Смекни!
smekni.com

Розвиток готельної індустрії в Португалії (стр. 3 из 7)

Кемпінги / Camping - розкидані по всій країні, але найчастіше зустрічаються в курортних зонах. Мають від 1 * до 4 *. Кемпінги в Португалії - або державні, зупинитися в яких може будь-хто, або приватні, що позначаються літерою "Р", де нічліг дозволений тільки членам клубу або гостям власника. Крім того, в приватних кемпінгах в будь-якому випадку необхідне попереднє бронювання. Можливо, на в'їзді в кемпінг попросять показати карту Міжнародної федерації автотуризму (FICC) - "carnet camping".

Найкращі готелі Португалії

Кращими готелями Португалії є старовинні готелі (pousadas), відповідні рівню чотирьох-п'яти зірок.

В основному переважають готелі 4-5 * високого рівня. 99% з них пропонують сніданки, напівпансіон – дуже рідкісний, all inclusive – немає. Це пояснюється тим, що в країні дуже велика, смачна і різноманітна кухня: туристи віддають перевагу спробувати побільше всього різного в різних місцях, а не харчуватися в готелі зі шведського столу.

Згідно відгуків туристів, розглянемо рейтинг 50 найкращих готелів Португалії. (Табл. 1)

Табл.1 Рейтинг 50 найкращих готелів Португалії

№ за/п Назва готелю
Курорт
1. CS Madeira – atlantic Resort&SPA Sea Spa 5* о. Мадейра
2. Reid's Palace 5* о. Мадейра
3. The Cliff Bay 5* о. Мадейра
4. Madeira Regency Palace 5* о. Мадейра
5. Altis Park 4* Лісабон
6. Best Western Hotel Eduardo VII 3* Лісабон
7. Dom Pedro Baia Club 4* о. Мадейра
8. Choupana Hills Resort & Spa 5* о. Мадейра
9. Galomar 3* о. Мадейра
10. Blue & Green The Lake Spa Resort 5* Алгарве
11. Duas Nacoes Residence 3* Лісабон
12. Altis Belem Hotel & SPA 5* Лісабон
13. CampoReal Golf Resort & Spa 5* Лісабон
14. Hotel Nacional 3* Лісабон
15. Altis 5* Лісабон
16. As Janelas Verdes 5* Лісабон
17. Bairro Alto 5* Лісабон
18. Sheraton Lisboa Hotel & Towers 5* Лісабон
19. Avenida Palace 5* Лісабон
20. Pestana Palace 5* Лісабон
21. Albatroz Beach & Yacht Club 5* о. Мадейра
22. Melia Madeira 5* о. Мадейра
23. Acores Atlantico 4* Азорські о-ви
24. Vila Gale Santa Cruz 4* о. Мадейра
25. Praia Mar 4* Лісабонська Рив’єра
26. Casa Velha Do Palheiro 5* о. Мадейра
27. Equador 3* Лісабонська Рив’єра
28. Alpino Atlantico 4* о. Мадейра
29. Caesar Park Penha Longa 5* Лісабонська Рив’єра
30. Albatroz 5* Лісабонська Рив’єра
31. Albergaria Josefa De Obidos 5* Обидуш
32. Baia Azul 4* о. Мадейра
33. Casa Branca Beach & Golf Hotel 4* Порту
34. Pestana Grand 5* о. Мадейра
35. Axis Porto Business & SPA Hotel 4* Порту
36. Roca Mar 4* о. Мадейра
37. Cegonha Country Club 4* Алгарве
38. CS Salgados Dunas Suite 5* Алгарве
39. Orca Praia 3* о. Мадейра
40. Riu Palace Algarve 4* Алгарве
41. Imperatriz 3* о. Мадейра
42. Porto Bay Falesia 4* Алгарве
43. Alto Lido 4* о. Мадейра
44. Rocamar 3* Алгарве
45. Pestana Bay 4* о. Мадейра
46. Real Bellavista 4* Алгарве
47. Atismar 3* Алгарве
48. Classic Savoy 5* о. Мадейра
49. Aqualuz 4* Алгарве
50. Algarve Casino 5* Алгарве

Опис трьох найкращих готелів Португалії.

Готель CS Madeira - atlantic Resort& SPA Sea Spa.

Розташування:

На околиці Фуншал. До центру можна дістатися на безкоштовному автобусі від готелю. Розкішний готель Crowne Plaza 5 *, побудований за новітніми технологіями з використанням останніх досягнень у галузі будівництва та дизайну, стоїть на високому скелястому березі острова Мадейра. Оригінальне дизайнерське рішення - максимальне використання денного світла - підсилює відчуття усамітнення з природою і чудовим океаном. Готель Crowne Plaza 5 * має прямий вихід до океану. Готель Crowne Plaza 5 * знаходиться в туристичній зоні Фуншала, в 20 хвилинах ходьби від центру міста, в 30 хвилинах їзди від аеропорту Мадейри.

