Смекни!
smekni.com

Технологія плоттерного різання (стр. 12 из 12)

При виборі крапки для присохлого нового елемента найкраще використовувати початкові й обмежувальні функції для найбільш точного розташування крапки.

Як альтернатива можна використовувати Обробку елементів для зміни більшості властивостей елементів.

Коли використовується Impact-Модуль Техніка для штанцевальних форм, те багато хто з геометричних функцій мають дві додаткові опції:

Виготовлення подвійних елементів - можливе конструювання додаткової лінії, дуги, кола.

Палітра - палітра існуючих елементів.

5. Блоки

Блоки - загальна інформація

Дана функція дозволяє виготовляти блоки й символи, а також ними маніпулювати. Також можливе перетворення блоків у шари.

Структура шарів і блоків креслення продемонстрована на сторінці Ієрархія в путівнику по програмі Impact. Більшість блоків доступно через контекстні меню, які з'являються при натисканні правою кнопкою мишки області в Перевірки блоків або Ієрархії креслення.

6. Виміри

Виміри - Загальна інформація

Ці функції надають інформацію про активні шари креслення. Результати багатьох функцій можна побачити в списку Виправлення. Додатково вони з'являються на панелі інструментів.

При використанні більшості вимірювальних функцій спочатку необхідно відзначити необхідні елементи. Деякі функції залишаються неактивними доти, поки елементи не будуть відзначені.

7. Банк даних

8. Макрофункції

Макрофункції - загальна інформація

Макроси - це дані, які були записані в синтезі з макро-мовою Impact (IML) у якості первісних даних *.mac і згодом перетворені в дані з розширенням *.run, готові до виконання.

Звичайно користувач не має потреби в макрофункціях - вони призначені для програмістів і адміністраторів, щоб вони могли розробляти нові макроси.

9. Утиліти

11. 3D

12. Установки

13. Вікна

14. Допомога [5]

Самої зручної з розглянутих програм є MarbaCAD. Вона не тільки підтримує різні формати з яких можна конвертувати файл, але вона й сама є програмою конструктивного дизайну.


Загальні виводи

Всі поставлені цілі й завдання в даному проекті були виконані. Так у першому розділі теоретичної частини була проаналізована актуальність плоттерного різання в цей час, на прикладі підприємства "Растр-Технологія". У другому розділі були розглянуті властивості картону, важливі для макетів упакування й був обраний картон, що застосовувався в дослідженнях. Це одна з найпоширеніших марок, що використовується у виробництві впакування, саме завдяки своїм властивостям. У третьому розділі, був проаналізований ринок плоттерного встаткування. Найпоширенішими моделями виявилися плоттери китайського й корейського виробництва, але по якості вони уступають машинам європейського виробництва, зокрема швейцарського. Саме на плоттері цієї країни виробнику розроблялася технологія різання високоякісних макетів. У четвертому розділі були розглянуті програми для роботи із плоттерами. Самої зручної є програма MarbaCAD. Вона не тільки підтримує різні формати з яких можна конвертувати файл, але вона й сама є програмою конструктивного дизайну. У ній можна не тільки проектувати впакування, але також штанцформи й відділення для видалення облоя. Також за допомогою цієї програми вдалося оптимізувати траєкторію руху ножа, за рахунок чого він не робив зайвих рухів і скоротився час різкі.

У другій частині розробки за допомогою зміни настроювань програми MarbaCAD був зменшений час різання для кожної швидкості. У середньому час зменшилося на 8.5%. Що дозволяє зберегти якість при термінових замовленнях.

Така розробка й дослідження проводилися вперше. Всі результати будуть застосовуватися на практиці на підприємстві " Растр-Технологія".


Список літератури

1. Єфремова Н.Ф. Тара і її виробництво. – К., 2005

2. Єфремова Н.Ф. Проектування пакувальних виробництв. – К., 2002

3. Єфремова, Н.Ф. Конструювання й дизайн тари й упакування: підручник для вузів /Н.Ф.Єфремов, Т.В.Лемешко, А.В.Чуркин; під ред. Н.Ф.Єфремова. – К., 2—5

4. Гротів А.С. - Автоматизація процесу розробки. – К., 2000

5. Методи проектування (креслення) у спеціалізованих САПР на прикладі MarbaCAD. – К., 2003