Смекни!
smekni.com

Дослідження впливу факторів маркетингового середовища на діяльність компанії ТОВ ДЮПОН УКРАЇНА (стр. 3 из 12)

Форма власності та організації. Підприємство ТОВ “Дюпон – Україна” належить до колективної форми власності (згідно з законом України “Про власність”), є Товариством з обмеженою відповідальністю.

Організаційна структура. Підприємство має типову лінійно-функціональну організаційну структуру торгівельного представництва всесвітної компанії «Дюпон»(США» в іноземній державі.

Кадрова політика. Підприємство приймає на роботу як кваліфікованих спеціалістів зі стажем роботи, так і випускників ВНЗ (будівельних, економічних, технічних). Перевага надається енергійним, активним людям. Можливе активне просування в кар’єрному рості. На підприємстві діє програма заохочення: за віддану і наполегливу працю робітникам надаються премії і подарунки.

Система менеджменту і прийнятий стиль керівництва. На підприємстві ТОВ «Дюпон – Україна» сформувався демократичний стиль керівництва. Керівництво компанії прислухається до зауважень і побажань працівників. Підтримується ініціатива, нові ідеї збоку менеджерів. Компанія прагне забезпечити працівникам належні умови для роботи.

Система менеджменту – управління якістю продукції. Саме пропонування європейської якості покладене в основу діяльності представництва. Тому компанія виділяє значні кошти на удосконалення рекламування інноваційної технології виробництва мембранної ізоляційної плівки на заводах «Дюпон», впровадження останніх науково-технічних досягнень на рівні “Know-how”, адаптування продукції до умов сучасного ринку і вирішення екологічних проблем.

Виробничі потужності. На европейському заводі в Люксембурзі найсучасніше технологічне обладнання з максимальним обсягом виробництва 1 млн.м2 плівки на рік, яка поставляється споживачам європейських країн та країн СНД.

Сировина. До складу МІП входять наступні компоненти:

100 % поліетилен низького тиску, який поставляється з хімічних заводів у вигляді гранул;

Фінансові ресурси. До фінансових ресурсівпідприємства ТОВ «Дюпон-Україна», яке працює як ділер – представництво компанії «Дюпон» належать власні активи, активи взяті в кредитно-фінансових установах та іноземні інвестиції. Більш детальна інформація є закритою.

Інтелектуальні ресурси. На підприємствііснуєвласний маркетинговий відділ, що займається розробкою політики збуту нової продукції компанії, надає виробничим підпрозділам компанії пропозиції по удосконаленню технічних показників уже існуючих товарів. До складу відділу входять досвідчені вчені, серед яких є 3 кандидати технічних наук.

Технологічні ресурси. На заводі компанії «Дюпон» в Люксембурзі використовується найсучасніша технологія виробництва будівельних паро- та гідроізоляційних плівок, яка включає використання новітньої техніки та розробок вчених науково-технічного відділу компанії. Більш детальна інформація є закритою.

Інформаційні ресурси. Компанія має широку базу даних щодо діяльності своїх конкурентів, постачальників, споживачів. Постійно проводить аналіз ринку мембранної ізоляційної плівки з метою виявлення нових тенденцій, потреб і розробки та впровадження нових товарів, які б їх задовольняли.

Трудові ресурси. Кількість працюючих в представництві близько 30 чоловік. В ТОВ “Дюпон-Україна” працюють молоді кваліфіковані спеціалісти, серед яких багато випускників будівельних вузів України. Середній вік працівників не перевищує 32 років. Над розробкою і впровадженням марокетингової торгової стратегії працюють вчені-маркетологи України, існує штат консультантів, які пройшли курс навчання в США.

1.4 Аналіз товарного асортименту

Tyvek® — це високотехнологічний мембранний матеріал, вироблений компанією Дюпон, що складається з мільйонів тонких безперервних волокон поліетилену низького тиску, отриманих методом надшвидкісного формування й скріплених під впливом температур. Унікальна неткана структура матеріалу забезпечує паропроникнення і, одночасно, захисні властивості по всій поверхні полотна (Рис.1.1).

Рис.1.1. Структура матеріалу Tyvek® (при збільшенні в 200 разів)


Товарна номенклатура мембранних плівок Tyvek®, які представляє на ринку України компанія ТОВ „Дюпон- Україна” складається з основних наступних позицій:

1. Tyvek Soft - Одношаровий гідроізоляційний матеріал з високою ступінню паропроникнення, захищає від опадів і вітру. Можливе безпосереднє укладання на теплоізоляцію, застосування з елементами ізоляції в кроквах.

Призначений для гідроізоляції скатних покрівель, у тому числі мансардного типу.

