Смекни!
smekni.com

Організація функціонального управління Відкрите акціонерне товариство Славутський солодовий завод (стр. 8 из 11)


3. ПРАВА ТОВАРИСТВА

4.1. Товариство відповідно до цілей та предмету своєї діяльності, визначеному цим Статутом, користується всіма правами юридичної особи у порядку, визначеному законодавством України та, зокрема, має право:

=>володіти, користуватися та розпоряджатися від свого імені усім своїм майном, відповідно до його призначення, а також укладати договори, придбавати, орендувати та відчуждати майно юридичним та фізичним особам, виступати від свого імені в усіх державних та недержавних органах, установах, організаціях;

=> відкривати в установленому порядку свої філії, представництва та дочірні підприємства на території України та за її межами;

=> відкривати в установленому порядку магазини, займатися фірмовою торгівельною діяльністю;

=> залучати для участі у своїй діяльності громадян, тимчасові виробничі та творчі колективи на підставах договорів (контрактів) з обумовленою оплатою;

=> реалізовувати продукцію та послуги по цінам та тарифам, установлюваним самостійно, або по регульованим цінам у випадках, передбачених законодавством;

=> укладати угоди в українській та іноземній валютах на внутрішньому та зовнішньому ринках;

=> користуватися кредитами в українській та іноземній валютах;

=> на добровільних засадах вступати в спілки, господарські асоціації, інші об’єднання в цілях координації діяльності, представництва спільних інтересів у відповідних державних та інших органах, а також в міжнародних організаціях на комерційній та некомерційній основі,

4.2. Товариство несе відповідальність по своїм обов’язкам в межах належного йому майна, на яке, згідно законодавства України, може бути накладено стягнення.

5. МАЙНО ТОВАРИСТВА

5.1. Майно Товариства складається з основних засобів та обігових коштів, а також матеріальних та іншіх цінностей, вартість яких відображена в балансі Товариства.

5.2. Товариство є власником:

=> майна, у тому числі одержаних доходів, переданих йому Засновниками у власність;

=> продукції, виробленої Товариством в результаті господарської діяльності;

=> прибутків, одержаних від реалізації продукції, а також від інших видів господарської діяльності;

=> іншого майна, набутого на підставах, не заборонених законом,

6 ЗАСНОВНИКИ ТА АКЦІОНЕРИ ТОВАРИСТВА

6.1. Засновниками Товариства є:

=> Регіональне відділення Фонду державного майна України по Хмельницькій області

=> Орендне підприємство ”Славутський солодовий завод”.

6.2. Акціонерами Товариства є фізичні та юридичні особи, як резиденти так і нерезиденти України, які набули права власності на акції Товариства, у тому числі іноземні інвестори, які здійснили інвестиції у грошовому та майновому вигляді, шляхом придбання акцій Товариства

Для акціонерів-іноземних інвесторів застосовуються державні гарантії захисту іноземних інвестицій згідно законодавства України.

6.3. Акціонери мають право:

=> брати участь у Загальних зборах акціонерів і голосувати особисто або через своїх представників;

=> брати участь в управлінні Товариством у порядку, передбаченому цим Статутом та діючим законодавством України;

=> брати участь у розподілі прибутку Товариства та одержувати його частку (дивіденди);

=> вийти в установленому порядку з Товариства;

=> отримувати інформацію про діяльність Товариства. На вимогу акціонера Товариство зобов’язане надавати йому для ознайомлення копії річних балансів, звіти Товариства про його діяльність, протоколи зборів;

=> вільно розпоряджатися акціями, що їм належать, у порядку, визначеному чинним законодавством та цим Статутом,

6.3.1.У разі ліквідації Товариства акціонери у порядку, передбаченому цим Статутом та діючим законодавством України, мають право отримати частину вартості майна Товариства, пропорційну вартості належних їм акцій.

6.3.2.Всі відомості про акціонерів Товариства повинні бути занесені до Реєстру власників іменних цінних паперів Товариства, який веде незалежний Реєстратор іменних цінних паперів (надалі Реєстратор), з яким Товариством укладена відповідна угода.

6.4. Акціонери Товариства зобов’язані:

=> додержуватись установчих документів Товариства, виконувати рішення Загальних зборів Товариства;

=> виконувати свої обов’язки перед Товариством, а також оплачувати акції у розмірі, порядку та засобами, передбаченому цим Статутом;

=> не розголошувати комерційної таємниці та конфіденційної інформації про діяльність Товариства;

-виконувати інші обовязки, якщо це передбачено чинним законодавством України.

6.5. Акціонери відповідають за зобов’язання Товариства тільки в межах належних їм акцій.

7. СТАТУТНИЙ ФОНД ТОВАРИСТВА

7.1. Статутний фонд Товариства становить 6176480 /шість мільйонів сто сімдесят шість тисяч чотириста вісімдесят/ гривень.

7.2. Статутний фонд Товариства поділено на 24705920 прості іменні акції номінальною вартістю 0,25 гривні.

