Смекни!
smekni.com

Розробка системи менеджменту у страховій компанії ЗАТ Кредо-Класик (стр. 9 из 12)

1 етап. ВИНИКНЕННЯ СИТУАЦІЇ, ЯКА ВИМАГАЄ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ1.1. Зменшення кількості крупних клієнтів.1.2. Ця проблема може привести до того, що у споживачів сформується несприятлива думка щодо якості надання страхових послуг, які надаються страховою компанією відповідно до якості проведення рекламної кампанії.1.3. Інформація повинна бути своєчасною, об'єктивною, економічною, маркетинговою, повною.
2 етап. ЗБІР І ОБРОБКА ІНФОРМАЦІЇ ЩОДО РОЗРОБЛЕНИХ МЕТОДІВ МЕНЕДЖМЕНТУ2.1. Збором інформації займається спеціально створена група працівників, діяльністю якої керує директор страхової компанії.2.2. На основі сформованих на першому етапі вимог до інформації проводиться оцінювання зібраних даних, у результаті чого виявлено, що реклама не відображає основні цінності та переваги надання послуг в СК «Кредо-Класик».2.3. Рішення повинне бути раціональним, ефективним, найбільш економічним, чітко сформульованим, реальним щодо виконання, прийнятим протягом 2-ох робочих тижнів.
3 етап. ВИЯВЛЕННЯ ТА ОЦІНКА АЛЬТЕРНАТИВ, ЗАКЛАДЕНИХ У РОЗРОБЛЕНИХ МЕТОДАХ МЕНЕДЖМЕНТУ3.1.Для вирішення проблеми пропонуються такі альтернативи:- укладення договору про співпрацю з іншим рекламним агентстством на конкурсних засадах;- залучення клієнтів своїми власними силами.. 3.2.Оцінювання альтернатив:- вимагає часу та зусиль щодо пошуку представницького рекламного агентства та фінансових ресурсів щодо оплати його послуг, хоча вдала рекламна кампанія може швидко підвищити попит на страхові послуги компанії та сформувати їй бажаний імідж;- залучення клієнтів своїми власними силами вимагає здійснення значної підготовчої роботи щодо якнайкращого висвітлення своєї діяльності, певних затрат, і не такої швидкої віддачі.
4 етап. ПІДГОТОВКА ТА ОПТИМІЗАЦІЯ УПРАВЛІНСЬКОГО РІШЕННЯ, ЯКЕ ПРИЙМАЄТЬСЯ4.1. Для проведення ефективної рекламної кампанії з метою підняття іміджу компанії «Кредо-Класик» оптимальною альтернативою з позиції системної орієнтації та забезпечення перспективи дальності організації є укладання на конкурсних засадах договору з рекламною агенцією, яка запропонує на вигідних умовах прийнятну та ефективну рекламну кампанію.
4.2. Комітет розмішує оголошення у ЗМІ щодо проведення конкурсу на реалізацію рекламної кампанії підприємства, повідомляє учасникам умови участі та обирає рекламну агенцію з найбільш репрезентативнішою рекламою..
5 етап. ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКОГО РІШЕННЯ5.1. Обговорення умов співпраці з обраним рекламним агентством.
5.2. Після обговорення директор укладає договір з рекламним агентством про проведення рекламної кампанії.
5.3. Директор видає розпорядження про сприяння рекламним агентам щодо надання інформації про різні аспекти діяльності організації для рекламних цілей.
6 етап. РЕАЛІЗАЦІЯ УПРАВЛІНСЬКОГО РІШЕННЯ ТА ОЦІНКА РЕЗУЛЬТАТІВ6.1. Рекламне агентство, користуючись наданою підприємством інформацією, проводить широкомасштабну рекламну кампанію.
6.2. Заступники директора контролюють зміни у діяльності страхової компанії, викликані рекламною кампанією.6.3. Заступники доповідають директору про позитивні зміни у діяльності підприємства, викликані реалізацією рекламної кампанії.

Рис. 6. Процес вироблення раціонального управлінського рішення щодо зменшення кількості крупних клієнтів в

СК «Кредо-Класик».