В готелі:

300 просторих номерів з обробкою з натурального світлого дерева, з мебльованими балконами, з панорамним видом на океан (стандартні номери з гостинним куточком, двокімнатні номери "executive suite" (близько 50 м²) з найкращими панорамним видом на океан, джаккузі у ванній кімнаті ); 2 басейни з морською водою (один з них з підігрівом) на рівні океану, 2 дитячих басейну з морською водою, 2 закритих підігріваються басейну з джаккузі і відділенням для дітей; 3 ресторани португальської та міжнародної кухні, 2 бари (один з низ біля басейну). Повністю обладнаний бізнес-центр, безкоштовна автостоянка.

Приємний сюрприз від готелю Crowne Plaza 5*: в усіх номерах - безкоштовно все необхідне для приготування чаю, кави і щодня мінеральна вода.

Типи номерів:

· Premiere Rooms

· Advanced Rooms

· Junior Luxury Rooms

· Premium Luxury Rooms

· Classic Luxury Rooms

Сервіс:

Кондиціонер, ванна кімната (роздільні ванна і душ, є дзеркало для макіяжу, надаються банні халати і тапочки), фен, телефон, радіо з будильником, супутникове і платне телебачення, міні-бар, сейф (безкоштовно), прес для прасування брюк, праска і прасувальна дошка, доступ в Інтернет, факс-модем.

Обладнана кухня (тільки в Advanced Rooms і номерах класу Premium і Classical Luxury).

Послуги:

· Цілодобове обслуговування номерів

· Пральня / Хімчистка

· Банкомат

· Громадські телефони

· Приватний ліфт, що веде до пляжу

· Трансфер

Ресторани та бари:

· Classic Car Bar

· Terrantez Bar

· Llheus

· Sa'o Lourenc'o

Спорт і розваги:

Сауна, турецька лазня (безкоштовно), таласотерапія, масаж, фізіотерапія; тенісні корти, сквош, настільний теніс, фітнес-центр, аеробіка, багатофункціональний спортивний майданчик (волейбол, баскетбол, бадмінтон), гольф-майданчики, верхова їзда, більярд, різні види спорту (курси підводного плавання та ін.). Регулярні розважальні програми, організація екскурсій та дозвілля, щотижня проводяться привітальні коктейлі.

Бізнес:

Конференц-зали, обладнані необхідною технікою.

Інфраструктура готелю:

· Всі умови для водних і пляжних розваг;

· Екскурсії ;

· Шопінг;

· Клуби (центр міста).

Додатково:

Номери для людей з обмеженими можливостями. Є спеціальні пропозиції від готелю.

Готель Reid's Palace.

У всьому світі знайдеться, мабуть, всього кілька готелів, які можуть відсвяткувати свій 110-річний ювілей.

Історія:

У 1836 році на берег острова Мадейра зійшов 14-річний юнга Вільям Рейд і залишився на острові назавжди. З часом він став не тільки самим шановним виноробом, але і власником готелю.

Накопичивши достатньо коштів, він купив родючий ділянку землі з буйною рослинністю і субтропічними садами. Це був Salto de Carvalo, скелястий скелі в західній частині Фуншал.

Для здійснення своєї мрії про створення чудового готелю, пан Рейд запросив архітектора Джоржа Кларка, який прославився проектом готелю Shepheard's Hotel в Каїрі. Роботи почалися в 1887 році, проте Вільям Рейд помер незадовго до їх закінчення. Його сини, Вільям і Альфред Рейд, продовжили справу батька. Урочисте відкриття готелю відбулося в листопаді 1891.

Початок легендарної історії готелю ознаменував приїзд австрійської імператриці Єлизавети I. Тиха чарівність Reid's Palace допомогла їй оговтатися після трагічної смерті свого сина, коронованого принца Рудольфа.

Іншими іменитими гостями, які відвідували готель в ті часи, були Ерл Робертс, головнокомандувач Британської армії, який зупинявся тут по дорозі на війну в Південній Африці; сер Остен Чамберленд, міністр фінансів Великобританії, а також син королеви Вікторії, Герцог А. Коннаут.

Завдяки приїзду Джоржа Бернарда Шоу в 1924 році, в готелі встановилася чудова традиція навчання танго. Драматург провів у готелі 6 щасливих тижнів. «Єдина людина, яка мене коли-небудь навчала», - як згодом визнав Шоу, - «був Макс Ріндер», вчитель танців, що навчав його блискучим «па» у Reid's Palace.

У 1937 році готель викупила родина Blandy, що володіє компанією з виробництва вина на Мадейрі. З тих пір, для багатьох гостей Reid's став «будинком далеко від дому». Кількість постійних клієнтів зростала з кожним роком, тому було прийнято рішення добудувати нове крило і відкрити два басейну з морською водою (з підігрівом). Також нові власники додали новий вигляд ресторану «The Dining Room», яке отримало другу назву «Палата Лордів» завдяки числу титулованих осіб, що відвідували його.