Смекни!
smekni.com

Розробка системи менеджменту у страховій компанії ЗАТ Кредо-Класик (стр. 8 из 12)

Подолання наявних проблем

1 етап. ВИНИКНЕННЯ СИТУАЦІЇ, ЯКА ВИМАГАЄ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ1.1. Виникнення проблеми.
1.2. Аналіз проблеми.1.3. Формування вимог до інформації.
2 етап. ЗБІР І ОБРОБКА ІНФОРМАЦІЇ ЩОДО РОЗРОБЛЕНИХ МЕТОДІВ МЕНЕДЖМЕНТУ2.1. Збір інформації. 2.2. Обробка інформації.2.3. Формування обмежень та критеріїв для прийняття рішень.
3 етап. ВИЯВЛЕННЯ ТА ОЦІНКА АЛЬТЕРНАТИВ, ЗАКЛАДЕНИХ У РОЗРОБЛЕНИХ МЕТОДАХ МЕНЕДЖМЕНТУ3.1. Встановлення альтернатив. 3.2. Оцінка альтернатив.
4 етап. ПІДГОТОВКА ТА ОПТИМІЗАЦІЯ УПРАВЛІНСЬКОГО РІШЕННЯ, ЯКЕ ПРИЙМАЄТЬСЯ4.1. Вибір оптимального варіанту.4.2. Оформлення оптимального варіанту.
5 етап. ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКОГО РІШЕННЯ5.1. Обговорення проекту.5.2. Затвердження рішення.5.3 Оформлення рішення та видача розпорядження про його виконання.
6 етап. РЕАЛІЗАЦІЯ УПРАВЛІНСЬКОГО РІШЕННЯ ТА ОЦІНКА РЕЗУЛЬТАТІВ6.1. Організація виконання рішень.
6.2. Контроль за виконанням рішення та оцінка його ефективності.6.3. Звіт про виконання рішення.

Рис.4. Подання наявних проблем

Рис. 5. Процес вироблення раціонального управлінського рішення в СК «Кредо-Класик» щодо збільшення кількості страхових випадків у зимовий період

1 етап. ВИНИКНЕННЯ СИТУАЦІЇ, ЯКА ВИМАГАЄ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ1.1.Збільшенння кількості страхових випадків у зимовий період.1.2. Ця проблема може призвести до збільшення страхування людей від нещасних випадків ( 24 год на добу, на підприємстві, під час відпустки, канікул, відпочинку).1.3. Інформація повинна бути своєчасною, об'єктивною, достовірною, релевантною, повною, адміністративною, довідковою.
2 етап. ЗБІР І ОБРОБКА ІНФОРМАЦІЇ ЩОДО РОЗРОБЛЕНИХ МЕТОДІВ МЕНЕДЖМЕНТУ2.1. Збором інформації займається спеціально створена група страхових агентів, діяльністю якої керує заступник директора з роздрібних продаж.2.2. На основі сформованих на першому етапі вимог до інформації проводиться оцінювання зібраних даних, у результаті атестації виявлено, збільшення страхових випадків у зимовий період залежить тільки від необережності самих клієнтів.2.3. Рішення повинне бути раціональним, ефективним, найбільш економічним, чітко сформульованим, реальним щодо виконання, прийнятим протягом робочого тижня.
3 етап. ВИЯВЛЕННЯ ТА ОЦІНКА АЛЬТЕРНАТИВ, ЗАКЛАДЕНИХ У РОЗРОБЛЕНИХ МЕТОДАХ МЕНЕДЖМЕНТУ3.1 .Для вирішення проблеми пропонуються такі альтернативи: під час підписання з страхувальником страхового полісу, потрібно роз’яснити всі правила страхування від нещасного випадку. Такий підхід до клієнта зумовить його обережність під час зимового періоду. 3.2. Оцінювання альтернатив:- навчання спеціалістів, які займаються страхуванням людей від нещасного випадку на курсах підвищення кваліфікації вимагає певних витрат, однак їх відвідування буде корисним для них самих, забезпечить підвищення їхнього кваліфікаційного рівня та досвіду, сформує імідж СК як такій, що дбає про своїх працівників.- заміна наявної робочої сили новою більш висококваліфікованою також вимагає певних витрат на оцінку та підбір кандидатів, їхню адаптацію в колективі тощо. При цьому такий захід може викликати опір у працівників колективу та несприйнятгя нових колег, що погіршить мікроклімат в організації.
4 етап. ПІДГОТОВКА ТА ОПТИМІЗАЦІЯ УПРАВЛІНСЬКОГО РІШЕННЯ, ЯКЕ ПРИЙМАЄТЬСЯ4.1 Враховуючи те, що дана компанія виходить на міжнародний ринок - їй життєво необхіднівисококваліфіковані працівники. Тому перенавчання спеціалістів, які уже адаптувались у робочомуколективі, але не володіють достатньою кваліфікацією є справою більш вдячною, ніж формуванняплинності кадрів.4.2. Спеціально сформованою групою складено список спеціалістів, які підлягають перенавчанню,визначено основні їхні проблеми у кваліфікаційні сфері та запропоновано перелік навчальнихцентрів.
5 етап. ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКОГО РІШЕННЯ5.1. Заступник директора із загальних питань обговорює проект перенавчання спеціалістів з директором, головним бухгалтером та юрисконсультом, узгоджуючи усі фінансові, організаційні та правові аспекти даного рішення.5.2. Після обговорення всіх переваг і недоліків цього рішення директор його затверджує шляхом підписання угоди з навчальним центром.5.3. Директор видає наказ про виконання рішення.
6 етап. РЕАЛІЗАЦІЯ УПРАВЛІНСЬКОГО РІШЕННЯ ТА ОЦІНКА РЕЗУЛЬТАТІВ6.1. Заступник директора із загальних питань організовує відвідування спеціалістів курсів підвищення кваліфікації у позаробочий час та доповідає директору компанії.6.2. Після завершення навчальної програми заступник директора із загальних питань проводить атестацію спеціалістів для виявлення рівня їхньої кваліфікації та компетентності.6.3. Заступник директора із загальних питань доповідає директору про помітне зростання кваліфікації спеціалістів, що закінчили навчальну програму.