Смекни!
smekni.com

Капітальний ремонт колії (стр. 6 из 10)

Проведемо розрахунок:

= 256,7+100 = 356,7 м.,

0,06 ∙ 256,7

= 2 ∙ 1,14 = 9 хв.;

Інтервал часу між закінченням роботи машини ВПО-3000 та закінченням засипання торців шпал щебенем з другого ХДС знаходиться як

,

де

- час, необхідний для розрядки машини ВПО-3000, (можна прийняти
хв.);

- довжина ділянки колії в кінці фронту робіт, зайнятої машиною ВПО-3000, з урахуванням відстані за технікою безпеки між нею та хопер-дозаторним составом, м:

.

Проведемо розрахунок:

,

Інтервал часу між закінченням засипання торців шпал щебенем з ХДС та закінченням часткової виправки колії машиною ВПР-1200

,

де

- робоча швидкість виправно-підбивно-рихтувальної машини ВПР-1200 по частковій виправці колії;

- епюра шпал, шт. /км;

- частка шпал, яка підлягає виправці машиною ВПР-1200, (можна прийняти 10%, тобто
);

- технічна норма часу на підбивку 1-ї шпали машиною ВПР-1200.

- довжина ділянки колії в кінці фронту робіт, зайнятої другим хопер-дозаторним составом, з урахуванням відстані за технікою безпеки між ним та машиною ВПР-1200, м:

.

Після підстановки в дану формулу значень усіх складових, отримаємо:

= 93,6+100 = 193,6 м.,

193,6

= 1000 ∙ 1840 ∙ 0,1 ∙ 0,0712 ∙ 1,14 = 2,9 ≈ 3 хв.;

Останній інтервал часу між закінченням роботи машини ВПР-1200 за закінченням “вікна"

,

де

- час, необхідний для розрядки машини ВПР-1200, (можна прийняти
хв.);

- час на оформлення наказу про відкриття станційних колій для руху поїздів (
складає 5 хв.).

Величина останнього інтервалу становитиме

Таким чином є усі необхідні дані для знаходження часу на згортання колійних робіт у "вікно".

= 12 + 3 + 20 + 19 + 3 + 9 + 12 + 3 + 10 = 91 хв.

Після знаходження усіх даних (

) є можливість знайти тривалість часу "вікна", яка необхідна для виконання колійних робіт на даному фронті робіт.

В результаті отримаємо


4.6 Організація робіт

Роботи з модернізації колії виконуються на перегоні довжиною 10 км, що закривається на 13 робочих днів, за дев'ять етапів.

На першому етапі виконується діагностика баластової призми й земляного полотна, проектно-вишукувальні роботи, розробка проекту, його узгодження й затвердження. Роботи проводяться заздалегідь, витрати на цей вид робіт даним технологічним процесом не враховуються. Poботи з лiквідації деформацій земляного полотна виконуються за окремим проектом за piк до модернiзації перегону.

У підготовчий період пліті безстикової кoлiї міняють на iнвентарнi рейки, а старопридатні пліті завантажують на спецсостав і вивозять на малодіяльні перегони для укладання і подальшої експлуатації.

На виробничій базі, відповідно до типових технологічних процесів, виконують увесь комплекс робіт з монтажу й ремонту рейко-шпальної решітки. Робота ведеться увесь рік, таким чином, щоб до початку ремонту було зібрано не менше як три чверті обсягу рейко-шпальної решітки. Вся старопридатна решітка ремонтується на база КМС після закінчення монтажу нової решітки й укладається на малодіяльних перегонах після завершення "вікна". Витрати праці на ці роботи технологічним процесом враховуються.

На другій стадії підготовчого періоду виконуються переміщення зайвого баласту з міжколійя на узбіччя земляного полотна машиною КОМ-300, на місці ремонту вивантажуються автотракторна техніка, яку доставлено на залізничних платформах.

Під час основних робіт у "вікно" стара рейко-шпальна решітка з інвентарними рейками замінюється на нову на фронті робіт 900 м. Далі виконується очищення баласту машиною ЩОМ-4, після чого баластова призма поповняється новим щебенем з хопер-дозаторного составу. Машина ВПО-3000 слідом за хопер-дозаторним составом виконує суцільне виправлення колії. Після її проходу виконується досипання щебеню на кінці шпал та остаточне виправлення колії в плані й профілі машиною ВПР. Спеціальною бригадою виконується очищення й ремонт водовідвідних споруд на всьому фронті робіт.

