продаж вчинено за ______________ (______________________) гривень, що, згідно курсу НБУ на день укладення цього договору, еквівалентно _________________ (___________ тисяч) доларів США, які ПродавЕЦЬ повністю отримав від Покупця до підписання цього договору.

4. Ринкова вартість земельної ділянки становить ___________ (__________________________) гривень, згідно Висновку про експертну грошову оцінку земельної ділянки, виконаного ТОВ «__________________» «___» ____________ 200__ року.

5. ПродавЕЦЬ гарантує, що прихованих недоліків земельна ділянка не має, до укладення цього договору нікому іншому вона не відчужена, під забороною (арештом) та заставою (в тому числі податковою) не перебуває, судового спору щодо неї, а також прав у третіх осіб (право наймача, право застави, право довічного користування, сервітутів тощо), як в межах так і за межами України немає.

6. Факт відсутності заборони відчуження зазначеної земельної ділянки підтверджується довідкою, виданою приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу _____________ 200__ року.

7. Ми, ПродавЕЦЬ та Покупець підтверджуємо, що цей правочин відповідає нашим дійсним намірам і не носить характеру фіктивного, удаваного, не є зловмисним, а також будь-які обставини помилки, обману, насильства, тяжких обставин для вчинення цього правочину відсутні.

8. Земельна ділянка, що відчужується, візуально оглянута мною, Покупцем, до підписання цього договору, недоліків чи дефектів, які перешкоджали б її використанню за призначенням на момент огляду не виявлено, будь-яких претензій щодо якісних характеристик земельної ділянки до ПродавцЯ я не маю.

9. Згідно вимог ст..125 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку виникає у ПОКУПЦЯ після одержання ним Державного акту на право власності на земельну ділянку. До цього ПродавЕЦЬ несе повну відповідальність за використання земельної ділянки відповідно до умов її надання і здійснення комплексу заходів щодо охорони землі.

10. Всі спори, котрі можуть виникнути з даного договору, вирішуються шляхом переговорів між сторонами, а у разі неможливості вирішення спорів шляхом переговорів – у судовому порядку.

11. Відповідно до Висновку №___________ про відсутність (наявність) обмежень (обтяжень) на земельну ділянку, виданого Управлінням земельних ресурсів у __________________ районі Київської області «__» ____________ 200__ року вищезазначена земельна ділянка повинна використовуватись з дотриманням обов’язків землевласників та змісту добросусідства (ст.. 91 Земельного кодексу України). Використовуватися за цільовим призначенням (ст.. 20 Земельного кодексу України), з вимогами до власників і землекористувачів, у тому числі орендарів земельних ділянок при здійсненні господарської діяльності (ст.. 35 Закону України «Про охорону земель»).

12. Невід’ємною частиною договору є:

· план земельної ділянки з визначенням її розмірів, державний акт на право приватної власності на землю;

· довідка про визначення грошової оцінки земельної ділянки (визначається згідно Закону України “Про плату за землю”);

· висновок про наявні обмеження (обтяження) на використання земельних ділянок, виданий Управлінням земельних ресурсів у _________________ районі Київської області

13. Цей договір є підставою для видачі державного акту на право приватної власності на землю.

14. Витрати, пов’язані зі складанням цього договору несуть Покупець та ПродавЕцЬ за домовленістю.

15. Цей договір укладено за згодою дружини Продавця - ___________________________, викладеної у вигляді заяви-згоди на продаж земельної ділянки, справжність підпису на якій засвідчено Івановою С.М., приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ______________ 200__ року за реєстровим №_______.

Цей договір складено в трьох примірниках, один з яких зберігається у справах приватного нотаріуса, а інші видаються Сторонам договору.

Підписи: ________________________________________________________________________

______________ 200__ року, цей договір посвідчено мною, Івановою С.М., приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу.

Договір підписано сторонами у моїй присутності. Особу сторін встановлено, їх дієздатність, а також належність ______________________________ земельної ділянки, що відчужується, перевірено.

У відповідності до ст.. 210 Цивільного кодексу України цей договір підлягає державній реєстрації.

Зареєстровано в реєстрі за №

Стягнуто плати згідно ст.. 31 Закону України «Про нотаріат»

Приватний нотаріус:

Додаток 3

Договір доВІЧНОГО УТРИМАННЯ

місто Харків, десятого березня дві тисячі дев’ятого року.

Попередньо ознайомлені з вимогами цивільного законодавства щодо недійсності угод, перебуваючи при здоровому глузді, ясній пам’яті та діючи добровільно, ми, нижчепідписані: Іванов Іван Іванович, 17.06.1936 р.н., ІдН: 1111111111, що мешкаю за адресою: м. Харків, пр. Леніна, 111, кв. 1 (надалі - Відчужувач), з однієї сторони і гр. Петров Петро Петрович, ІдН: 2222222222, що мешкаю за адресою: м. Харків, вул. Центральна, 222, кв. 2, (надалі – набувач майна), з другої сторони, діючи добровільно, перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам’яті, склали договір про таке: