Смекни!
smekni.com

Структура типових тематичних англійських назв груп і виконавців (стр. 14 из 19)

Стуляючись з окультизмом, користуючись фінансовою підтримкою могутніх чорно-окультних лож, зокрема, Іллюмінатів, Всесвітнього Агентства чаклунів ІССА, Уельського суспільств відьом, рок сходить до музичних форм, що мають мету привести слухачів до самогубства (як в панк-роке, де вищим "досягненням" вважається можливість нанести криваву рану партнеру лезом бритви, ушитої в джинси або сорочку, і биття його, вже пораненого, браслетом, покритим шпильками і цвяхами), викликати злих духів (як це робив Джіммі Хендрікс, що використав ритми африканського сатанинського культу ву-ду, і його виступи дуже нагадували церемоніальні

танці "ву-душі").

Деякі групи називаються іменами "духів", деякі співаки беруть собі диявольські імена. Ось свідоцтво про себе Эліса Купера (дійсне ім'я Вінсент Фунньер): "Кілька років тому я відвідав сеанс спіритизму, на якому Норман Баклі благав "дух" відгукнутися. Врешті-решт дух з'явився і заговорив зі мною. Він обіцяв мені і моїй музичній групі славу, владу над світом в рок музиці і нечуване багатство. Єдине, що зажадав від мене, - це віддати йому моє тіло. У обмін на володіння моїм тілом я став відомий у всьому світі. Для того, щоб досягти цього, я прийняв те ім'я, яким "він" представився під час сеансу". Так Вінсент Фунньер одержав псевдонім Еліс Купер - ім'я відьми, померлої століттям раніше. Він спеціалізувався на розхвалені всіх форм збочень. Відомий його альбом "Еліс Купер йде в пекло".

Отже найбільш "радикальні" форми рок музики прославляють смерть і сатану безпосередньо. Наше суспільство таке розбещене, що готово вживати цю отруту в чистому вигляді!

Звичайно, цей дух насильства, диявольський дух смерті впливає не тільки на самих рок артистів. Саме в століття рок-н-ролу на 10 тисяч відсотків зріс, рівень злочинності. Насильство на рок концертах набуло характеру справжньої епідемії. Несамовито кричущі слухачі безглуздо пускають в хід кулаки в нападах нез'ясовної агресії, які вони називають крутим танцем. Огидні акти насильства на концертах переростають у вбивства і людські жертвопринесення. Критичною точкою цього був виступ групи "The Who" у м. Цинциннаті в 81-му році, коли натовп роздавив на смерть одинадцять і ранила 42 людини.

Окрім насильства, рок-музика сприяє зловживанню наркотиками. Ще в 1969-му році журнал "Тimеs" (від 26 верес.) коментував, що "композитори рок музики вживають наркотики часто і відкрито, їх твори насичені натяками на наркотики". Одне з досліджень в Pоst Grаduаtе Меdicinе зробило наступний висновок: "Факти підтверджують, що рок музика, як правило, стимулює вживання наркотиків, буйну поведінку" [39, с. 82].

І не дивлячись на те, що зловживання наркотиками представляє таку велику проблему в сучасному суспільстві, рок музика продовжує заохочувати їх вживання. Громадським діячам пора зрозуміти, що рок музика несе значну частку провини в сучасній наркоманії.

4.3.Заходи мінімалізації негативного впливу музики на суспільство

Проблема сучасної буйної музики розкриває глибші недуги сучасного суспільства. Можливо, що заклики пісень року привертають молодь тому, що вони не знайшли в житті піднесених орієнтирів і не вірять в ідеали дорослого покоління. Цією музикою вони виражають протест проти своїх батьків, в яких вони розчаровані.

З цієї точки зору батьки повинні серйозно зважити, наскільки щира їх віра в Бога і наскільки устрій в їх сім'ї відповідає християнському ученню. Чи регулярно моляться Богу всі члени сім'ї, чи ходять в храм, чи дотримують пости і церковні свята, чи читають разом Євангеліє? Якщо цього немає, то неминуче у дітей утворюється духовна порожнеча, яку вони заповнюватимуть всім, що трапиться їм на шляху.

Звичайно, вплив навколишнього середовища дуже велик, і батьки часто виявляються безпорадними протистояти йому. Проте не можна зневірятися. Треба відкрито розмовляти з дітьми про сучасні проблеми і розплющувати їм очі на те, що загрожує їм. . Але який би не був вибір вашого сина або дочки - вони повинні знати правду: куди їх звуть і які можуть бути наслідки.

Вплив деяких форм рок-н-ролу настільки велик, що закони в багатьох штатах в США вимагають, щоб на обкладинках потенційно шкідливих музичних альбомів і відеострічок була авторитетна оцінка їх змісту. Більше 19-ти інших штатів серйозно обговорюють законопроекти з вимогою встановлення відповідних попереджень споживачам.

