Смекни!
smekni.com

Конкурентоспроможність підприємства (стр. 13 из 17)

- надання консультацій (через телефон, Інтернет icq);

- можливість переглянути повний прайс-лист через Інтернет;

- чистота приміщення, стерильність, відповідний клімат;

- широкий асортимент стоматологічних послуг;

- прийом як дорослих так і дітей;

- зручна стоматологічна установка (зручне стоматологічне крісло);

- уважне ставлення до проблеми пацієнта, надання деяких майбутніх рекомендацій та ін;

- можливість запису через Інтернет та ін.

Спираючись на зазначені вище переваги стоматологічна клініка «Майстер Дент» намагається досягти наступних цілей:

- використовуючи стратегію глибокого проникнення і розширення ринку, досягти значного збільшення ринкової долі своїх послуг (м. Київ);

- досягти максимально можливої реалізації своїх послуг та збільшення потенційних клієнтів.

Стоматологічна клініка «Майстер Дент» завжди підтримує певний запас витратних матеріалів, що користуються найбільшим попитом при виконанні тієї чи іншої послуги, а нестандартні матеріали, чи такі, попит на які несталий, вона виробляє під конкретне замовлення (естетична хірургія).

Важливим фактором підвищення конкурентоспроможності є надання знижок та гарантій щодо отриманих послуг. Наприклад, для постійних клієнтів існує така система знижок:

знижка для постійних клієнтів - 10%;

дисконтні програми банків - до 15%;

знижка при записі на прийом через Інтернет - 5%.

Для оплати послуг Ви можете розрахуватися як готівкою, так і безготівково - карткою, за допомогою банківського пост терміналу.

Одним з головних елементів, на якому клініка «Майстер Дент» робить наголос є якість та сервіс. На сьогоднішній деньринок стоматологічних послуг вельми широкий, і конкуренція в цій сфері медицини достатньо серйозна. Безумовно, на першому місці у клініці «Майстер Дент» стоїть якість роботи. І, без сумніву, всі стоматологи в серйозних клініках виконують свою роботу належним чином. Спеціалісти клініки «Майстер Дент» у своїй роботі виявляють до пацієнта увагу, терпимість, чутливість, реалізовують максимально свої знання та уміння на практиці. Кожен спеціаліст клініки працює на імідж клініки, тому увага клієнта до їхньої клініки – велика винагорода за відповідну плідну працю.

У стоматологічній клініці «Майстер Дент» використовується високоякісне обладнання (стоматологічні установки, компресори, ультразвукові скалери), витратні матеріали (інструменти, артикуляційній папір, металокерамічна маса та ін.) таких виробників, як CHIRANA DENTAL, AMDENT, Bien Air, EKOM, XO CARE, Bandelin, CAD/CAM система Hint-Els, MEDIN, Bausch, Megadenta, Kenda, VDW, ODONCIA, Schuler Dental Eisenbacher Dantalwaren, Wohlwend, Polirapid та ін..

Для того, щоб впевнено говорити про рівень сервісу у клініці «Майстер Дент» - достатньо в неї заглянути або тільки зателефонувати. Адміністратор стоматологічної клініки «Майстер Дент» дасть повну відповідь на ваші поставлені запитання, у разі необхідності зробить все можливе для того, щоб прискорити Ваш запис у разі негайної потреби. Технічне оснащення клініки знаходиться на досить високому рівні. Все обладнання провідних марок зарубіжних компаній. Стоматологічні установки з горизонтальними кріслами зроблять максимально зручним Ваше перебування під час лікування. У процесі лікування Вам буде надана можливість самім обирати матеріал, виходячи з тієї ціни, яку Ви можете заплатити за послугу.

В наші дні, коли якість медичного обслуговування істотно зросла, а новітнє устаткування дозволяє стоматологам творити дива, висуваються найжорсткіші вимоги до забезпечення інфекційної безпеки. Окрім традиційних автоклавів і різних дезинфікуючих засобів, велику популярність отримали одноразові помічники стоматологів: інструменти і чохли на крісла одноразового використовування.

З метою забезпечення високоякісного обслуговування, підвищення безпеки обслуговування у стоматологічній клініці «Майстер Дент» використовують одноразову продукцію виробництва Yongkang Medical Equipment Factory, а саме:

1. Одноразові інструменти

2. Чохли на стоматологічні крісла

3. Абсорбери і гутаперчі (незамінні для ендодонтичних процедур) та ін.

Отже, важливий аргумент на користь одноразової стоматологічної продукції в тому, що чохли, інструменти, нагрудні серветки, стаканчики, набори слюноотсосів і рукавички, інші витратні матеріали здатні розказати пацієнту про високий клас клініки «Майстер Дент» та турботу про здоров'я пацієнтів. Саме ці, дрібні і непринципові на перший погляд деталі, стають вирішальним аргументом для пацієнтів при виборі медичної установи.

Важливим фактором просування послуг та підвищення їх конкурентоспроможності є реклама. Клініка «Майстер Дент» з метою заявити про себе більш широкому колу споживачів використовує переважно рекламу у засобах масової інформації, а саме в друкованих засобах масової інформації. Також про послуги стоматологічної клініки «Майстер Дент» можна дізнатися з Інтернету.

