Смекни!
smekni.com

Рекламна діяльність служби маркетингу на підприємстві ТОВ "Україна-АРТ" та її ефективність (стр. 13 из 21)

- Обмін посиланнями на сайти

- Інтернет-маркетинг

- Залучення цільової аудиторії з конспектуванням доступу

Всесвітня мережа Інтернет досить давно перестала сприйматися як щось екзотичне й усе більше людей намагається при її допомозі одержати практичну вигоду. В Інтернету з'являються міцніючі паростки торгівлі товарами і послугами. А двигуном торгівлі, як відомо, є реклама. Від її ефективності багато в чому залежить успіх будь-якого комерційного починання, у тому числі й в Інтернеті.

а) Цільові відвідувачі сайта в Інтернет-рекламі

Що таке ЦІЛЬОВИЙ ВІДВІДУВАЧ, який прийшов з пошукового сайту і який конкретно щось купує чи конкретно “кликає” по баннеру, а потім робить депозити, це очевидно довідається тільки той, хто з цим зштовхнеться в роботі. Краще один цільовий, ніж 1000 просто цікавих, тому як з 1-го цільового, напрацьовується на порядок вище, ніж потім з 10000 баннеропоказів, та й трафік у нормі залишається.

Цільова аудиторія - це та частина активних користувачів Інтернет, на яку планується рекламний вплив з метою переконати їх купити рекламований товар чи послугу.

б) Баннерна реклама в Інтернет-рекламі

Як правило, баннер - це графічне зображення чи текстовий блок реклам-ного характеру, що є гіперпосиланням на веб-строрінку з розширеним описом продукту чи послуги. Баннери розміщають на веб-строрінках для залучення відвідувачів (потенційних клієнтів) чи для формування іміджу.

Основними мінусами баннерної реклами є наступні :

- Великий обсяг картинок і анімації створюють очевидні проблеми – баннер може просто не встигнути завантажитися в браузер клієнта. Крім того, багато користувачів відключають показ графіки у своїх браузерах чи ставлять програмні фільтри, що забирають баннерну рекламу з веб-сторінок.

- У зв'язку з причинами зазначеними в попередньому пункті, рекламні площадки як правило обмежують обсяг звичайного баннера до 12-15 Кбайт.

- Баннерная реклама страждає визначеною нав'язливістю, у результаті чого багато користувачів, що не перший день в інтернеті, просто перестають реагувати на баннерну рекламу.

- Баннерні системи, як правило, не надають послуги контекстної реклами як такої, чи надають їх у дуже урізаному виді. Тому неможливо організувати показ баннера вузькій цільовій аудиторії. Баннерна реклама використовується, коли цільова аудиторія дуже широка, інакше цей вид реклами неефективний.

- Баннери згодом «вигорають», тобто при довгій ротації того самого баннера цільова аудиторія бачить його кілька разів і перестає на нього реагувати.

в) Контекстна реклама в Інтернет-рекламі

Контекстна реклама - це розміщення рекламного блоку (текстової інформації) на сторінках сайтов відповідно до їхньої тематики.

Вартість розміщення баннерів вище вартості розміщення текстових блоків, що цілком зрозуміло: графіка може набагато більш ефектно представляти об'єкт реклами, формувати і просувати імідж. Анімація баннера привертає увагу і дозволяє за допомогою кадрів обігравати рекламні сюжети (питання-відповідь, проблема-рішення і т.д.)

Але в текстової реклами є свої переваги: вона швидше вантажиться, її бачать користувачі з відключеною графікою. Часто текстовий блок асоціюється у відвідувачів не з рекламою, а з рекомендаціями ведучих сервера, що створює їй більший кредит довіри.

Контекстова реклама – це практично повний аналог баннерної реклами, але замість графічного баннера використовується текстовий блок. У текстовому блоці можуть використовуватися різні шрифти, посилання, виділення. Текстовий блок не має стандартного розміру, в зв'язку з чим рекламні площадки розміщають такі блоки внизу сторінки, що, природно, дещо істотно знижує ефективність цього виду реклами.

Ефективність контекстної реклами визначається :

- Меншою вартістю відвідувача.

- Більш високою ефективністю за рахунок того, що рекламний блок демонструється тільки зацікавленому відвідувачу.

- Можливістю залучення на сайт дуже вузької цільової аудиторії.

г) Обмін зсилками в Інтернет-рекламі

Обмін посиланнями цінніше зокрема тому, що при обміні посиланнями передається більше цитируємості, ніж у випадку реєстрації в каталогах. Це відбувається через те, що на одній сторінці сайта розміщають менше посилань, ніж звичайно знаходиться в каталозі. І вашому сайту дістається велика частка цитируємості.

д) Интернет маркетинг в Інтернет-рекламі

Інтернет маркетинг - це комплекс заходів для просування і продажу на ринку товарів, послуг, торгової марки за допомогою технологій мережі Інтер-нет. Більш конкретно: Інтернет маркетинг - це комплекс усіх маркетингових заходів для просування сайта в Інтернет. Він містить у собі розкручування сайта й оптимізацію сайта під пошукові системи, рекламу в інтернеті, залучення цільової аудиторії через баннерну рекламу і контекстн рекламу в пошукових системах, а також подальшу підтримку сайта і моніторинг ефективності його функціонування.