РОЗДІЛ 5. ПРОЕКТУВАННЯ КОМУНІКАЦІЙ НА ПІДПРИЄМСТВІ

Характеристику усіх видів комунікацій в організації, а також приклади застосування інформації та документації при відповідних комунікаціях наведено у табл. 10.

Комунікації СК ЗАТ «Кредо-Класик»

Таблиця 10

Види комунікацій Характеристика конкретних видів комунікацій Приклади використання інформації при різних видах комунікацій Приклади застосування документів при здійсненні різних видів комунікацій
1) За сферою охоплення:
І.Між організацією і зовнішнім середовищем Здійснюється обмін інформацією між організацією та споживачами, постачальниками, державою, політичною системою. Шляхом реалізації рекламної кампанії СК «Кредо-Класик» інформує споживачів про нові види страхових послуг, акції, знижки, а також подарунки. Рекламна кампанія реалізується на засадах укладеного договору між СК «Кредо-Класик» та рекламною агенцією, затвердженого кошторису та графіку проведення рекламної кампанії.
2. Організаційні
- від вищих рівнів управління до нижчих (зверху вниз) Передається інформація про планові завдання, зміни у діяльності страхової компанії, нововведення тощо. Директор інформує підлеглих про проведення атестації усіх працівників організації. Рішення про проведення атестації підлягає оформленню у вигляді наказу на здійсненні атестації, формування положення про проведення атестації.
- від нижчих рівнів управління до вищих (знизу вгору) Передається інформація про недоліки у роботі, прохання, пропозиції, рекомендації тощо. Менеджер інформує директора та заступника, що більший дохід від продажу страхових полісів принесе автосалон «Ауді», ніж «МЖКавто». В першому – більш престижні автомобілі і користуються більшим попитом, ніж у другому - вітчизняні. Ця інформація подається у вигляді службової записки.
- між різними офісами Передається інформація стосовно конкретних взаємозалежних сфер, параметрів, завдань виробничо-господарського процесу. Відкриті філії у деяких містах повідомляють головний офіс про необхідність закупки канцелярських товарів, оргтехніки, фотоапарата тощо. Оформляється у вигляді замовлення і службової записки.
- між керівником і підлеглих (робочою групою) Передається інформація про конкретні завдання, що стоять перед робочою групою керівника. Головний бухгалтер повідомляє підлеглих бухгалтерів про очікування на податкову перевірку діяльності організації. Головний бухгалтер видає розпорядження та інструкції щодо перевірки усіх бухгалтерських документів.
З.МІж-особистісні Передається службова, спеціалізована, фінансова та ін. інформація між окремими працівниками в межах організації. Юрисконсульт передає інформацію головному бухгалтеру щодо змін в оподаткуванні прибутку підприємств. Юрисконсульт надає головному бухгалтеру Закон України "Про оподаткування прибутку підприємств" від 01.01.2003 р.
2) За способом виникнення:
- формальні Передається офіційна інформація організаційними комунікаційними каналами в межах організаційної структури управління. Директор видав розпорядження юрисконсульту ретельно ознайомитись із договором на надання будівельних послуг щодо будівництва банку «Кредо Капітель». Юрисконсульт, виконуючи розпорядження директора, користується договором та допоміжними нормативно-правовими актами.
- неформальні Передається між працівниками організації неофіційно і може стосуватись будь-яких сфер (особистої, культурної, соціальної тощо). Директор радиться із юрисконсультом та заступником директора з експлуатації відносно питання, якої площини повинен бути банк, його висота та ін. Приватна розмова, базою для якої служать архітектурна розробка та інші дані.
3) За способом здійснення:
- вербальні Словесні комунікації, які здійснюються через розмови, усні заяви, повідомлення Секретар- референт повідомив директора, що за час його відсутності йому телефонували партнери Середюк І. І., Петківський І. В.
- невербальні Несловесні комунікації, якіЗДІЙСНЮЮТЬСЯ 3використанням мови жестів (погляду, виразу обличчя, посмішки тощо). Директор власним виразом обличчя виявив незадоволення від пропозиції заступника директора із роздрібних продаж щодо підняття заробітної плати спеціалістам, які працюють в офісах, де вже відкрилися філії..

Приклад графічної моделі комунікаційного процесу в СК «Кредо-Класик» наведено на рис. 7.