Смекни!
smekni.com

Конкурентоспроможність підприємства (стр. 11 из 17)

4. Деонтологічна функція - з одного боку, безпосередньо характеризує рівень конкурентоспроможності конкретної медичної установи (лікарської практики) по ступеню кваліфікаційних і суб'єктно-особових параметрів виробника медичних послуг, рівень його винагороди (частка витрат на заробітну платню в тарифі медичної послуги); з іншою - опосередковано характеризує рівень конкурентоспроможності медичної установи (лікарської практики) специфікою пацієнтів (споживачів медичних послуг), рівнем його платоспроможності, співвіднесеним з можливістю сплатити відповідну медичну процедуру. Умовно дана функція по ступеню привабливості визначається і рівнем добробуту пацієнтів, що придбавають саме цю медичну послугу, саме в цьому, а не іншій конкурентній медичній установі. Образно кажучи, це якийсь сегмент «своїх пацієнтів»

5. Економічна функція - характеризується рівнем попиту на медичну послугу, параметрами, що описують медичну діяльність (система пропозиції медичних послуг), закономірно обумовленим співвідношенням вартості медичної процедури і відповідною розцінкою медичної праці. Саме в рамках цієї функції знаходиться область дії основних економічних законів ринкових відносин. Саме в рамках цієї функції виявляється єство і специфіка цих класичних законів відповідно до специфіки медичної послуги в рамках відмінності її від інших не медичних послуг. Область цієї функції включає, разом з іншими, таку фундаментальну характеристику ринкової діяльності як «прибуток».

6. Технологічна функція - реалізується у формі конкретної медичної діяльності. В рамках оцінки конкурентоспроможності виражається в одиницях праці і характеризується ступенем відповідності виконаної медичної процедури потрібної медичної послуги, медичного стандарту і особливостям пацієнта. Опосередковано характеризується ступенем заявленого задоволення/незадоволення споживача медичних послуг або його представників.

7. Функція результативності - включає інтегровані і структуровані характеристики діяльності медичної установи (лікарської практики), ступінь конкурентоспроможності, що комплексно відображає. В області цієї функції відображається успішність діяльності лікувально-профілактичної установи (лікарської практики). Ступінь рівня ефективності детермінований оцінкою одиниць медичної праці і відповідною сертифікацією медичної процедури. Однією із основоположних складових функції результативності в рамках конкурентоспроможності є виражений ступінь задоволення пацієнта, як споживача медичних послуг. Певною мірою дана функція може бути виражена параметрами діючої системи оцінки якості медичних послуг.

В основі пропонованої системи, що дозволяє з певною вірогідністю встановити ступінь конкурентоспроможності конкретної лікувально-профілактичної установи (лікарської практики), закладений високий ступінь формалізації. Функції, що визначають рівень конкурентоспроможності лікувально-профілактичної установи (лікарської практики) можуть бути описані і описуються конкретними станами і параметрами і, в слідстві цього, можуть служити об'єктивними характеристиками оцінки медичної організації (лікарської практики) по ступеню конкурентоспроможності як без зв'язку з іншими конкуруючими суб'єктами, так з високою часткою точності ранжирування при порівнянні з іншими медичними установами, що проводять і надають однопрофільні з конкурентами медичні послуги.

Охарактеризуємо основні підприємства – конкурентів, що спеціалізуються на наданні стоматологічних послуг населенню.

Стоматологічний центр "Призма" надає всі види стоматологічної допомоги лікарями високої кваліфікації (вищої і I категорії) з використанням сучасного устаткування, інструментарію і матеріалів Dentsply з протиспідними програмами.

Центр знаходиться за адресою: м. Київ, вул.. Михайлівська 1/3.

Центр "Призма" в одні відвідини, пропонує:

· косметичну реставрацію руйнування зуба, у тому числі і коренів;

· відновлення форми і кольору зуба при недорозвиненні або плямистості його;

· усунення проміжків між зубами (діастеми, треми);

· "вирівнювання" положення неправильно зубів;

· відновлення рівного ряду і лінії усмішки передніх зубів;

· відновлення невеликих дефектів зубного ряду (відсутність одного зуба) мостовидним протезом з фотополімерів.

В центрі ведеться терапевтичне і хірургічне лікування (гемесекція, реплантація) проблемних, ускладнених зубів сучасними методами із застосуванням ендодонтичного інструментарію і герметиків (гутаперча Термофіл), відомих фірм ( Maillefer і ін.).

Також у клініці здійснюється комплексне лікування захворювань пародонту:

· медикаментозне;

· хірургічне (відкритий кюретаж, клаптеві операції);

· ортопедичне, у тому числі, одномоментне шинирування з використанням системи фотополімер Spectrum TPH ( Dentsply), FiberSplint ( Polydentia).

Також у центрі:

- виявляється допомога дітям;

- ведеться ортодонтичний прийом дитячого і дорослого населення із застосуванням брекет-системи;

- здійснюється ортопедична допомога пацієнтам, у тому числі, складне протезування бюгельними протезами із замковою системою кріплення.

