Смекни!
smekni.com

Козацько-лицарське виховання (стр. 5 из 101)

14. Розробити програму відродження та розвитку національного заповідника Українського козацтва «Хортиця».

2002 рік. Мінкультури, НАН України, Мінекоресурсів України, Запорізька обласна державна адміністрація, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

15. Створити меморіальний комплекс Гетьмана України Івана Виговського в с. Вигові Житомирської області.

2002-2004 роки. Житомирська обласна державна адміністрація, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

16. Упорядкувати територію та відремонтувати будівлі колишніх Микитинської, Підпільненської, Чортомлицької, Кам’янської та Олешківської січей, Інгульської, Прогнойської та Кінбургської паланок.

2002-2005 роки. Дніпропетровська, Херсонська обласні державні адміністрації, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

ІІІ. У сфері освіти і виховання.

17. Залучати козацькі товариства до військово-патріотичного виховання, фізкультурно-спортивної, туристично-краєзнавчої та культурно-просвітницької роботи серед учнівської молоді.

2002-2005 роки. МОН, Держкоммолодьспорттуризм України, Рада Міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

18. Розробити пропозиції щодо утворення на базі окремих шкіл-інтернатів козацьких ліцеїв, у яких на засадах козацького виховання й за участю представників козацьких товариств здійснювалася б реабілітація безпритульних дітей і підлітків.

2002-2005 роки. МОН, Академія педагогічних наук України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

19. Проводити щорічні Всеукраїнські зльоти козацьких клубів юних моряків і річковиків.

2002-2005 роки. МОН України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

20. Здійснювати добір викладачів допризовної підготовки для виховання учнів на козацьких військово-патріотичних традиціях, організувати семінари з проблем козацького виховання школярів.

2002-2005 роки. МОН України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

21. Запровадити в навчальних закладах та закладах позашкільної роботи дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» як форму військовопатріотичного виховання, спортивно-масової та оборонно-масової роботи. Розробити та затвердити положення про зазначену гру та програму її реалізації.

Створити центральний та місцеві штаби з керівництва військовопатріотичною грою «Сокіл».

2002-2005 роки. МОН, Міноборони України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва за участю Товариства сприяння обороні України.

22. Утворити Всеукраїнський центр патріотичного виховання молоді в місті Києві.

2002 рік. МОН України, Київська міська державна адміністрація, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

23. Утворити козацькі військово-спортивні клуби за місцем проживання.

2002-2005 роки. Рада Міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації, Товариство сприяння обороні України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

24. Започаткувати в рамках позашкільного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах програму «Молода Січ» із вивченням військовопатріотичних традицій Українського козацтва.

2002-2005 роки. МОН України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

25. Установити стипендії Українського козацтва для слухачів і курсантів вищих військових навчальних закладів Збройних Сил України та інших військових формувань.

2003 рік. Кабінет Міністрів України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

ІУ. У сфері культурно-просвітницької діяльності.

26. Ужити заходів щодо утворення та розвитку козацьких мистецьких самодіяльних колективів і на їх основі проводити фестивалі козацької творчості. 2002-2004 роки. Мінкультури України, Рада Міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

27. Щорічно проводити Всеукраїнський фестиваль-огляд козацької пісні «Байда» на батьківщині основоположника Запорізької Січі Дмитра Байди Вишневецького (м. Тернопіль, м.Вишневець).

2002-2005 роки. Мінкультури України, Тернопільська обласна державна адміністрація, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

28. Надавати науково-методичну допомогу музеям і заповідникам у вдосконаленні пропаганди історії, культури і традицій Українського козацтва.

2002-2005 роки. Мінкультури, НАН України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

29. Розглянути питання щодо створення Музею історії Українського козацтва в місті Києві.

2002-2005 роки. Київська міська державна адміністрація, НАН України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

У. У сфері науково-дослідницької, пропагандистської та видавничої роботи.

