Смекни!
smekni.com

Фінансовогосподарська діяльність електродепо Оболонь комунального підприємства Ки (стр. 7 из 12)

Працівникам, нагородженим знаком «Почесному залізничнику», в розмірі 10 відсотків посадового окладу (тарифної ставки).

При наявності права на декілька доплат, встановлюється одна більшого розміру.

1.10. Проводити оплату роботи в надурочний час в подвійному розмірі.

1.11. В зв'язку з виробничою необхідністю експлуатації морально застарілого рухомого складу, який повністю відпрацював свій ресурс, збільшувати вартість трудозатрат йото ремонту до 10 відсотків.

Забезпечити виконання заходів з поліпшення стану нормування праці в КП «Київський метрополітен».

1.12. Проводити індексацію заробітної плати працівників в порядку, визначеному чинним законодавством.

1.13. У випадку затримки виплати заробітної плати порівняно зі строками, передбаченими колективним договором, виплачувати грошову компенсацію в порядку, визначеному законодавством України.

За допущення порушень термінів виплата заробітної плати, несвоєчасність проведення грошових розрахунків притягувати начальника метрополітену до дисциплінарної відповідальності відповідно до чинного законодавства.

3.2 Людські ресурси та система матеріального стимулювання працівників в електродепо «Оболонь»

Таблиця 3.1. Схема посадових окладів з 17.03.2008 року працівникам електродепо (погодинні тарифні ставки в коп./годину)

№№ п/п Види робіт Розряди
І П Ш IV V VI
1. На роботах з ремонту, налагоджування та фарбування рухомого складу; верстатних роботах з обробки металу та інших матеріалів різанням на металообробних верстатах, штампувальних, гальванічних, ковальських, термічних, зварювальних, металізації деталей при ремонті вагонів і устаткування; дефектоскопії вузлів і деталей рухомого складу; з виготовлення штампів, інструменту, технологічного оснащення в інструментальній дільниці 558 579 638 734 832 968

Примітки:

1. Годинні тарифні ставки звільненим бригадирам на ремонті рухомого складу, поточному утриманні колії і штучних споруд підвищуються на 10–15 відсотків проти тарифних ставок, передбачених в таблиці №3.1.

2. Окремим висококваліфікованим робітникам, зайнятим на особливо важливих і відповідальних роботах, за погодженням з профспілковим комітетом можуть встановлюватись місячні оклади замість тарифних ставок в розмірі до 2500 гривень.

3. Робітникам VI розряду, зайнятим управлінням, ремонтом та обслуговуванням виробничо-підбивочно-рихтувальних машин, встановлюються годинні тарифні ставки в розмірі 1322 коп.

4. Годинні тарифні ставки (посадові оклади) монтерів колії, обхідників колії, операторів дефєктоскопного візка, майстрів, старших майстрів служби колії, тунельних споруд та будівель на відкритій дільниці підвищуються на 10 відсотків за фактичні години роботи.

Таблиця 3.2. Схеми посадових окладів професіоналів і фахівців служб, електродепо

№№п/п Назва посад Коефіцієнти співвідношень до місячної тарифної ставки робітника І розряду основноговиробництва Місячні посадові оклади (в гривнях)
мінімальний максимальний мінімальний максимальний
1. Провідні професіонали: конструктор, технолог, маркетолог, економіст, інженер з організації і нормування праці, юрисконсульт, інженер з охорони праці 2,60 3,38 2070 2690

Таблиця 3.3. Годинні тарифні ставки та схеми посадових окладів працівників Київського метрополітену при 40-годинному робочому тижні

1. Для робітників локомотивних бригад, які обслуговують електропоїзди метрополітену

№№ Види робіт При 40-годинному робочому тижні В перерахунку на
36-годинний робочий тиждень
машиніст електропоїзда помічник машиніста ел. поїзда машиніст електро- помічник машиніста ел. поїзда
Пасажирський рух
1. При роботі з електропоїздами метрополітену на дільницях з рухом понад 40 пар поїздів за годину 1146 901 1272 1000
Те ж при роботі без помічника (однією особою) 1718 - 1907 -
2. При роботі з електропоїздами метрополітену на інших дільницях метрополітену (до 40 пар поїздів загодину) 996 797 1106 885!
Те ж при роботі без помічника (однією особою) 1494 - 1658 -
Маневрова робота
1. При виконанні маневрових робіт:
на маневрових роботах в метрополітені 892 661 - -
те ж при роботі без помічника 1339 - -
(однією особою)

Примітки:

1. При проведенні перерахунків із 40-годинного робочого тижня на 36-годинний робочий тиждень застосовується коефіцієнт 1,11

2. Годинні тарифні ставки, передбачені для оплати праці при роботі з електропоїздами метрополітену на дільницях з рухом понад 40 пар поїздів за годину, застосовуються за години фактичної роботи з указаною інтенсивністю руху.

