Смекни!
smekni.com

Технологія плоттерного різання (стр. 11 из 12)

Формат імпортованих даних буде показаний зверху на правій стороні діалогового вікна.

Опції:

Створення нового креслення - при використанні цієї функції буде створені новий проект і імпортований креслення. Шаблон, на якому базується проект, буде доданий в Установки для імпорту.

Створення нового блоку - при використанні цієї функції всі імпортовані елементи й блок будуть зібрані в загальному блоці.

Створення користувальницького шару - при використанні цієї функції можливе створення користувальницького шару будь-якої вставки імпортованих даних. Якщо шар складається із вставок, то потрібно вибрати діалогове вікно Блоки, при копіюванні користувальницького шару. Дане діалогове вікно показує всі блоки, що перебувають на вищому рівні. Відзначаються блоки, з яких буде створені креслярський шар і додаються в лівий стовпець. Натискання на кнопку ОК приведе до перетворення Вставки блоку у Вставку шару.

Ігнорування невідповідності палітрі - при активуванні цієї функції елементи, що не входять до складу палітри, не будуть імпортовані.

Створення безіменних палітр - опція визначає, чи будуть неупорядковані дані збережені під оригінальною назвою або за назвою "Безіменна".

Пристрою плоттера - масштабний фактор.

Файл - Імпорт - Імпорт тривимірного зображення

За допомогою цієї функції можливий імпорт тривимірних об'єктів з таких систем, як, наприклад, 3D-Studio. Це може знадобитися при створенні дизайну, що заснований на об'єкті, узятому із тривимірної системи (за допомогою сканера) - можливе застосування тривимірного зображення для впевненості в тім, що об'єкт повністю відповідає розмірам упакування.

При активізації функції з'являється діалогове вікно Імпорт тривимірного зображення. Вибираються й відзначаються імпортовані дані й натискається клавіша Відкрити. При активізації опції Перегляд відзначене зображення буде показано детально.

Якщо проект уже відкритий, буде показане підтверджувальне діалогове вікно, що дає можливість вставки даних у поточний проект або створення нового проекту. При використанні активного проекту й активного шару, що є тривимірним шаром, об'єкт буде імпортований у цей шар, у противному випадку буде створений новий тривимірний шар. При створенні нового проекту буде створений проект із окремим тривимірним шаром.

Файл - Експорт - Експорт

За допомогою цієї функції можливий експорт активних креслень в іншому форматі - наприклад, IPDS Version 4, CF2, DXF або в якості дані програми Impact.

При активізації функції з'являється діалогове вікно Експорт.

Визначаються дані, під якими будуть збережені дані.

Ім'я даних - дається назва створеним даним.

Зберегти як тип - вибирається зі списку формат, що буде використаний при експорті даних.

При натисканні на Зберегти буде показане підтверджувальне діалогове вікно, де можуть бути викликані за бажанням всі блоки й символи. Натискання на ОК приведе до появи діалогового вікна Експорт даних. Діалогове вікно Експорт даних містить:

1. Установки - вибір зі списку відповідних установок для експорту. Установки будуть збережені в опції Установки основних функцій. Для тимчасової зміни установок необхідні подвійне клацання або клацання правою кнопкою мишки на відповідну назву й зміните значення в діалоговому вікні Установки імпорту/експорту.

Формат експортованих даних буде показаний зверху на правій стороні діалогового вікна. У текстовому блоці в лівому нижньому куті сторінки буде показаний опис вибраних установок.

Опції.

Десяткові місця - бажане число показуваних десяткових місць для експортованих даних.

Використання установок видимості - необхідно встановити, тільки чи видимі елементи експортуються.

Ігнорування невідповідності палітр - при активуванні цієї функції елементи, що не входять до складу палітри, не будуть імпортуватися.

Якщо проект має кілька шарів, необхідно вказати, чи будуть експортуватися всі шари або тільки активні. У випадку експорту всіх шарів буде показане діалогове вікно Експорт шарів. Дане діалогове вікно містить всі шари активних проектів, а також назви й маршрути відповідних даних. Якщо дані вже існують, то буде активоване відповідне діалогове вікно. При натисканні на кнопку ОК дані будуть збережені, а всі існуючі дані будуть переписані.

При експорті даних у форматі CFF2 за бажанням можна вказати подробиці запиту. Ця інформація буде збережена усередині даних формату CFF2.

Файл - Експорт - Експорт тривимірного зображення

Ця функція дозволяє експортувати тривимірні зображення в різних форматах даних - 3D Studio Binary (*.asc), Impact 3D Interchange (*.3da), VRML 1.0 (*.wrl) і Impact 3D (*.i3d). Формат даних Impact 3D є запатентованим форматом, що може бути імпортований у тільки належним чином оснащені Impact CAD\CAM системи. Формат Impact 3D Interchange підтримує тільки геометричну інформацію. Формат 3D Studio Binary є стандартним форматом тривимірного моделювання й також підтримує тільки тривимірну інформацію. Формат VRML підтримує ще й текстурну інформацію.