30. Продовжити дослідження історії Українського козацтва, його ролі у формуванні національної свідомості та культури, боротьбі за українську державність, а також впливу на розвиток української суспільно-політичної думки, політичної культури та громадсько-політичного життя в ХІХ-ХХ століттях. 2002-2005 роки. НАН України.

31. Здійснювати науково-пошукову та громадсько-краєзнавчу роботу для виявлення нових об’єктів історії Українського козацтва.

2002-2005 роки. МОН, НАН України за участю Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

32. Досліджувати і публікувати писемні й матеріальні пам’ятки історії та культури Українського козацтва, розробити пропозиції щодо їх охорони і збереження в музеях.

Постійно. НАН України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

33. Внести пропозиції щодо підготовки фундаментального видання з історії Українського козацтва.

2002 рік. НАН України, Держкомінформ України.

34. Продовжити видання багатотомного корпусу документів «Архів Коша Нової Запорозької Січі».

2002-2005 роки. Держкомархів України, Центральний державний історичний архів України в м. Києві, НАН України.

35. Продовжити підготовку багатотомного видання «Документи з історії Українського козацтва в архівах Російської Федерації» в рамках спільного українсько-російського наукового проекту.

2002-2005 роки. НАН, Міноборони України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

36. Підготувати та опублікувати праці з воєнної історії Українського козацтва та його внеску у світове військове мистецтво.

2002-2005 роки. НАН, Міноборони України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

37. Здійснювати дослідження з генеалогії та біографістики гетьманів і старшини Українського козацтва та публікувати результати цього дослідження; започаткувати видання науково-популярної біографічної серії «Гетьмани України».

2002-2005 роки. НАН України.

38. Здійснювати видання бібліографічної літератури з історії та сучасного розвитку козацтва.

2002-2005 роки. Держкомінформ, НАН України.

39. Започаткувати видання Всеукраїнського науково-популярного журналу «Українське козацтво».

2002 рік. Держкомінформ, НАН України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

40. Висвітлювати надбання історії, культури, традиції українського козацтва у друкованих органах Національної академії наук України, засобах масової інформації; влаштувати книжкові та документальні виставки з цих питань.

2002-2005 роки. Держкомінформ, НАН, Мінкультури, Держкомархів України.

41. Систематично проводити наукові конференції, семінари, симпозіуми, читання з проблем історії та культури Українського козацтва. Постійно. НАН України.

42. Започаткувати теле- та радіопередачі з історії Українського козацтва «Україна героїчна».

2002-2005 роки. Держкомінформ, НАН України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

43. Забезпечити підготовку та випуск одиничних і серійних ювелірних і пам’ятних медалей, планшеток, жетонів та іншої сувенірної продукції до знаменних дат історії українського козацтва та присвячених його видатним діячам.

2002-2005 роки. Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва, НАН, Національний банк України, акціонерне товариство «Укрнумізматика».

44. Створити повнометражні художні фільми з історії Українського козацтва.

2005 рік. Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва, Держкомінформ, НАН України.

УІ. У сфері фізкультури, спорту і туризму.

45. Розвивати та популяризувати види спорту, засновані на козацьких традиціях, та внести їх до єдиного календарного плану змагань України.

Постійно. Держкоммолодьспорттуризм України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

46. Внести до єдиної спортивної класифікації України козацькі види єдиноборств «Бойовий гопак», «Спас», «Хрест», «Собор».

2002 рік. Держкоммолодьспорттуризм України, Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва.

47. Проводити щорічно:

- Всеукраїнські фестивалі з національних видів бойових мистецтв, Всеукраїнські та міжнародні козацькі змагання з різних видів спорту на Кубок українських гетьманів.

2002-2005 роки. Координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва, Держкоммолодьспорттуризм України, Запорізька обласна державна адміністрація за участю Товариства сприяння обороні України.

- спортивні змагання з козацьких вправ у володінні історичною зброєю та з освоєнням сучасної техніки і транспортних засобів.