Смекни!
smekni.com

Організація функціонального управління Відкрите акціонерне товариство Славутський солодовий завод (стр. 9 из 11)

8.1.14.Акції, які випускаються Товариством забезпечуються всім його майном.

8.1.15.При реорганізації Товариства всі обов’язки по випущеним акціям переходять до його правонаступників.

8.2. Облігації.

8.2.1. Товариство має право, з метою залучення додаткових коштів, випускати облігації з розповсюдженням їх серед юридичних та фізичних 6сіб на суму не більше 25 % від Статутного фонду лише після повної оплати усіх випущених акцій, та покриття збитків.

Випуск облігацій для формування та поповнення Статутного фонду Товариства не дозволяється.

8.2.2. Облігація дає право на відшкодування власнику її номінальної вартості в передбачений в ній термін, на одержання щорічно передбачених в ній відсотків, на переважне задовільнення їх вимог при ліквідації Товариства.

8.2.3. Права на участь в управлінні Товариством облігації не дають.

8.2.4. Рішення про випуск облігацій приймається Спостережною Радою Товариства та оформлюється протоколом у якому повинні бути вказані відомості, передбачени Законом України « Про цінні папери та фондову біржу ».

8.2.5. Облігації можуть бути іменними та на пред’явника.

8.2.6. Облігації можуть бути обмінені на акції Товариства. При цьому Статутний фонд Товариства збільшується.

8.2.7. Рішення про обмін облігацій на акції приймається Спостережною Радою з подальшим затвердженням, зв’язаним з цим збільшенням Статутного фонду, на Загальних зборах акціонерів.

8.2.8. При обміні облігацій на акції держателям облігацій видається письмове зо-бов’язання Товариства про передачу їм відповідної кількості акцій. Датою погашення облігацій вважається дата видачі держателю облігацій відповідної їм кількості акцій, або сертифікату акцій, після чого вносяться зміни до Реєстру власників цінних паперів Товариства.

9. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ ТОВАРИСТВОМ

9.1. Управління Товариством здійснюють:

=> вищий орган Товариства - Загальні збори акціонерів;

=> Спостережна рада;

=> Дирекція;

=> Ревізійна комісія.

9.2. ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ АКЦІОНЕРІВ.

9.2.1. Вищим органом Товариства є Загальні збори акціонерів Товариства.

9.2.2.У Загальних зборах мають право брати участь та голосувати всі акціонери або їх представники, незалежно від кількості та класу акцій, власниками яких вони є.

9.2.3.Акціонери (їх представники), які беруть участь у Загальних зборах, реєструються із зазначенням кількості голосів, яку має кожний акціонер, Реєстрація акціонерів (їх представників), які прибули для участі у Загальних зборах, здійснюється згідно з Реєстром власників іменних цінних паперів у день проведення Загальних зборів Дирекцією, або незалежним Реєстратором, на підставі укладеного з ним договору. Цей реєстр підписується головою та секретарем зборів.

9.2.4. Реєстрація акціонерів здійснюється на підставі пред’явлення ними сертифікатів акцій (акцій) або виписки із рахунку цінних паперів, доручення (для представника) та посвідчення особи. Право участі у Загальних зборах мають особи, які є власниками акцій на день проведення Загальних зборів. У голосуванні про затвердження результатів підписки на додатково випущені акції, беруть участь особи, які підписалися на ці акції.

9.2.5.Представник акціонера може бути постійним або призначеним на певний термін.

Акціонер вправі в будь-який час замінити свого представника.

Довіренність на право участі та голосування на Загальних зборах може бути

посвідчена Реєстратором або Генеральним директором Товариства.

9.2.6.3агальні збори визнаються правомочними, якщо в них беруть участь акціонери або їх представники, що мають більш як 60 % голосів, Голосування на загальних зборах акціонерів проводиться за принципом: одна акція - один голос.

9.2.7. До компетенції вищого органу Товариства належить:

1) визначення основних напрямків діяльності Товариства і затвердження його планів та звітів про їх виконання;

2) внесення змін до Статуту Товариства;

3) прийняття рішення про збільшення Статутного фонду Товариства більше ніж на 1/3;

4) обрання та відкликання членів Спостережної ради Товариства;

5) обрання та відкликання членів Ревізійної комісії Товариства;

6) затвердження Положень про Загальні збори акціонерів, Спостережну Раду, Ревізійну комісію та іншіх положень, пов’язаних з діяльністю Загальних зборів акціонерів крім тих, затвердження яких віднесено до компетенціїї виконавчого органу та Спостережної Ради, а також затвердження розміру та порядку отримання винагороди членами Спостережної Ради та Ревізійної комісії;

7) затвердження річних результатів діяльності Товариства, включаючи його представництва, філії та дочірні підприємства, затвердження звітів і висновків ревізійної комісії, строк, розмір та порядок розподілу частки прибутку (дивідендів), визначення порядку покриття збитків;

8) створення, реорганізація та ліквідація дочірніх підприємств, філій та представництв, затвердження їх статутів та положень;

9) прийняття рішення про передачу реєстру власників іменних цінних паперів Товариства незалежному Реєстратору;

10)прийняття рішення про припинення діяльності Товариства, призначення ліквідаційної комісії, затвердження ліквідаційного балансу.

