Смекни!
smekni.com

Капітальний ремонт колії (стр. 9 из 10)

Рис.4.7 Графік виконання основних робіт у “вікно”.


Рис.4.8 Графік розподілу робіт по днях.

5. Основні показники технологічного процесу

Після розробки технологічного процесу оцінюються основні техніко-економічні показники.

До основних показників, при оцінці ефективності технологічного процесу, відносять необхідну тривалість часу "вікна", що дається для виконання основних робіт та її порівняння з можливою, при цьому можуть бути такі умови:

якщо

- створюються найкращі умови для виконання колійних робіт прийнятого обсягу у "вікно", тому що в графіку руху поїздів є деякий резерв часу на непередбачені обставини;

якщо

- в цьому разі необхідно розробляти додаткові спеціальні організаційно-технічні умови з тим, щоб виконались умови
; тільки в цьому випадку для виконання необхідних робіт у. "вікно" буде виділений необхідний час.

Крім цього порівняння, для оцінки розробленого, технологічного процесу необхідно знайти годинний виробіток в розраховане "вікно" при прийнятому фронті робіт

В техніко-економічній оцінці технологічного процесу суттєве місце займає порівняння у використанні сучасної техніки, використанні кількості працівників та за який час є можливість виконати річний обсяг робіт з ремонту колії.

При даному порівнянні велике значення має те, яка конструкція колії укладається при капітальному ремонті, від чого залежить час окупності витрат при її експлуатації.

6. Заходи з охорони праці

При роботі на електрифікованих ділянках постійного або перемінного струму напруга з контактної мережі повинна бути знята на весь період роботи машин, а контактна мережа на місці роботи заземлена.

Відповідальність за дотримання правил з техніки безпеки при роботі кожної машини несе її начальник.

Під час приведення несучої рами машини з транспортного в робоче положення (при зарядці) і з робочого в транспортне (при розрядці) пропускання поїздів по сусідній колії не допускається. На період пропускання поїздів по сусідній колії робота машини повинна бути припинена.