Смекни!
smekni.com

Організація функціонального управління Відкрите акціонерне товариство Славутський солодовий завод (стр. 11 из 11)

-забезпечує додержання законності в діяльності Товариства;

приймає рішення про купівлю цінних паперів інших юридичних осіб, за узгодженням з членом Спостережноі Ради, уповноваженим нею на це;

=> встановлює перелік відомостей, які складають комерційну таємницю, або які є конфіденційною інформацією Товариства.

9.5.7. Згідно своєї компетенції Генеральний директор видає накази, інструкції та розпорядження, обов’язкові для виконання всім персоналом Товариства.

9.5.8. Порядок роботи Дирекції, призначення та звільнення її членів, а також їх права, відповідальність та інші аспекти роботи Дирекції викладені в « Положенні про Дирекцію ВАТ « Славутський солодовий завод », яке затверджується Спостережною Радою Товариства.

9.6. РЕВІЗІЙНА КОМІСІЯ,

9.6.1. Перевірка фінансово-господарської діяльності виконавчого органу Товариства, дочірніх підприємств, філій та представництв проводиться ревізійною комісією, яка обирається вищим органом Товариства з числа акціонерів терміном на 5 (п’ять) років.

9.6.2. Ревізійна комісія підзвітна тільки вищому органу Товариства. Матеріали перевірок ревізійна комісія надає Загальним зборам акціонерів та Спостережній Раді.

9.6.3. Комісія складається з 3 - х членів, На першому засіданні членів Ревізійної комісії з їх числа обирається Секретар. Головують на засіданнях Ревізійної комісії всі її члени по черзі, крім Секретаря.

9.6.4. Ревізійна комісія має право залучати до своєї діяльності експертів, аудиторські організації.

9.6.5. Ревізійна комісія здійснює перевірки у наступних випадках:

=> за дорученням Загальних зборів акціонерів;

=> за дорученням Спостережної Ради;

-за власною ініціативою,

=> на вимогу акціонерів, які володіють 10% голосів.

9.6.6. Ревізійна комісія зобов’язана направляти результати проведених нею перевірок Загальним зборам акціонерів та Спостережній Раді. Результати перевірки (ревізії) оформлюються у вигляді протоколу, що підписується всіма членами Ревізійної комісії. У випадку незгоди одного з членів комісії із змістом протоколу, він зобов’язаний підписати його із вказівкою на наявність особливої думки.

9.6.7. Ревізійна комісія зобов’язана вимагати скликання позачергових Загальних зборів акціонерів, або проведення позачергового засідання Спостережної Ради, якщо виникла загроза інтересам Товариства, або виявлені зловживання, допущені посадовими особами виконавчого органу.

9.6.8. Порядок роботи Ревізійної комісії, права та відповідальність її членів, а також інші аспекти діяльності викладені в « Положенні про Ревізійну комісію ВАТ «Славутський солодовий завод », яке затверджується Загальними зборами акціонерів.

10. РОЗПОДІЛ ПРИБУТКУ ТА ЗБИТКІВ, ФОНДИ, ОБЛІК ТА ЗВІТНІСТЬ

10.1. Прибуток Товариства створюється за рахунок надходжень від господарської діяльності, після відшкодування поточних витрат у відповідності до діючого законодавства України.

10.2. Залишений після цих розрахунків чистий прибуток надходить в повне розпорядження Товариства. Порядок розподілу чистого прибутку та відшкодування збитків визначається вищим органом Товариства відповідно до Статуту та Положенню «Про розподіл прибутку”.

10.3. Резервний фонд формується шляхом щорічних відрахувань у розмірі 5% від суми чистого прибутку Товариства до досягнення величини 25% Статутного фонду.

10.4.Товариство веде оперативний, бухгалтерський та статистичний облік в установленому законодавством порядку, здійснює звітність у державні органи та несе відповідальність за її достовірність.

10.5. Ревізії та перевірки діяльності Товариства здійснюються його Ревізійною комісією, а також, в установленому законом порядку, державними органами в межах їх компетенції.

10.6.Ревізії та перевірки не повинні порушувати нормальної роботи Товариства.

10.7. Дивіденди.

10.7.1.Дивідендами є частина чистого прибутку Товариства, яка розподілюється між акціонерами пропорційно кількості акцій, які знаходяться в їх власності.

Право на отримання дивідендів, пропорційно кількості акцій, мають особи, які є акціонерами Товариства на початок строку виплати дивідендів.

10.7.2.Дивіденди виплачуються один раз на рік за підсумками календарного року,

10.7.3.Розмір дивідендів, у розрахунку на одну акцію, визначається Загальними зборами акціонерів, Розмір дивідендів визначається без урахування податків.

10.7.4.Дивіденди не сплачуються по акціях, які придбані Товариством, а також не повністю оплачені акціонерами на дату виплати дивідендів.