е) Рекламна стаття в Інтернет-рекламі

На перший погляд здається, що сформована на сучасний момент обстановка з практичним сполученням таких понять, як «маркетинг» і «інтернет» не дає приводів для оптимізму. Проте, це далеко не так.

Узагальнюючи, можна сказати, Всесвітня Мережа пропонує комерційним підприємствам багатомільйонну споживчу аудиторію за мінімальною ціною, іншими словами, вартість повноцінної рекламної кампанії з використанням інтернет набагато порядків нижче, ніж із застосуванням інших рекламних носіїв. Що з урахуванням потенційної можливості «достукатися» до кожного конкретного користувача не побічно, а особисто, робить такий підхід воістину унікальним.

Інтернет дозволяє цілком автоматизувати процес обслуговування потенційних клієнтів, без зайвих витрат надаючи їм необхідний сервіс двадцять чотири години в добу, сім днів у тиждень і триста шістдесят п'ять днів у році.

Інтернет не тільки відкриває перед підприємством можливість ефективно організувати зворотний зв'язок зі споживачем і оперативно вивчити поточний попит, але також гнучко змінювати власні маркетингові плани і рекламні проекти відповідно до безупинно змінюючоїся економічної ситуації.

Інтернет є незамінним інструментом для видобутку свіжої маркетингової інформації, багаторазово перевершуючи в цьому відношенні інші традиційні засоби, такі як преса, телебачення і радіо, а також являє собою оптимальний спосіб пошуку потенційних партнерів і інвесторів, зокрема — за рубежем, дозволяючи заощадити на міжнародних переговорах і переписуванні. І, нарешті, використання інтернет помітно скорочує накладні витрати по просуванню товарів і послуг зі збереженням необхідної ефективності, а також забезпечує різке зменшення ризику капіталовкладень, роблячи цей ризик керованим.

Потрібно лише знати, як утілити всі ці неозорі перспективи в життя і витягти з них максимально можливий прибуток.

Суть Інтернет – „директ-маркетинга” складається у встановленні за посередництвом рекламних агентств довгострокового і взаємовигідного партнерства, що розвивається між виробником і персонально відомими споживачами.

Традиційно, при методах „Брендінг –реклами” для оцінки цільових груп, що піддаються рекламному впливу, використовується метод сегментації — виділення споживачів з подібними соціально-демографічними характеристиками, що припускають однакові потреби. При Інтернет - „директ-маркетингу” — навпаки, спочатку визначаються потреби, а потім формуються групи з відповідних споживачів, що індивідуалізуються і включаються в рекламному процесі в ідентифікований зворотний зв'язок.

Директ-маркетинг — це загальний метод маркетингу, що використовує всі засоби реклами і всі канали їхнього поширення. Сучасний напрямок розвитку Інтернет- „директ-маркетингу” в рекламі поступово з розвитком масовості всесвітної мережі Інтернет виділяється в самостійну галузь з своїми принциповими підходами.

Основними напрямками роботи рекламного агентства в сфері Інтернет –„директ-маркетингу” є:

- персональне виділення перспективних покупців для встановлення з ними безпосереднього двостороннього спілкування;

- регулярна підтримка з цими покупцями індивідуалізованих комунікацій;

- збільшення прибутку шляхом випробування нових пропозицій поліпше-них товарів і послуг, а також більш ефективних рекламних звертань.

Інтернет – „Директ-маркетинг” є областю, куди сьогодні направляють інвестиції багато промислових, сервісних і рекламних фірм. Адже він дозволяє знайти потенційних покупців, переконати їх звертатися до фірми-рекламодавця, зробити друзями і вести з ними справи спільно на персональній, дружній основі, одержуючи істотні доходи.

На сьогоднішньому етапі розвитку зовнішньоекономічної реклами для вітчизняних експортерів найбільше значення має осмислення вигід Інтернет- “директ-маркетингу”, не потребуючих великих валютних асигнувань, але, разом з тим, дуже ефективних у вигляді прямого дії на споживача та партнера.

У зв'язку з налагодженими ідентифікованими і контрольованими комунікаціями зі споживачами рекламні компанії Інтернет-„директ-маркетинга” дозволяють точно визначити ефективність вкладених у них коштівв. У цьому - основна перевага і відмінність Інтернет – „директ-маркетингу” в порівнянні з іншими видами реклами.

В табл.2.8 наведені підсумкові результати проведеного аналізу, в результаті якого рекомендується для РА ТОВ „Україна-Арт” шлях розвитку персональної Інтернет-директ-реклами, оскільки:

- фінансове становище РА ТОВ „Україна-Арт” не дозволяє витратити кошти на створення „території брендінгу”, для чого потрібно різко нарощувати власний капітал і вкладати його в спеціалізовані основні фонди;

- створення підрозділу Інтернет – агентства можливо поступово, витрачаючи кредитні кошти на зворотній основі, оскільки функціональні можливості Інтернет –агентства є надзвичайно широкі, що дає можливості ефективного комерційного використання створених комунікаційних каналів та персоналізованих технологій в різних напрямках окрім реклами;