Смекни!
smekni.com

Облік і аналіз активів в бухгалтерському обліку (стр. 23 из 23)

Враховуючи стан земельних і водних ресурсів, зелених насаджень, можна зробити висновок про стан навколишнього середовища господарства. На підприємстві він заслуговує оцінки "добре", адже ведеться ще й певна робота по його покращенню.

Рекомендації по покращенню природоохоронної роботи в господарстві:

1. Виділяти кошти, на охорону навколишнього природного середовища.

2. Слідкувати за справністю техніки із метою зменшення токсичності викидів і підтікання.

3. Посилити контроль за дотриманням вимог і норм охорони навколишнього природного середовища та здійснення природоохоронних заходів.


Висновки і пропозиції

В процесі написання дипломної роботи вивчено порядок проведення обліку та аналізу активів підприємства, охарактеризовано його відповідність до нормативних вимог та інструкцій.

В цілому порядок обліку активів на ТОВ “Лан” не суперечить чинному законодавству України, але все ж виявлені деякі недоліки.

Зокрема, це стосується незабезпеченості підприємства необхідними бланками. Часто як первинні документи так і зведені складають у довільній формі. В наказі про облікову політику не чітко виражено який саме метод нарахування амортизації основних засобів застосовує підприємство. В наказі вказаний метод зменшення залишкової вартості, а під час обліку амортизацію нараховують за податковим методом. На підприємстві не ведуться картки обліку основних засобів.

Оскільки дані обліку зберігаються в комп’ютерному варіанті, дуже легко і правильно було б тримати цю інформацію на бланках відповідного зразка. Щодо методу нарахування амортизації, то головному бухгалтеру слід чітко визначитися з цим питанням та затвердити в наказі про облікову політику.

Списання вартості виробничих запасів у виробництво здійснюється методом ідентифікованої собівартості, який на думку провідних вчених має ряд суттєвих недоліків.

На підприємстві слід спробувати інший метод щоб зробити облік більш об’єктивним.

На ТОВ “Лан” не передбачено в штатному розкладі відповідального за проведення аналізу. Інколи проводиться аналіз фінансового стану.

Щоб провести ретельний аналіз ефективності використання основних засобів, виробничих запасів, та інших активів, слід розробити відповідні внутрішньогосподарські звіти. Це питання відноситься до проблем управлінського обліку, якому на підприємстві приділено мало уваги. Адже саме дані управлінського обліку дають можливість виявити забезпеченість підприємства активами, створити контроль за їх економним використанням.

В роботі проведено аналіз активів по групах, визначено їх загальну ефективність використання. Виявлено, що на підприємстві ефективність використання по всіх групах активів має незначну тенденцію спаду. Під час проведення аналізу запропоновані можливості покращення такої ситуації.

Найбільш важливою пропозицією щодо удосконалення обліку і аналізу активів підприємства є автоматизація, що веде до спрощення та пришвидшення їх проведення. В п’ятому розділі запропоновано пакет програм для автоматизації обліку та аналізу, який би найбільш відповідав умовам підприємства.