10.7.5.Виплата дивідендів починається після закінчення місяця з дня проведення Загальних зборів акціонерів, на яких було затверджено розміри виплати дивідендів, та здійснюється на протязі 2 - х місяців шляхом їх виплати в касі Товариства або шляхом їх перерахування на особовий рахунок акціонера.

10.7.6.Неотримані в указаний термін дивіденди вносяться на депонент Товариства та можуть бути виплачені, за вимогою акціонера, не пізніше 3 - х років з дати їх нарахування. Після закінчення цього терміну акціонер втрачає право на отримання дивідендів.

10.7.7.3а час знаходження дивідендів на депонентському рахунку відсотки на них не нараховуються.

10.7.8.Товариство виплачує акціонерам дивіденди за вирахуванням відповідних податків згідно діючого законодавства України.

11. ПЕРСОНАЛ ТОВАРИСТВА

11.1.Персонал Товариства складають працівники, прийняті на роботу по трудовим договорам або контрактом.

11.2.Питання найму та звільнення, форми оплати праці, а також матеріального заохочення Персоналу Товариства вирішуються Генеральним директором.

11.3.У Товаристві укладається колективний договір, згідно діючого законодавства України, який попередньо обговорюється Персоналом Товариства.

11.4.Форми, системи та розмір оплати праці працівників визначаються при заключенні з ними трудових договорів (контрактів) у відповідності з законодавством України з урахуванням фонду оплати праці та трудового вкладу кожного працівника, а також штатним розкладом та колективною угодою. Мінімальна заробітна плата працівників не може бути нижча від мінімального рівня заробітної плати, встановленого законодавством.

11.5. Тривалість та розпорядок робочого часу в Товаристві, порядок надання вихідних днів, а також порядок надання та тривалість відпустки, включаючи додаткові, а також інші умови праці, визначаються чинним законодавством України та колективним договором.

11.6. Працівники Товариства підлягають соціальному страхуванню та соціальному забезпеченню у порядку та на умовах, встановлених законодавством України.

11.7. Товариство робить внески по соціальному та медичному страхуванню та соціальному забезпеченню у порядку та розмірах, встановлених діючим законодавством.

12. ПРИПИНЕННЯ Д1ЯЛЬНОСТІ ТОВАРИСТВА.

12.1. Припинення діяльності Товариства відбувається шляхом його реорганізації (злиття, приеднання, поділу, виділення, перетворення) або ліквідації, з урахуванням вимог діючого законодавства України.

12.2. Реорганізація Товариства відбувається за рішенням вищого органу Товариства.

12.3. При реорганізації вся сукупність прав та обов’язків Товариства переходить до його правонаступників.

12.4. Товариство ліквідується:

- за рішенням Загальних Зборів Товариства;

- на підставі рішення суду;

- з іншихпідстав, передбачених законодавством та установчими документами.

12.5. У випадку ліквідації Товариства за р1шенням Загальних Зборів вона провадиться призначеною ним ліквідаційною комісією, а у випадках банкрутства та припинення діяльності Товариства за рішенням суду - ліквідаційною комісією, що призначається органом який прийняв це рішення.

12.6. 3 дня призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження по управлінню справами Товариства. Л1квідаційна комісія у триденний термін з моменту її призначення публікує інформацію Товариства в одному з офіц1йних органів преси із зазначенням терміну подачі заяв кредиторами своїх претензій, виявляє його дебіторів і кредиторів та розраховуеться з ними, вживає заход1в до оплати боргів третім особам, а також його Учасникам, складае ліквідаційний баланс та подає його вищому органу Товариства або органу, що призначив ліквідаційну комісію.

12.7. Грошові кошти, що належать Товариству, включаючи виручку від розпродажу його майна при ліквідації, після розрахунків по оплаті прац1 робітник1в, які працюють на умовах найму, та виконання обов’язків перед бюджетом, банками, власниками облігацій, випущених Товариством та іншими кредиторами, розподіляються між акціонерами Товариства пропорційно кількості належних їм акц1й у шестим1сячний терм1н після публікації Інформації про його л1квідацію.

12.8. У разі виникнення спору щодо виплати заборгованості Товариства, його грошові кошти не підлягають розподілу між акціонерами до вирішення цього спору або до одержання кредиторами відповідних гарантій.

12.9. Ліквідація Товариства вважається завершеною, а Товариство таким, що припинили свою діяльність, з моменту його виключення з державного реєстру Украіни.

12.10.Цей Статут затверджується Загальними зборами акціонерів. Доповнення та зміни в Статут вносяться за рішенням Загальних зборів акціонерів, подаються до органу реєстраціі та починають діяти з моменту внесення відповідного запису в реєстрі державної реєстрації.

12.11.У разі внесення змін (доповнень) до Статуту Товариства, які не потребують його перереєстрації,Товариство зобов’язано подати до Органу реестрації ці зміни у 5-ти денний термін.

12.12. У разі внесення змін в Статут Товариства, пов’язаних зі зміною його місцезнаходження, воно зобов’язано повідомити про це Орган реєстрації у 7 - ми денний термін та внести відповідні зміни до Статуту.