3. При роботі з поїздами в різних нидах руху, на маневрових роботах оплата праці робітників локомотивних бригад провадиться за фактично виконану роботу.

7. Тарифні ставки для локомотивних бригад встановлені без урахування доплати за умови праці.

Таблиця 3.4. Схеми посадових окладів керівників, професіоналів, фахівців служб, електродепо

№№ п/п Найменування посад Коефіцієнти співвідношень до місячної тарифної ставки робітника І розряду основноговиробництва Місячні посадові оклади (в гривнях)
мінімальний максимальний Мінімальний Максимальний
1. Начальники служб: руху, рухомого складу 4,10 5,33 3260 4240
2. Начальники служб: комерційної; колії, тунельних споруд та будівель; електропостачання; сигналізації та зв'язку; ескалаторної; електромеханічної; начальник електродепо; соціального забезпечення; матеріально-технічного постачання 3,90 5,07 3100 4030
3. Начальники дистанцій: руху, сигналізації
І група 3,24 4,21 2580 3350
П група 3,10 4,03 2465 3205
Ш група 2,97 3,86 2365 3070
4. Начальники дистанцій: колії, тунельних споруд, ремонтно-транспортної, електропостачання, з ремонту електрообладнання, зв'язку, пасажирської автоматики, пожежної сигналізації, спеціальних об'єктів, електромеханічної, кабельних мереж та освітлення, електрозахисту та автотелеуправління, технічного обслуговування ескалаторів, обслуговування та ремонту електрообладнання пристроїв автоматики і телемеханіки, капітального ремонту ескалаторів і виготовлення нестандартного обладнання, капітального ремонту електромеханічної служби, котельного та газового господарства
І група 3,13 4,07 2490 3240
П група 3,00 3,90 2385 3105
III група 2,88 3,74 2290 2975

Таблиця 3.5. Премія виплачується за виконання колективами структурних підрозділів наступних показників

Назва підрозділів Показники преміювання Розмірпремії,%
Електродепо «Дарниця», «Оболонь»«Харківське» 1. Неперевищення плану витрат в основній діяльності.2. Забезпечення безпеки руху поїздів (відсутність браків).3. Виконання графіка руху поїздів не нижче 99,9% (без урахування поїздів, відмінених не з вини працівників метрополітену).4. Неперевищення питомої норми витрат електроенергії на тягу
поїздів, передбаченої планом.5. Виконання плану доходів від іншої операційної діяльності.
810435

3.3 Кадрова політика та плани соціального розвитку трудового колективу в електродепо «Оболонь»

Згідно з колективним договором адміністрація КП «Київський метрополітен» зобов'язується забезпечувати наступні заходи соціального розвитку колективу:

1. З метою забезпечення працівників метрополітену житлом виділяти кошти на пайове будівництво житла.

2. Утримання гуртожитку по вул. Тампере, 10, бази відпочинку в с. Літки, спорткомплексу проводити за рахунок коштів метрополітену.

Виконати роботи з реконструкції адміністративної будівлі, столової і; корпусу №2 з благоустроєм території, а також укріплення берега р. Десна благоустроєм пляжу.

3. Розподіл житлової площі проводити згідно з житловим Кодексом України та «Правилами обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов».

При отриманні метрополітеном житлової площі для осіб, що потребують поліпшення житлових умов, розподіляти її в наступному порядку:

- 15% для осіб, що перебувають на квартирному обліку на пільгових підставах;

- 85% для осіб, що перебувають на квартирному обліку на загальних підставах. При необхідності виділяти поза чергою до 5% від отриманої житлової площі висококваліфікованим робітникам, інженерно-технічним працівникам, що внесли вагомий внесок у розвиток метрополітену.

4. Забезпечити за рахунок коштів метрополітену розвиток матеріально-технічної бази, опалення, освітлення, водопостачання, автотранспорт, ремонт, прання та інші комунальні послуги кімнат відпочинку, технічних кабінетів, бібліотек, медпунктів та пунктів громадського харчування.

5. Відповідно до ст. 44 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» відраховувати кошти на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу (придбання путівок в санаторії, бази відпочинку, в оздоровчі табори дітям віком до 12 років для працівників метрополітену, крім членів ВППКМ) ОПО -1379,8 тис. грн., а для оздоровлення членів профспілки ВГ1ІІКМ та їх дітей – 30,0 тис. грн. в розрахунку на рік.