Смекни!
smekni.com

Розвиток готельної індустрії в Португалії (стр. 2 из 7)

У Бразі, на півночі країни - руїни римських храму, амфітеатру і акведука; собор XII століття, у якому похований Генріх Бургундський, граф Португалії, батько першого португальського короля Альфонсо 1; одна з головних святинь Португалії церква Дом Хесус, куди напередодні Трійці стікаються тисячі паломників.

У Порто - собор XII - XVIII століть; зведена з граніту вежа Клеріков XVIV століття заввишки 75 метрів.

У Каімбра - римський акведук; серед безлічі церков і монастирів особливо виділяються собор XII століття в романському стилі і церква Санта-круз XVI століття.

У місті Сетубал - церква Санта-Марія XVI століття, відома своїми прикрасами.

У Евора - колишній архієпископський палац; собор 1186, реконструйований в XV столітті в готичному стилі.

Інформація для гостей країни

Португалія розташована у Південно-західній частині Європи, на самій кромці Атлантичного океану. Португалія відрізняється різноманіттям ландшафтів: гори і долини в північній і центральній частинах змінюються рівнинами у південних широтах. Тут м’;яка зима і тепле літо.

У країні активно розвивається готельна і туристична індустрії. До туристичних ресурсів Португалії можна віднести столицю країни Лісабон, узбережжі в околицях Лісабона, південну провінцію Португалії Алгарве, місто Порто, острів Мадейра. Лісабон пропонує своїм гостям досить великий вибір комфортабельних готелів, розрахованих на людей з різними фінансовими можливостями. У 15 км на захід від Лісабона розкинулися популярні курорти Ешторіл і Кашкаші. Це традиційно улюблене місце відпочинку європейської знаті і резиденція королівських родин. Лісабон - найзахідніша столиця Європи - розкинувся, як Рим і Москва, на семи пагорбах. Це стародавнє місто, що вражає кількістю архітектурних пам'яток архітектури. Розкішні вілли, евкаліптові гаї, кращі пляжі центральній частині країни, чудові готелі, вишукані ресторани, поля для гольфу світового класу, одне з найвідоміших казино Європи і знаменита траса «Формула-1» - все це приваблює мільйони гостей з різних куточків світу.

Міста і курорти в Португалії

Азорские острова (Azores).

Рай в Атлантичному океані або Заповідник живої природи - так зазвичай називають Азорські острови за їх приголомшливі ландшафти і красиву природу. Багато хто всерйоз вважають, що ці острови - єдине, що залишилося від легендарної Атлантиди. Місцеві пейзажі поєднують буйство фарб квітучих азалій та гортензій з блакитної синявою океану і озер, чорноту застиглої лави вимерлих вулканів з насиченою зеленню навколишніх пагорбів.

Алгарве – це най-південніша провінція Португалії, омивається водами Атлантики, з берегом протяжністю близько 200 км. Пляжі з золотого піску, кристально-прозоре море, водойми заповідника «ріа Формоза» з витонченими фламінго, захоплюючі варіанти для любителів активного відпочинку і заняття спортом.

Алгарве - край шикарних п'ятизіркових готелів, вмілою рукою архітектора вписаних у вражаючий за красою ландшафт, «мекка» для любителів гольфу круглий рік. Величезне задоволення від відпустки, проведеної на півдні Португалії, отримає і турист з не самим високим достатком. Гостей країни також приваблює те, що готелі в Алгарве, як правило невисокі 2-х - 3-х поверхові будівлі з власною зеленою зоною, невеликі і затишні, де є можливість розслабитися і відмовитися від міської суєти.

Лісабон - одна з найдавніших столиць світу. Місто, просочене духом історії, де минуле і сьогодення гармонійно сплелися в одне ціле. Закладений на пагорбах над річкою Тежу, Лісабон отримав назву «місто на семи пагорбах».

Наразі столиця Португалії переживає економічний підйом - будуються висококласні готелі, які разом з португальською кухнею і хорошим вином перетворили столицю Португалії в одне з найпривабливіших місць у світі.

Узбережжя Лісабону (Кашкайш і Ешторіл) (Cascais & Estoril).

У 15 км на захід від Лісабона розкинулися прекрасні курорти - Кашкайш і Ешторіл, з унікальним мікрокліматом: теплим і сонячним літом, і помірним в інші пори року. Колись тут жили римляни, потім - маври, лише в XIX столітті Кошта ду Сол (Сонячний берег) став португальської Рів'єрою, завдяки гарячим джерелам і м'якому клімату. Це традиційно улюблене місце відпочинку європейської знаті і резиденція королівських сімей.

Мадейра знаходиться в 500 км від узбережжя Африки і в 1000 км від континентальної частини Португалії. Центральне місто архіпелагу - Фуншал. Острів був відкритий португальським принцом Генрі. Принц посадив тут плантації таких сортів винограду, які виростали до цього тільки на Криті та на Кіпрі. Острів Мадейра разом з островом Порту Санту і незаселені островами-заповідниками утворюють архіпелаг, який ось вже протягом трьох століть є одним з відомих європейських туристичних напрямків. Результатом стало вино дивовижної якості - «Мадейра», залучає на острів купців з усього світу для його закупівель. Христофор Колумб, який одружився на дочці місцевого губернатора, жив на острові якийсь час.

