Смекни!
smekni.com

Рекламна діяльність служби маркетингу на підприємстві ТОВ "Україна-АРТ" та її ефективність (стр. 8 из 21)

Управління Товариством здійснюється Зборами учасників і Директором Товариства.

Вищим органом управління Товариства є Збори учасників. складаються із учасників або їхніх представників. Учасник вправі передати свої повноваження на Зборах іншому учаснику або його представникові. Представники учасників на Зборах можуть бути постійними або призначеними на певний строк.

Кожен учасник на Зборах має кількість голосів, пропорційну розміру його частки у статутному фонді.

До компетенції Зборів учасників належить:

а/ визначення основних напрямів діяльності Товариства і затвердження планів та звітів про їх виконання;

б/ внесення змін до Статуту Товариства;

в/ обрання та відкликання Директора Товариства з числа учасників Товариства, прийняття на роботу за контрактом Директора Товариства з числа осіб, які не є учасниками Товариства, обрання та відкликання членів ревізійної комісії,

г/ затвердження результатів діяльності Товариства і його відособлених підрозділів, включаючи дочірні підприємства, затвердження звітів та висновків ревізійної комісії, визначення порядку розподілу прибутку та порядку покриття збитків;

д/ створення, реорганізація та ліквідація дочірніх підприємств, філій та представництв, затвердження їх статутів та положень;

е/ прийняття рішення про припинення діяльності Товариства, призначення ліквідаційної комісії, затвердження ліквідаційного балансу;

ж/ встановлення розміру, форми і порядку внесення учасниками додаткових внесків;

з/ вирішення питання при придбання Товариством частки /її частини/ учасника та про відступлення частки /її частини/ учасника третім особам;

й/ виключення учасника з Товариства;

і/ надання дозволу Директору Товариства на укладення договорів /угод/ на суму понад 500.000 (п'ятсот тисяч) доларі» ГША або еквівалентну суму в національній валюті України чи валюті інших країн за курсом, встановленим Національним банком України на день укладення договору /угоди/, а також затвердження договорів /угод/ на вказану суму, укладених Директором без попередньої згоди зборів учасників.

Виконавчим органом Товариства с Директор Товариства, Директор здійснює керівництво поточною діяльністю Товариства.

Директор обирається Зборами учасників Товариства з їх; числа або приймається на роботу за контрактом.

Директор самостійно вирішує всі питання діяльності Товариства, за винятком віднесених до компетенції Зборів учасників.

Збори учасників можуть винести рішення про передачу частини повноважень, що належать їй, до компетенції Директора.

Директор Товариства нас право без довіреності виконувати всі дії під імені Товариства. Директор готує балансовий звіт про підсумки діяльності Товариства за поточний рік та подає його на затвердження Зборами учасників.

Директор не менше одного разу на рік звітує перед Зборами учасників про свою роботу та стан справ Товариства.

Директор представляє інтереси Товариства, виступає від його імені в державних органах, а також судових органах, вирішує всі питання фінансово-господарської діяльності Товариства, за винятком тих, що належать до виключної компетенції Зборів учасників, має право першого підпису фінансових документів, укладає договори, угоди, контракти, в тому числі зовнішньоекономічні, видає довіреності, формує апарат управління і очолює його, має право прийняття і звільнення з роботи працівників Товариства, видає накази, розпорядження і дає вказівки, обов'язкові для виконання всіма працівниками Товариства.

Директор підзвітний Зборам учасників і організовує виконання її рішень. Директор не вправі приймати рішення, обов'язкові для учасників Товариства.

Директор не може бути одночасно головою Зборів учасників Товариства і членом ревізійної Комісії Товариства.

Перевірку діяльності Директора Товариства здійснює ревізійна комі-сія, яка обирається Зборами учасників у складі 3 чоловік з числа учасників або призначених ними представників. Очолює ревізійну комісію один із учасників Товариства. До складу ревізійної комісії не можуть входити Директор, його заступники та головний бухгалтер Товариства.

На рис.2.1 представлена копія штатного розпису та посадових окладів ТОВ “Україна –АРТ” з 1 лютого 2005 року.

Рис.2.1 Штатний розклад ТОВ “Україна- АРТ”

Структура рекламного агентства може будуватися по двох основних принципах:

1) складатися з окремих функціональних відділів, або

2) складатися з творчих груп, укомплектованих спеціалістами в різноманітних областях.

Перша форма внутрішньої організації іноді називається концентричною. Всі основні відділи - упорядкування рекламних текстів, художній, по роботі з засобами поширення реклами, виробничий і дослідницький - знаходяться в розпорядженні відповідального виконавця і готові зробити йому сприяння у виконанні замовлення клієнта.