Вищий орган Товариства може розглядати й інші питання, що стосуються діяльності Товариства

9.2.8.Рішення Загальних зборів акціонерів приймаються більшістю в 3/4 голосів акціонерів, які беруть участь у зборах, з таких питань:

=> зміна Статуту Товариства;

=> припинення діяльності Товариства;

=> створення та припинення діяльності дочірніх підприємств, філій та представництв Товариства.

Всі інші рішення приймаються простою більшістю голосів акціонерів або їх представників, які беруть участь у зборах.

9.2.9. Ініціатором скликання чергових Загальних зборів акціонерів є Дирекція. Про проведення Загальних зборів акціонери повідомляються персонально у письмовій формі, кур’єром, телефаксом або по телефону, Крім того, загальне повідомлення друкується в обласній пресі та в одному з офіційних друкованих видань Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку із зазначенням часу, і місця проведення зборів та порядку денного.

9.2.10.Якщо до порядку денного включено питання про зміну Статутного фонду Товариства, то одночасно з порядком денним друкується наступна інформація:

1) мотиви, спосіб та мінімальний розмір збільшення або зменшення Статутного фонду;

2) проект змін до Статуту Товариства, пов’язаних із збільшенням або зменшенням Статутного фонду;

3) дані про кількість акцій, що випускаються додатково або вилучаються, та їх загальну вартість;

4) відомості про нову номінальну вартість акцій;

5) права акціонерів при додатковому випуску акцій або їх вилученні;

6) дата початку і закінчення підписки на акції, що додатково випускаються, або їх вилучення;

7) порядок відшкодування власникам акцій збитків, пов’язаних із змінами Статутного фонду.

9.2.11.Повідомлення повинно бути зроблено не менш як за 45 днів до скликання Загальних зборів акціонерів, У разі необхідності може бути зроблено повторне повідомлення в зазначених засобах масової інформації.

9.2.12.Порядок денний попередньо узгоджується із Спостережною Радою.

9.2.13.Будь-який з акціонерів вправі вносити свої пропозиції щодо порядку денного Загальних зборів не пізніш як за 30 днів до їх скликання. Рішення про включення цих пропозицій до порядку денного приймаються Спостережною Радою Товариства. Пропозиції акціонерів, які володіють більш ніж 10% голосів, вносяться до порядку денного обов’язково.

Рішення про зміни в порядку денному повинні бути доведені до відома всіх акціонерів не пізніш як за 10 днів до проведення зборів.

9.2.14.3агальні збори акціонерів скликаються не рідше одного разу на рік.

9.2.15.Позачергові збори акціонерів скликаються у слідуючих випадках:

=> у разі неплатоспроможності Товариства;

=> на письмову вимогу Спостережної Ради;

=> на письмову вимогу Ревізійної комісії

=> на вимогу акціонерів, які володіють у сукупності більш як 10 % голосів;

9.2.16. Дирекція Товариства зобов’язана протягом 20 днів, з моменту отримання письмової вимоги, прийняти рішення про скликання позачергових Загальних зборів акціонерів з порядком денним, запропонованим ініціатором позачергових зборів.

9.2.17.Якщо Дирекція не скликала Загальні збори на вимогу акціонерів, які володіють у сукупності більш як 10% голосів, вони мають право самі скликати Загальни збори, відповідно до вимог п.9.2.9 цього Статуту.

9.3. СПОСТЕРЕЖНА РАДА

9.3.1. Спостережна Рада є органом управління Товариства, що створюється з числа акціонерів та представляє їх інтереси у період між проведенням Загальних зборів та, в межах своєї компетенції, контролює і регулює діяльність виконавчого органу Товариства.

9.3.2. Жодні органи Товариства, за винятком Загальних зборів акціонерів, не мають права давати вказівки Спостережній Раді щодо порядку здійснення покладених на неї функцій, а також з інших питань її діяльності.

9.3.3. Голова та члени Спостережної Ради є посадовими особами цього органу.

9.3.4. Спостережна Рада обирається Загальними зборами акціонерів з числа акціонерів або їх представників (якщо акціонер - юридична особа) у кількості осіб, визначеної Зборами, строком на 2 (два) роки.

9.3.5. Член Спостережної Ради не може бути одночасно членом Ревізійної комісії Товариства та членом виконавчого органу (Дирекції, Правління).

Засідання Спостережної Ради проводяться в міру необхідності, але не менш ніж 4 рази на рік.

9.3.6. На першому засіданні Спостережної Ради, з числа її членів, обираються Голова, Заступник Голови та Секретар.

9.3.7. Голова Спостережної Ради:

=> керує роботою Спостережної Ради;

=> скликає засідання Спостережної Ради;

=> головує на засіданнях Спостережної Ради;