Смекни!
smekni.com

Фінансове право України, Нагребельний (стр. 32 из 52)

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

Особлива роль у здійсненні державного фінансового контролю належить спеціалізованим органам державної виконавчої влади по управлінню фінансами, для яких сама фінансова діяльність є основною. Ці органи створені спеціально для здійснення фінансового управління і складають собою єдину підсистему фінансово-кредитних органів. Ця підсистема очолюється Міністерством фінансів України. До неї входять також Міністерство фінансів Автономної Республіки Крим, фінансові управління обласних, Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій, фінансові відділи районних, районних в містах Києві і Севастополі державних адміністрацій. Вони діють на підставі відповідних положень про них.
Міністерство фінансів України діє на підставі Положення про Міністерство фінансів України (затв. Указом Президента України від 26 серпня 1999 року № 1081/ 99).
Міністерство фінансів України (Мінфін України) є центральним органом виконавчої влади, підпорядкованим Кабінету Міністрів України, який забезпечує проведення єдиної державної фінансової, бюджетної, податкової політики, спрямованої на реалізацію визначених завдань економічного та соціального розвитку України, здійснює координацію діяльності у цій сфері інших центральних органів виконавчої влади. Мінфін України у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України та зазначеним вище Положенням.