Суспільства типу Nаtiоnаl Теаchеrs Аssоciаtiоn, Аmеricаn Аcаdеmy оf Pеdiаtrics і US Surgеоn Gеnеrаl виразили тривогу з приводу негативного впливу деяких сучасних пісень. Так, при обговоренні законопроектів з цього

питання були встановлені наступні факти:

· З самого виникнення кино-звукової індустрії мелодії, слова і картини (як окремо, так особливо разом) мали глибокий вплив і на суспільство, і на окремих людей як в позитивному, так і в негативному напрямі.

· Деякі типи музики і відео-фільмів сприяють затвердженню негідних людини шкідливих відчуттів і поганої поведінки шляхом навіювання, виправдання, заохочення насильства, вандалізму, вбивства, зловживання наркотиками, самогубства, людських жертвопринесень, деградації жінки, дітей і людської раси, звірства, садизму, мазохізму і інших збочень.

· Подібний аморальний матеріал переважно направлений на молодь в роки її підвищеної сприйнятливості.

· Цей матеріал майже повсюдно доступний, незалежно від віку, коли є гроші.

РОЗДІЛ 5

ОХОРОНА ПРАЦІ

5.1. Характеристика та аналіз шкідливих і небезпечних факторів при роботі в приміщенні за комп’ютером з точки зору охорони праці.

Згідно Закону України “Про охорону праці”, охорона праці – це система правових соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів спрямованих на забезпечення здоров’я і працездатності людини в процесі праці .

Охорона праці виявляє і вивчає можливі причини виробничих нещасних випадків, професійних захворювань, аварій, вибухів, пожеж і розробляє систему заходів і вимог з метою усунення цих причин і створення, безпечних і сприятливих для людини умов праці.

Складність завдань, що стоять перед охороною праці вимагає використання досягнень і виведень багатьох наукових дисциплін, прямо або побічно пов'язаних із завданнями створення здорових і безпечних умов праці.

Оскільки головним об'єктом охорони праці є людина в процесі праці, то при розробці вимог виробничої санітарії використовуються результати досліджень ряду медичних і біологічних дисциплін.

Успіх в рішенні проблем охорони праці у великій мірі залежить від якості підготовки фахівців в цій області, від їх уміння ухвалювати правильні рішення в складних і мінливих умовах сучасного виробництва.

Організація роботи в галузі управління охороною праці полягає у виборі і формуванні такої структури управління охороною праці в установі, котра якнайкраще відповідала б основній меті – забезпечення безпеки і здорових умов праці.

Під умовами праці розуміється сукупність фактів виробничого середовища, що роблять вплив на здоров'ї і працездатність людини в процесі праці.

Дослідження умов праці показали, що чинниками виробничого середовища в процесі праці є: санітарно - гігієнічна обстановка, психофізіологічні елементи, естетичні елементи, соціально - психологічні елементи.

З вищепереліченого виходить, що виробниче середовище, що створює здорові і працездатні умови праці, головним чином забезпечується вибором технологічного процесу, матеріалів і устаткування; розподілом навантаження між людиною і устаткуванням; режимом праці і відпочинку, естетичною організацією середовища і професійним відбором тих, що працюють.

Організація і поліпшення умов праці на робочому місці є одним з найважливіших резервів продуктивності праці і економічної ефективності виробництва, а також подальшого розвитку самої працюючої людини. У цьому головний прояв соціального і економічного значення організації і поліпшення умов праці.

В процесі професійної діяльності сукупність факторів трудового процесу впливають на здоров’я і працездатність людини. Наслідки дії несприятливих факторів створює високий ризик виникнення різних форм захворювання людини.

В процесі професійної діяльності на здоров’я працівника і його працездатність впливають такі фактори :

· організація робочого місця;

· робота за комп’ютером;

· мікроклімат приміщення;

· випромінювання;

· пожежна безпека;

· освітлення;

· електричний струм.

Організація робочих місць повинна забезпечувати стійке положення та вільність рухів працівника, безпеку виконання трудових операцій, включати або допускати лише в деяких випадках роботу в незручних позиціях, котрі зумовлюють підвищену втомлюваність.

Організація робочого місця залежить від характеру праці оператора і умов праці.

Комфортність праці і висока продуктивність на робочому місці оператора залежить також від правильного вибору основного і допоміжного устаткування, яке повинне відповідати ергономічним вимогам.

Робоче місце повинне забезпечувати можливість зручного виконання роботи. Важливим моментом в організації робочого місця є також визначення займаної їм виробничої площі.

Не менш важливим питанням в організації робочого місця є питання організації його обслуговування, оскільки від цього залежить не тільки продуктивність праці, але і режим праці і відпочинку тих, що працюють, ритмічність виробництва.

Другим фактором є робота за комп’ютером. Як свідчать численні спостереження, навіть сучасні комп’ютери не тільки потенційно небезпечні, а й шкідливі. В сучасних умовах трудової діяльності широко та масово застосовується комп’ютерна техніка.