Мадейру ще називають островом вічної весни, тому що там завжди квітнуть орхідеї, гортензії, магнолії, азалії і сотні інших квітів, у тому числі таких, яких немає більше ніде. Мадейра - пристанище тих, хто любить прогулянки серед незайманої природи: гір, струмків, водоспадів, лісів, печер. Гуляють там уздовж левад - каналів, які відводять воду з гірських вершин на поля.

Порту - друге за величиною місто Португалії - дав назву не тільки портвейну, але і всій країні. Місто є центром нафтохімічної, текстильної та рибоконсервної промисловості, а його гавань - другий за величиною порт країни. Оскільки місто притягує до себе не тільки туристів, а й бізнесменів, то рівень розвитку готельного бізнесу тут досить високий.


Розвиток готельної індустрії в Португалії

Готелі в Португалії

Португалія не відчуває нестачі в засобах розміщення - і крім традиційних варіантів ночівлі країна має в своєму розпорядженні кемпінги, сільські садиби і заміські будинки. У Португалії ухвалена класична система п'яти "зірок", готельний бізнес регулюють кілька гілок законодавства. Всі засоби розміщення підлягають обов'язковій сертифікації; невідповідність між заявленими "зірками" і надаванням сервісу, як правило, гарантує закриття готелю - саме тому власники не економлять на обслуговуванні та комфорті.

На більшій частині курортів країни встановлена єдина цінова політика, і ціни відрізняються не сильно, проте розміщення в готелях, розташованих у столиці, на островах або великих курортних центрах традиційно трохи дорожче.

Як правило, до послуг туристів в готелях Португалії - харчування в форматі напівпансіон. Наявність у меню фруктів, овочів, сиру та салату - обов'язкове.

Розміщення в сільських садибах та сільських будиночках - дуже популярне в Португалії;головне, що отримує мандрівник, - це теплий, майже сімейний прийом, індивідуальний сервіс і знайомство з традиціями і звичаями місця. На сільських будинках, які мають кімнатами для постояльців, як правило, є табличка TER.

Типи готелів

Апарт-готелі / Hotéis Apartamentos - в Португалії мають від 2 * до 5 *; це ідеальний варіант для тих, кому важливий не тільки домашній комфорт, але і готельний сервіс в будь-який час доби.

Хостели / Pensões - португальський аналог традиційних європейських готелів типу Bed& Breakfast. Найбільш економічний варіант проживання. Хостели в Португалії розділені на першу, другу і третю категорії; при цьому вища категорія - albergaria - припускає розміщення головним чином іноземних туристів.

Мотелі / Motéis - традиційно розташовуються коло жвавих автотрас; мають не більше 3 *. Вхід в номери здійснюється з вулиці. Мінус такого способу розміщення - невисока безпека.

Сільські садиби / Pousadas - розташовані в мальовничій місцевості, в історичних особняках або віллах. Вони є гордістю готельного бізнесу Португалії, відображають архітектурні, декоративні та гастрономічні характеристики тих районів Португалії, в яких розташовані, уникаючи стереотипного копіювання міжнародних готелів. Pousadas розташовані в самих різних будівлях: середньовічних постоялих дворах, замках, маєтках, вони оснащені сучасним обладнанням і пропонують своїм гостям затишну атмосферу. Такий варіант проживання - один з найдорожчих, за замовчуванням поузадах привласнюється 5*. Розміщення в дорогих португальських заміських маєтках - окремий вид туризму, turismo de habitacao (TH). Крім того, така машина часу - прекрасна можливість відчути себе справжнім аристократом: у таких будинках постояльці живуть на правах гостей у кращому сенсі слова. Як правило, господарі також проживають у поузадах.

Заїжджі двори / Estalagem - представляють собою невеликі, комфортабельні сільські готелі, в яких враховані особливості розташування. Заїжджі двори мають 4 * або 5 * і розташовані, як правило, в заміських будинках, побудованих близько півстоліття тому. Причому важливий фактор - обов'язкова наявність типових для даної місцевості архітектурних рис. Відпочинок на заїжджих дворах - також окремий вид туризму, turismo rural (TR). Колоритний і, головне, сімейний прийом - особливість сільських готелів; при цьому власники такого типу готелю, як правило, проживають окремо.

Туристські комплекси / Aldeamentos Turisticos (TA) - мають від 3* до 5*, розташовані на обмеженій території і включають в себе невеликі будиночки, кафе, автостоянку, можливо - басейн. Такий варіант розміщення передбачає повну самостійність постояльців. Традиційно туристичний комплекс складається не менше ніж з п'яти будиночків, оформлених у відповідності з архітектурними особливостями регіону. Власники та керівники зазвичай не проживає в комплексі.

Селянські господарства / Аgroturismo (AT) - це повне занурення в сільське життя. Такий тип відпочинку передбачає не тільки нічліг на лоні природи, але й участь в деяких сільськогосподарських роботах, катання на конях, екскурсії на виноградники і багато інших сільських радостей. Прийом гостей здійснюється або в спеціалізованих агросадибах, або у справжніх сільських будиночках; в будь-якому випадку - разом з власниками подвір'я.