2. Tyvek Solid - Одношаровий гідроізоляційний матеріал з високою ступінню паропроникнення, захищає від опадів і вітру. Можливе безпосереднє укладання на теплоізоляцію або решетування покрівлі. Додаткова міцність при незначному збільшенні ваги. Антирефлекторне покриття, можливе застосування з елементами ізоляції в кроквах.

Призначений для гідроізоляції скатних покрівель , у тому числі мансардного типу.

3. Tyvek Supro/ Tyvek Supro зі клеючою стрічкою - Особливо міцний гідроізоляційний матеріал з високим паропроникненням, захищає від опадів і вітру.

Можливе безпосереднє укладання на теплоізоляцію або решетування покрівлі. Можливе застосування з елементами ізоляції в кроквах. Призначений для гідроізоляції скатних покрівель і фасадів.

4. Tyvek Housewrap - Одношаровий вітрозахисний гідроізоляційний матеріал з високим паропроникненням. Можливе безпосереднє укладання на теплоізоляцію. Призначений для вітрозахисту й гідроізоляції стін і фасадів.

5. Tyvek VCL - Виключає ефект "парника", що є присутнім у мансардах, побудованих з використанням традиційної поліетиленової пароізоляції

Підтримується комфортний температурно-водний баланс усередині будинку. Захищає будинок від руйнування завдяки тому, що будівельна конструкція має можливість просихання усередину будинку. Виготовляється за унікальною технологією на заводі компанії DuPont у Люксембурзі .

Основні характеристики гідроізоляції Tyvek® Soft (технічна специфікація) наведені в табл..1.4 -1.7.

Таблиця 1.4

Гідроізоляція Tyvek® Soft (технічна специфікація)

Тип: Tyvek® Soft 1560B
Матеріал: нетканий матеріал з 100% ПЭ високої щільності
Маса: 60 г/м2
Вогнестійкість по DIN 4102: В2
Показник паропроницаемости Sd: (згідно DIN 52615) < 0,02 м
Водяний стовп (згідно DIN EN 20811): > 1,0 м
Відносне подовження при розриві: (согл. DIN ISO 1924-2, ГОСТ 2678-94) > 10%
Опір розриву (згідно DIN 53857-1): ок. 140 Н/5 див
Температурний діапазон застосування: від -73 °C до +100 °C
Стабільність проти атмосферних впливів: 4 місяці
Інші властивості: стійкість проти вітру й опадів, можливість утилізації
Стандартні розміри рулону: ширина Довжина вага
1500 мм 50 м ок. 5 кг/75 м2
1500 мм 100 м ок. 9 кг/150 м2
2800 мм 100 м ок. 17 кг/280 м2

Таблиця 1.5

Гідроізоляція Tyvek® Solid (технічна специфікація)

Тип: Tyvek® 2480У
Матеріал: нетканий матеріал з 100% ПЭ високої щільності
Маса: 80 г/м2
Вогнестійкість по DIN 4102: В2
Показник паропроницаемости Sd: (згідно DIN 52615) < 0,03 м
Водяний стовп (згідно DIN EN 20811): > 2 м
Відносне подовження при розриві: (согл. EN ISO 1924-2, ГОСТ 2678-94) > 15%
Опір розриву (згідно DIN 53857-1): ок. 250 Н/5 див
Температурний діапазон застосування: від -73 °C до +100 °C
Стабільність проти атмосферних впливів: 4 місяці
Інші властивості: стійкість проти вітру й опадів, можливість утилізації
Стандартні розміри рулону: ширина довжина вага
1500 мм 50 м ок. 6 кг/75 м2
1500 мм 100 м ок. 13 кг/150 м2
2800 мм 100 м ок. 23 кг/280 м2

Таблиця 1.6

Гідроізоляція Tyvek® Supro (технічна специфікація)

Тип: Tyvek® 2506У
Матеріал: 100% полиолефин — ПЭ + поліпропілен (клей: модиф. акрилатный )
Маса: ок. 150 г/м2
Вогнестійкість по DIN 4102: В2
Показник паропроницаемости Sd: (згідно DIN 52615) < 0,03 м
Водяний стовп (згідно DIN EN 20811): > 2 м
Відносне подовження при розриві: (согл. EN ISO 1924-2, ГОСТ 2678-94) > 15%
Опір розриву (згідно DIN 53857-1): ок. 340 Н/5 див
Температурний діапазон застосування: від -40 °C до +100 °C
Стабільність проти атмосферних впливів: 6 місяців
Інші властивості: стійкість проти вітру й опадів, можливість утилізації
Стандартні розміри рулону: ширина довжина Вага
1500 мм 50 м ок. 11 кг/75 м2

Таблиця 1.7