При активуванні функції з'являється діалогове вікно Експорт тривимірних зображень, що містить інформацію:

Про запуск і збереження даних.

Назва даних - необхідно ввести назву.

Зберегти як тип - виберіть зі списку формат, що буде використаний при експорті даних.

Файл - Повторна реєстрація в PDB

Ця функція дозволяє здійснити реєстрацію в проектному банку даних під своїм користувальницьким ім'ям, а також зареєструватися заново під іншим ім'ям. З'явиться діалогове вікно з питанням "Ви дійсно хочете зареєструватися в банку даних?". При позитивній відповіді всі поточні креслення будуть закриті. Також можливо визначити, чи зберігати зроблені зміни. Дивися Файл - Зберегти. Далі з'явиться діалогове вікно Проект - Перегляд (залежно від ваших установок банку даних), де можна перевести проекти з робочої області користувача в центральний банк даних. На закінчення з'явиться діалогове вікно Реєстрація, де потрібно ввести ім'я користувача й пароль нового користувача.

Файл - Плоттер

За допомогою цієї функції можна відіслати поточні креслення на вивід плоттера, або прямо чрез порт робочої станції, або через мережу, можливо через принтер, що очікує, Windows. Як альтернатива можна відіслати креслення в дані, які потім будуть оброблені за допомогою зовнішнього контролера плоттера.

Установки основних функцій для машини й пост-процесора повинні бути зроблені для конкретного плоттера (дивися Атрибути машини).

Активізуйте функцію; з'явиться діалогове вікно Плоттер, де можна вибрати відповідні установки й тимчасово анулювати функції. Після уведення всієї необхідної інформації з'являється проміжне креслення, що містить тільки підходящі елементи. Залежно від установок на сторінці Вихідний пристрій є можливість побачити креслення на екрані монітора.

Якщо обрано функцію Не відсилати креслення залишиться відкритим і дія функції буде закінчено. Якщо обрано Зупинити й відіслати, то в списку виправлення будуть утримуватися кнопки Прийняти й Скасувати; при натисканні на кнопку Прийняти дані будуть виведені. Проміжне креслення буде в цьому випадку або автоматично закритий, або залишений відкритим залежно від установок для пост-процесора. У цьому випадку потрібно вибрати в меню Файл - Закрити, щоб закрити креслення. При виборі опції Відіслати дані будуть негайно послані на вивід.

Файл - Відправити - Електронне послання

Можна використовувати цю функцію для імпорту поточних креслень у якості дані програми Impact (*.ipd) і додавання їх у нове електронне послання як установка.

Файл - Відправити - Графічні дані

За допомогою цієї функції можливо відіслати відкриті частини ваших поточних проектів у графічні дані (дані Bitmap).

У цей час можуть бути експортовані тільки активні частини відкритих креслень. Одержувана картина відповідає вашим поточним установкам видимості.

У діалоговому вікні Зберегти зображення потрібно вибрати відповідний графічний формат і де даний формат буде збережений. Кнопку Опції можна використовувати для зміни розміру зберігаємих даних Bitmap (потрібно звернути увагу на те, що зберігається співвідношення розмірів активних вікон - при зміні висоти зображення буде змінена й ширина зображення й навпаки).

Файл - Останній проект у банку даних

За допомогою цієї функції можна відкривати останні з робочих проектів. Не використовуючи функцію Проект - Перегляд.

Унизу в меню Файл буде наведений список останніх з робітників проектів. при натисканні на кожній із проектів відбувається його відкриття. У випадку якщо обраний проект збережений не в робочій області користувача, з'явиться діалогове вікно Проект.

Число проектів, перерахованих у списку визначається в опції Поточний список у діалоговому вікні Опції Impact - Процеси в банку даних.

2. Виправлення

Функції виправлення - загальна інформація

За допомогою функцій виправлення можна піддавати змінам наявні в наявність елементи; при роботі з більшістю даних функцій спочатку потрібно відзначити змінювані елементи.

Також є можливість використовувати функцію Перевірка елемента для зміни більшості властивостей елементів.

3. Малювання

Функції малювання - загальна інформація.

Дана функція дозволяє конструювати більшість елементів, включаючи геометричні елементи (лінії, дуги й кола), криві, напису й т.д.

Звичайне конструювання відбувається в активних шарах поточних креслень.

Більшість елементів розташовані на палітрі - у більшості випадків це активна палітра, показана в дизайнерському списку (є можливість розташувати написи, виміри й допоміжні елементи на певній за замовчуванням палітрі).