На наступному етапі на станцію привозяться нові пліті безстикової колії, виконується їх укладання, остаточне виправлення колії в плані й профілі, її стабілізація та опорядження.

4.6.1 Підготовчі роботи

Приблизно за декілька тижнів до початку робіт із заміни плітей безстикової коли на інвентарні рейки, монтери дистанції колії, якій підпорядковано перегін, що підлягає ремонту, повинні випробувати та змастити закладні та клемні болти на ділянці робіт.

Заміна плітей безстикової колії із завантаженням їх на спецсостав проводиться до початку довготривалого "вікна". Цю роботу виконують працівники КМС і дистанції колії, оскільки до неї залучається велика кількість монтерів колії.

За дві години до початку "вікна" на ділянці видається попередження про обмеження руху поїздів до 25 км/год.30 монтерів колії дистанції колії (ПЧ) та 40 монтерів колії КМС - ПД1, ПД2, ПДЗ та ПД5 відкручують гайки клемник болтів на 1/3 різьблення на чотирьох шпалах із п'яти з видаленням болтів із гнізда підкладок й укладанням їх на кінці шпал.

Після закриття перегону виконується заміна старопридатних плітей безстикової колії на інвентарні рейки.

До цієї роботи додатково залучається 9 машиністів цеху обслуговування машин важкого типу, один електрозварювальник, 8 стропальників ПД6.

15 монтерів колії знімають решту клем і після знеструмлення контактної мережі розболчують стики.

Після цього до місця проведення робіт прибуває господарчий поїзд з локомотивом у хвості, сформований за такою схемою: у голові состава електростанція, потім МПД, платформа з полозками, колієукладальний кран УК 25/9-18, 6 роликових платформ з інвентарними рейками і турний вагон. МПД з платформою і електростанцією відчіплюється від крану і заїжджає на незакріплені пліті.

Кран знімає з платформи двоє полозків і викладає їх біля стику плітей. Стропальники ПД6 заряджають пліті в перші полозки для видавлювання плітей з підкладок, а далі в другі - для зсування плітей всередину колії. Полозки тросами чіпляються за автозчеплення МПД і вона тягне їх. Слідом колієукладальний кран УК 25/9-18 укладає інвентарні рейки на вивільнені підкладки. За ним 12 монтерів колії встановлюють клеми на кожній п'ятій шпалі й закручують їх. Монтери колії ставлять накладки та зболчують стик електрогайковими ключами.

Спеціальний рейковозний состав виконує завантаження знятих за два "вікна" плітей на 2-й, 4-й, 6-й дні. Він приводиться у робочий стан і обслуговується чотирма стропальниками ПД6 та 5 машиністами.

За допомогою двох портальних кранів кінці плітей піднімаються на рівень направляючих спецсостава, який плавно починає рухатись готовий негайно зупинитись у разі необхідності. Кінці рейкових плітей супроводжують два машиністи рейковозного состава з радіостанціями. За 20-30 м до кінця пліті состав зупиняють і за допомогою електролебідки, встановленої на спецсоставі, пліті затягують повністю на платформу, закріплюють і починають роботи із завантажування наступних плітей.

На состав завантажується 5 пар плітей по 800 м, тому що маячні пліті розташовані біля бортів платформ і не вивантажуються для зручності завантаження.

Після завершення завантаження плітей рейковозний состав переводиться з робочого у транспортний стан. Перевіряється положення рейкових плітей на платформах состава та якість їх закріплення, і рейковозний состав відправляється на станцію призначення.

Шляховий майстер перевіряє стан колії, і перегін відкривається для руху поїздів.

Після відкриття перегону монтери колії кожен на своїй ділянці встановлюють клемні болти в гнізда підкладок і закручують гайки на шпалах, на яких болти не були раніше встановлені. Після закручування всіх клем на ділянці встановлюється швидкість руху згідно з попередженням, виданим начальником дистанції колії або його уповноваженим працівником (не менше 40 км/год). Після вивільнення від стропальник робіт та обідньої перерви монтери колії ПД6 починають знімати колійні знаки та стелажі для покілометрового запасу, рейки з яких вивезено дрезиною ПЧ, в окреме "вікно".