7.3. Товариство має право змінювати (збільшувати або зменшувати) розмір Статутного фонду.

7.4. Розмір Статутного фонду, після повної оплати всіх раніше.випущених акцій, може бути збільшено шляхом:

=> випуску нових акцій;

=> обміну облігацій на акції;

=> збільшення номінальної вартості акцій.

7.5. Підписка на додатково випущені акції провадиться у порядку, передбаченому законодавством України.

Акціонери користуються переважним правом на придбання додатково випущених акцій.

У голосуванні про затвердження результатів підписки на додатково випущені акції беруть участь особи, які підписалися на ці акції

7.6. Рішення про збільшення Статутного фонду більше, як на 1/3 приймається вищим органом Товариства, а не більше, як на 1/3 – Дирекцією.

7.7. Розмір Статутного фонду може бути зменшений шляхом:

=> зменшення номінальної вартості випущених акцій;

=> зменшення кількості акцій шляхом викупу частини акцій у їх власників з метою анулювання цих акцій.

Рішення про зменшення Статутного фонду приймається вищим органом Товариства, Зменшення Статутного фонду при наявності заперечень кредиторів Товариства не допускається.

7.8. Зміни Статуту, пов’язані із збільшенням, або зменшенням Статутного фонду повинні бути зареєстровані органом, що зареєстрував Статут Товариства.

8. АКЦІЇ ТА ОБЛІГАЦІЇ

8.1. Акції.

8.1.1.Акція, згідно законодавства України, є цінним папером без установленого строку обігу, що засвідчує дольову участь у Статутному фонді Товариства, підтверджує членство в Товаристві та право на участь в управлінні ним, дає право його власникові на одержання частини прибутку у вигляді дивідендів, а також на участь у розподілі майна при ліквідації Товариства.

8.1.2.Товариство випускає прості іменні акції у розмірі свого Статутного фонду згідно законодавства України.

8.1.3.Проста іменна акція дає 1 голос при вирішенні питань на Загальних зборах акціонерів та приймає участь у розподілі чистого прибутку після поповнення резервів.

8.1.4.Акції неподільні, У випадках, коли та сама акція належить кільком особам, усі вони по відношенню до Товариства є одним акціонером та здійснюють свої права, по узгодженню між ними, через одного з них або через загального представника.

8.1.5.Акції можуть бути придбані:

=>шляхом купівлі;

=> шляхом дарування;

=> шляхом спадкоємництва та іншого правонаступництва;

=> іншими способами, передбаченими законодавством.

8.1.6. Акції оплачуються особами, які бажають їх придбати: грошовими коштами в національній або іноземній валюті, цінними паперами, шляхом передачі Товариству майна, майнових або особистих немайнових прав (за рішенням Загальних зборів акціонерів). Незалежно від форми оплати вартість акцій визначається в гривнях.

8.1.7. Акція може бути придбана також на підставі договору з її власником або держателем за ціною, що визначається сторонами, або за ціною, що склалася на фондовому ринку.

8.1.8. При додатковому випуску акцій Товариством, акції (сертифікати акцій) видаються особам, які на них підписалися, тільки після повної оплати їх вартості, До цього моменту Товариство видає особам, бажаючим придбати акції:

=> письмове зобов’язання продати відповідну кількість акцій - після попереднього внеску у розмірі не менше 10 % вартості акцій, на які вони підписалися;

8.1.9. Після повної оплати акцій, на які підписалася особа, їй безкоштовно надається сертифікат акцій.

8.1.10.Видача сертифіката акцій, а також здійснення передачі сертифіката від одної особи до іншої здійснюється Реєстратором.

У випадку загублення акціонером сертифіката, йому видається дублікат за відповідну платню.

8.1.11.Передача (продаж, дарування, спадкування та інше відчудження) акцій або частини акцій по одному сертифікату супроводжується його анулюванням та видачею нових сертифікатів Реєстратором, за установлену платню, з внесенням відповідних змін до реєстру.

8.1.12.При додатковому випуску акцій, особа яка на них підписалася, повинна сплатити їх повну вартість Товариству не пізніше одного року з дати видачи письмового зобов’язання Товариства про продаж акцій особі.

У разі несплати у встановлений строк, особа сплачує за час прострочки 10% річних від несплаченої суми.

При несплаті протягом 3 - х місяців, після встановленого строку, Товариство може реалізувати акції самостійно, як не зв’язаних підпискою у порядку, встановленому цим Статутом.

8.1.13.Товариство має право викупати у акціонерів оплачені ними акції тільки за рахунок сум, що перевищують Статутний фонд, для їх наступного перепродажу, розповсюдження серед своїх працівників або анулювання. Вказані акції повинні бути реалізовані або анульовані у строк не більше одного року.

Протягом цього періоду розподіл прибутку, а також голосування і визначення кворуму на Загальних зборах акціонерів провадиться без урахування придбаних Товариством власних акцій.