Для підвищення належного рівня конкурентоспроможності у стоматологічній клініці «Майстер Дент» провадиться ряд заходів:

По-перше, оцінка ємності ринку, аналіз позицій конкурентів і споживачів. Вивчення інших питань, що мають відношення до тенденцій розвитку кон’юнктури стоматологічного ринку, допомагає визначити номенклатуру стоматологічних послуг, розробляти ефективні методи реалізації послуг, формувати цінову політику, що в остаточному підсумку сприяє збільшенню конкурентоспроможності, зростанню обсягу реалізації стоматологічних послуг і збільшення прибутків.

По-друге, велика увага приділяється визначенню оптимальної номенклатури і включенню тих видів послуг, які мають високу конкурентоспроможність і реалізація яких принесе максимальний прибуток. Для цього проводиться оцінка економічної доцільності освоєння нової стоматологічної послуги; складається калькуляція витрат, а потім на основі детального вивчення ринку оцінюються можливі надходження від реалізації при різноманітних рівнях цін і витрат. Зіставлення прогнозних витрат і надходжень та прогноз щодо майбутньої конкурентоспроможності стоматологічних послуг ще на попередній стадії дає відповідь на питання, чи доцільно освоювати реалізацію цієї послуги. .

Ціни на стоматологічні послуги є досить високими у наш час.

Тому, ціна стоматологічних послуг є важливим фактором, адже вона включає в себе всі витрати на виробництво цієї послуги. З метою утримання конкурентних переваг ціни клініки «Майстер Дент» на стоматологічні послуги є досить середніми у порівнянні з іншими стоматологічними організаціями.

На сьогоднішній день на Українському ринку медпослуг існує вже достатньо стоматологічних клінік. Як "дворові стоматологічні клініки", що пістрявлять різними вивісками майже в кожному будинку, так і "мережні клініки". Рівень послуг, що надаються, так само різноманітний, як і ціни.

Можна виділити дві основні групи клінік:

1.Недорогі стоматологічні клініки з середньою якістю виконання робіт і набором стоматологічних послуг, що надаються, і часто "скромним сервісом" в стоматології.

2. Дорогі, і дуже дорогі стоматологічні клініки з високою якістю робіт, і стоматологічного сервісу, де ціни на стоматологічні послуги формуються виключно з останнього.

Ціни у стоматологічній клініці «Майстер Дент» займають місце золотої середини, сумістивши і високий рівень сервісу, і якість, і різноманітність стоматологічних послуг, що надаються, і реальні на сьогодні в стоматології ціни.

З метою забезпечення конкурентоспроможності стоматологічної клініки «Майстер Дент» керівництво за власний рахунок організовує для своїх спеціалістів поїздки на спеціалізовані семінари, майстер-класи які проходять по Україні та у Росії.

Наприклад, останні семінари, які відвідали спеціалісти клініки:

Для зубних технологів, у Росії

1. Мікро протезування з використанням суцільних керамік. Прес-технологія Cergo Kiss.

Головні питання, які розглядалися у програмі курсу:

- Принципи вживання прес-кераміки в протезуванні

- Світлооптичні властивості концепції кераміки Kiss, особливості облицювальної кераміки Duceragold Kiss

- Натуральна естетика за рахунок регульованого узгодження насиченості кольору і прозорості

- Етапи виготовлення реставрацій від моделювання у воску, пресування до нанесення шарів кераміки.

2. Сферична побудова яскравості і колірного тону зубів, як додаткового компоненту в створенні естетичної форми зубної дуги. Естетичні можливості і клінічна універсальність концепції KISS

Загальні курси, в Україні

1. Новітні препарати у стоматології

2. Використання лікарняних засобів та медичної апаратури у сучасній естетичній стоматологічній медицині

У 2005 році працівники клініки «Майстер Дент» приймали участь у 10-й ювілейній спеціалізованій виставці «Медицина ЮГА Украины и Стоматология 2005»

У травні 2007 року працівники клініки «Майстер Дент» планують прийняти участь у 12-й міжнародній конференції Щелепно-лицьових хірургів та стоматологів «Новітні технології у стоматології».

Отже, стоматологічна клініка «Майстер Дент» з метою утримання конкурентних позицій особливу увагу приділяє: якості, ціні, сервісу, рекламі, професійним якостям персоналу та ін.

Наприкінці розділу слід зазначити, що в умовах високо конкурентного ринку стоматологічних послуг та зростаючих вимог споживачів не обійтись без подальшого вдосконалення управління конкурентоспроможністю на досліджуваному підприємстві. Тому, дане питання і буде розглянуто в наступному розділі роботи.


Розділ 3 Напрямки та шляхи вдосконалення управління конкурентоспроможністю на підприємстві

3.1 Обґрунтування системи управління конкурентоспроможністю на підприємстві

Управління конкурентоспроможністю - це сукупність заходів, які здійснюються в процесі розробки, виробництва, реалізації та майбутнього обслуговування продукції (послуг) в цілях необхідного рівня її конкурентоспроможності. В свою чергу вдосконалення вимагає і система управління конкурентоспроможністю на підприємстві, що за нинішніх умовах функціонування є для стоматологічної клініки «Майстер Дент» дуже актуальною.