Смекни!
smekni.com

Моделі і механізми впровадження маркетингу в діяльність органів місцевого самоврядування (стр. 34 из 34)

181. Школа І., Бутирська І., Доцільність застосування методики бенчмаркінгу для визначення напрямів розвитку інфраструктури регіону // Регіональна економіка, 2005 -№2 - С.84-91.

182. Шубравська О. В. Основні індикатори та ризики соціально-економічного розвитку України. // Актуальні проблеми економіки, 2005. -№8. - С 25-33

183. Яремко Ю.І. Експертна грошова оцінка земельних ділянок. Можливості використання методичного підходу, який ґрунтується на капіталізації рентного доходу від використання земельних ділянок // Землевпорядний вісник, 2004. -№3. - С. 80-82

184. Carter, E.E. What Are the Risks in Risk Analysis? // Business Review. – 1972. – July – August. – P. 72 – 80.

185. Friedländer. Theorie des Werthes. – Dorpater Univ. Progr., 1852. – 48 p.

186. Gordon, G. L. Strategic Planning for Local Government. – Washington, DC: ICMA, 1993. – 119 p.

187. Hood, C. A Public Management for All Seasons? // Public Administration. – 1991. – № 1 (69). – Р. 3 – 19.

188. Maslow, H. A Theory of Human Motivation // The Psychological Review. – 1943. – Vol. 50. – P. 370 – 396.

189. Sassone, P. G. Cost-Benefit Analysis: A Handbook. – USA, N.Y.: Academic Press, 1978. – 270 p.

190. Todd, Datz. Portfolio Management. How to Do It Right. – CIO, 2003. – May, 1 // www.pmi.ru/mg/.


ДОДАТКИ

Додаток А

Таблиця

Таблиця дефініцій терміну

Характеристика методологічних підходів до трактування терміну

Автор Визначення
Регіональний маркетинг
Старостіна А.О., Мартов С.Є. [Старостіна, Мартов.] Пропонує розділити поняття: Маркетинг у регіоні - це комплекс заходів стандартного маркетингу щодо конкретних товарів і послуг в межах певного регіону, котрий характеризується специфічними особливостями маркетингового середовища. Регіональний маркетинг - інтегральна діяльність у регіоні та за його межами щодо зосереджених у ньому ресурсів і можливостей їх реалізації та відтворення
Старостіна А.О., Мартов С.Є. [Старостіна, Мартов.] Регіональний маркетинг - це теорія і практика прийняття управлінських рішень стосовно формування ринково-продуктивної стратегії регіону на основі дослідження факторів маркетингового середовища з метою реалізації економічних інтересів території та її споживачів.
Лаврова А. Сурніна В [за цит. Старостіна, Мартов.] Регіональний маркетинг - система економічних відносин узгодження економічних інтересів і цілей мезорівня з макро- і мікрорівнями, адаптації регіональної структури відтворення до зовнішнього та внутрішнього ринків на основі постійного моніторингу (аналіз, оцінка та прогноз) процесів, що відбуваються на них.
Гапоненко А [за цит. Старостіна, Мартов.] Регіональний маркетинг - система, що складається з маркетингу землі, житла, зон господарської забудови, інвестицій, туристичного маркетингу, та виділяє окремою його метою донесення до цільових споживачів інформації про регіон як місце для ведення бізнесу
Гомільська В [В Гомільська] Регіональний маркетинг — це спосіб мислення і дій, спрямованих на активну роботу в різних сегментах ринку регіону з метою залучення в регіон нових економічних агентів. Основне в регіональному маркетингу — цільова орієнтація і комплексність, злиття в єдиний процес усіх елементів підприємницької, господарської, виробничо-збутової діяльності та об'єднання їх у систему, діючу в інтересах регіону з синергічним ефектом, при багатократному посиленні результату внаслідок такої системності.
Арженовський І [за цит. Старостіна, Мартов.] Регіональний маркетинг - "передова ідея, філософія, що вимагає орієнтації на потреби цільових груп споживачів послуг території. Не один відділ адміністрації чи спеціальне підприємство, а всі, що відповідають за долю регіону, повинні орієнтуватися на потреби клієнтів і цільові групи, а також на створення кращих, у порівнянні з іншими територіями, конкурентних переваг на користь клієнтів"
автори в роботі [5[Е.Вахромов] розглядають регіональний маркетинг як систему заходів для залучення в регіон нових економічних агентів, а основною його задачею вважають виявлення місцевих переваг регіону, їхнє посилення і створення нових для залучення в регіон суб'єктів господарської діяльності, здатних підвищити потенціал і заможність регіону
Муніципальний маркетинг
Котлер Ф. [за цит. Старостіна, Мартов.] Маркетинг місць - це діяльність, що здійснюється з метою створення, підтримки чи зміни відносин і/чи поведінки щодо конкурентних місць.
Панкрухін А [за цит. Старостіна, Мартов.] Маркетинг території - "діяльність, що здійснюється з метою створення, підтримки чи зміни відносин і/або поведінки суб'єктів ринку, соціальних спільнот щодо конкретних зосереджених там природних, матеріально-технічних, фінансових, трудових і, соціальних ресурсів, а також можливостей їхньої реалізації та відтворення"
Вакуленко В [В.Вакуленко.] Маркетинг міста являє собою процес створення методами ринкового регулювання сприятливого міського середовища для виробництва товарів і послуг та життєдіяльності населення на основі виявлення, створення і реалізації чинників екологічно та соціально орієнтованої місцевої політики розвитку і функціонування
Вакуленко В [В.Вакуленко.] Маркетинг міста у широкому розумінні цього поняття полягає у забезпеченні реалізації «міських товарів та послуг». Під ними розуміють конкретні умови середовища виробництва і життєдіяльності, які місто в особі місцевих органів влади пропонує своїм мешканцям і підприємцям - це і міське середовище в цілому, і його окремі елементи (земельні ділянки, нежитлові та житлові приміщення, послуги інфраструктурних об'єктів, комунальних установ тощо).
Чебан О [Чебан О] Міський маркетинг включає до себе розробку і реалізацію довготермінової концепції комплексного розвитку економіки і соціальної сфери міста, яка призначена для поступового усунення його негативних сторін і рішення соціально-економічних проблем, одночасно посилюючи його переваги над іншими містами регіону, які можуть стати конкурентами в залученні інвестицій
Окландер М.А. [Окландер М] Муніципальний маркетинг - використання інструментарію маркетингу з метою розвитку міста, підвищення конкурентоспроможності його інституційних одиниць і забезпечення добробуту населення.
О. Чебан [О Чебан] Муніципальний маркетинг - це процес управління муніципальним утворенням, який містить аналіз, планування, організацію та контроль задоволення потреб та нестатків як кожного окремого мешканця, так і всього муніципального утворення в цілому.
[Г.Монастирський.] Муніципальний маркетинг - комплексна система одержання інформації про стан певних підсистем муніципального утворення, забезпечення його просування в умовах жорсткої конкуренції на основі реалізації конкурентних переваг.