Стоматологічна фірма "Вітадент" існує більше 10 років і є лідером київського ринку стоматологічних послуг.

Окрім стоматологічних клінік класу "Еліт" і "Стандарт", вона включає учбовий центр "Дентал Маестро", стоматологічний магазин "Vitadent", власне виробництво стоматологічних послуг.

При організації клініки "Вітадент" була поставлена мета, стати лідером в середовищі стоматологічних послуг м. Києва.

Сьогодні ця повноцінна медична установа, яка представляє весь спектр послуг на найвищому рівні.

Фірма знаходиться за адресою: м. Київ, вул.. Анголенко, 14-В

Основний спектр послуг:

- Профілактика

- Гігієна

- Дитячий прийом

- Ортодонтія

- Реставрація

- пародонтоз

- Імплантація

- Протезування

- Лцкування

Фірма "Вітадент" Стоматологічна Аптека пропонує:

- стомат-устаткування

- стомат-матеріали

- витратні матеріали

- засоби дезинфекції

- спеціалізовану літературу

У фірмі працюють висококваліфіковані працівники: лікар-імплантолог, лікар-парадонтолог, лікар-протезист, лікар-гігієніст, дитячий лікар-стомалолог та ін.

У м.Києві стоматологічна фірма «Вітадент» користується досить великою популярністю у пацієнтів.

Клініка «СТЕДЛІ» - це сімейна клініка, з індивідуальним підходом до кожного пацієнта і прагненням максимально задовольнити його потреби.

Етика і естетика – два кити, на яких базується клініка. Головні принципи роботи: професіоналізм, компетентність і відповідальність. Методика роботи - комплексний підхід до рішення проблеми: у питанні збереження здоров'я немає дрібниць.

Пріоритет надається профілактиці, а не лікуванню: ми запобігаємо причинам, а не наслідкам.

Клініка знаходиться за адресою м. Київ, вул. Л.Толстого 25/18.

Клініка "СТЕДЛІ" має ліцензію Міністерства охорони здоров'я України на медичну практику в галузі стоматології (терапевтична стоматологія, хірургічна стоматологія, ортопедична стоматологія і ортодонтія).

Послуги клініки:

· повний комплекс стоматологічних послуг;

· надання швидкої стоматологічної допомоги

· відновлення зруйнованих зубів;

· косметична реставрація;

· терапевтичне і хірургічне лікування зубів;

· всі види протезування;

· вирівнювання зубного ряду - постановка брекет-систем;

· імплантація імплантів на місце відсутніх зубів;

· безкоштовна консультація і огляд доктором.

Лікування та протезування проводиться під рентген-контролем, при суворому виконанні стерильності.

Стоматологічна клініка ОлДент одна з відомих у м. Києві, яка пропонує досить широкий спектр послуг та користується повагою у пацієнтів.

Знаходиться за адресою м.Київ, вул. Мішуги 3-В.

Основні послуги клініки:

- Лікування

- Протезування

- Ордонтія

- Відбілення

- Діагностика

- Профілактика

- Хірургія

- Дитяча стоматологія

Важливим на напрямком роботи є дитяча стоматологія.

У клініці працює висококваліфікований персонал. Особливе місце надається кадровій політиці.

oселективний підбір співробітників людей по професійних і морально-психологічних якостях;

oспівпраця з провідними профільними учбовими закладами і науковими центрами по підбору і підготовці кадрів;

oзабезпечення колективної форми роботи і персональної відповідальності співробітників за якість обслуговування клієнтів;

oцілі і задачі кадрової політики;

oвдосконалення організації робочих місць;

oстворення здорового соціального клімату в колективах;

oреалізація механізму соціального партнерства, що забезпечує винагороду співробітників залежно від реального внеску в дохід компанії;

oпроведення соціологічних досліджень з метою вивчення реакції з боку колективу на вибрану кадрову політику;

oконтролінг персоналу.

В клініці ведеться терапевтичне і хірургічне лікування проблемних, ускладнених зубів сучасними методами із застосуванням ендодонтичного інструментарію і герметиків від відомих фірм.

Для того, щоб точніше надати оцінку кожному з показників конкурентоспроможності ми ретельно ознайомилися з діяльністю кожної організації, переглянули Інтернет сайти організацій, ознайомилися зі статтями з періодичних видань та ресурсів Інтернету про кожну з організацій, вивчили відгуки клієнтів.

Нижче, в таблиці 2.8. наводиться приклад розрахунку конкурентоспроможності стоматологічних послуг відомих клінік та центрів: Стоматцентр «Призма», Стоматологічна клініка «Майстер Дент», Стоматологічна фірма "Вітадент", Клініка «СТЕДЛІ», Стоматологічна клініка ОлДент.

За якістю, ціною, матеріалами, що використовуються при наданні послуг та технологією надання послуг їх можна віднести до однієї стратегічної групи. Всі організації знаходяться у м. Києві.