При груповій структурі окремі службовці об'єднуються у творчу групу, що самостійно здійснює планування, виконує творчі роботи, підтримує контакти - словом, робить усе для виконання переданих їй замовлення рекламодавця. Інші подібні групи в складі агентства виконують замовлення інших рекламодавців.

Таким чином, велике рекламне агентство є, по істоті, об'єднанням декелькох маленьких агентств.

У багатьох агентствах існують ради по плануванню або наглядацькі ради, у задачі яких входить забезпечення належного функціонування агентства.

Рада по плануванню звичайно складається з начальників відділів і головних спеціалістів основних відділів рекламного агентства. Рада проводить наради з відповідальними виконавцями, де дається оцінка ходу роботи, висловлюються критичні зауваження, вносяться пропозиції, як із питань загальної стратегії, так і по конкретних тактичних питаннях рекламних виступів клієнта.

Служба притягнення замовлень рекламного агентства. Хоча наш розгляд організації роботи рекламного агентства, складу його службовців і функцій було, як і повинно бути, зосереджене навколо виконання замовлення рекламодавця, не варто забувати ще про одну функцію вищого керівництва - воно повинно забезпечити одержання замовлень нових клієнтів. Рекламні агентства можуть розвиватися двома шляхами: розширяючи об’єм послуг, що робляться вже наявним клієнтам, тобто розраховуючи, що збільшення об‘єму рекламної діяльності цих клієнтів дасть агентству додаткові замовлення;

шляхом притягнення нових клієнтів.

Перший шлях означає сумлінне виконання замовлень рекламодавців і участі в їхньому успіху. Другий засіб означає вихід на ринок послуг рекламних агентств, при цьому вище керівництво рекламного агентства звичайно виконує роль відділу збуту послуг.

Рекламні агентства можуть, відкрито займатися пошуками замовлень рекламодавців, хоча деякі з агентств проводять політику вступу в ділові контакти тільки за запрошенням. У обох випадках процес одержання замовлення часто пов'язаний із так називаною презентацією, що подає собою розгорнуту характеристику персоналу агентства, його ресурсів, списку клієнтури і переліку досягнутих успіхів. Презентації подібного роду можуть влаштовуватися агентствами одноосібно або у виді конкурсу з агентствами, що суперничають.

Функція одержання замовлень має вирішальне значення для успіху діяльності рекламного агентства. У зв'язку з цим вище керівництво агентств практично постійно націлені на виконання цієї функції. Найчастіше агентства в цій області висуває керівника на вищу посаду в агентстві. Головне місце в цьому питанні приділяється особистому продажу але, проте, більшість рекламних агентств проводять рекламування своїх послуг у галузевих і фахових виданнях, а так само використовує пряму поштову рекламу. Організаційна структура. Багато цільові ділові підприємства часто приймають формальну організаційну структуру для забезпечення більш чіткої передачі відповідальності і більш діючого контролю. Хоча менш значні агентства не відрізняються настільки складною організацією, вони виконують ті ж самі основні функції, що можуть бути поділені між меншим числом відділів або навіть передані спеціалізованим (незалежним, творчим) організаціям.

На рис.2.2 наведена функціональна структура рекламного агентства ТОВ “Україна-АРТ”.


Рис. 2.2 Функціональна структура РА ТОВ “Україна-АРТ”


2.2 Технологія надання рекламних послуг та характеристика проектів РА „Україна-АРТ”

РА «Україна-АРТ» здійснює комплексний супровід клієнтів – Full Service (розробка стратегії рекламної кампанії, комплексне проведення рекламних кам-паній, стратегічний розподіл бюджету по основних засобах реклами).

Агентство активно розробляє і реалізує проекти нестандартних рекламних рішень.

а) Розміщення реклами у внутрипоїзному просторі поїздів, що формуються на території України

Основними перевагами розміщення реклами в потягах далекого прямування є:

- Широке охоплення населення і територій;

- Можливість диференціації цільової аудиторії за рівнем статку і географічній ознаці;

- Схильність Споживача до ознайомлення з інформацією в шляху;

- Тривалий контакт реклами зі споживачем, велика кількість вторинних контактів;

- Тривалість впливу реклами на споживача;

- Обмежений вплив інших видів інформаційних носіїв.

В якості рекламних носіїв в поїздах використовуються постери формату А4, А3, А2, які розміщуються (рис.2.3) :

- у міжоконному просторі купе і СВ вагонів чи на рухливій частині двері;

- в арковому просторі плацкартних вагонів;

- усередині купе, над сидінням.



Рис.2.3 Способи розміщення рекламних постерів агентства “Україна-АРТ” в поїзному просторі