Смекни!
smekni.com

Ефективність управління персоналом підприємства в умовах раціонального використання трудових ресурсів (стр. 7 из 18)

Основний функціонал: організація і забезпечення ремонтно-будівельних і ремонтно-монтажних робіт, робіт із благоустрою й озеленення.

- відділ ремонтів;

Основний функціонал: залучення підрядних організацій і ремонтних служб комбінату й організація проведення усіх видів ремонтів на комбінаті;

- ЦРМП;

Основний функціонал: своєчасне виконання ремонтів мартенівських печей і інших металургійних агрегатів.

- Відділ проектно-конструкторських розробок;

Основний функціонал: забезпечення конструкторською підготовкою виробничої діяльності комбінату, забезпечення високого рівня розроблювальних проектних рішень на основі останніх досягнень науки і техніки;

- Відділ планування і бюджетування ремонтів;

Основний функціонал: організація планування і бюджетування усіх видів ремонтів на комбінаті.

Метою діяльності ДИРЕКЦІЇ З ТРАНСПОРТУ є: створення стійких організаційно-технічних умов, що забезпечують безперебійне транспортне обслуговування комбінату з усіх видів перевезень.

Директору з транспорту підпорядковуються:

· управління залізничного транспорту;

Основний функціонал:

- забезпечення безперебійного обслуговування виробничих цехів комбінату залізничними перевезеннями;

- забезпечення в експлуатації необхідної кількості справних локомотивів і вагонів;

- утримання у технічно справному стані шляхового і кранового господарства;

- виконання графіків технологічного процесу обслуговування пристроїв СЦБ, зв'язку й електрифікації;

- своєчасне і безперебійне забезпечення вивантаження сировини.

· управління безрейкового транспорту;

Основний функціонал:

- безперебійне забезпечення підрозділів комбінату технологічними перевезеннями;

· цех морських перевезень:

Основний функціонал: здійснення навантаження і відправлення продукції комбінату, а також вантажів сторонніх підприємств і організацій морським транспортом вітчизняним і закордонним споживачам; здійснення приймання і розвантаження морських суден з вантажами, що надходять на адресу комбінату, а також на адресу сторонніх підприємств і організацій.

Метою діяльності ДИРЕКЦІЇ З ВИРОБНИЦТВА є:

- створення організаційно-технічних умов, що забезпечують високоефективну виробничу діяльність на комбінаті;

- організація і координація основного виробництва з іншими службами комбінату;

Дирекція з виробництва складається з двох складових:

дирекції коксохімічного виробництва і безпосередньо з підрозділів основного виробництва ВАТ "МК "Азовсталь".

Коксохімічне виробництво включає: вуглепідготовчий цех, коксовий цех, цех уловлювання, цех сіроочистки.

Вуглепідготовчий цех - прийом, усереднення прибулих вугільних концентратів, після збагачення вугілля, і підготовка вугільної шихти заданого складу і якості для її наступного коксування.

Коксовий цех - одержання коксу в процесі термічної переробки вугільної шихти.

Цех уловлювання - одержання кам'яновугільної смоли і сирого бензолу з відходів коксохімічного виробництва.

Цех сіроочистки - одержання коксового газу для потреб металургійного виробництва, а також газової сірки.

Аглодоменне виробництво включає: цех агломерації, доменний цех, цех переробки металургійних шлаків.

Цех агломерації - забезпечує утилізацію залізовмісних відходів і робить агломерат.

Доменний цех - забезпечує виробництво чавуну.

Цех переробки металургійних шлаків - забезпечує виробництво шлакової продукції.

Сталеплавильне виробництво включає: конвертерний цех, копровий цех, мартенівський цех, вапняно-випалювальний цех.

Конвертерний цех - забезпечує виробництво конвертерної сталі.

Мартенівський цех - забезпечує виробництво мартенівської сталі.

Копровий цех - забезпечує переробку брухту і виробничих відходів, відповідно до вимог конвертерного і мартенівського виробництва.

Вапняно-випалювальний цех - забезпечує виконання планових завдань з виробництва вапна, що відповідає вимогам діючих стандартів і технічних умов

Прокатне виробництво включає: товстолистовий, обтискний, рейкобалковий, цех рейкових скріплень.

Товстолистовий цех - робить листи і плити, у тому числі армовані квазимонолїтні з вуглеродистих, низьколегованих, легованих і конструкційних марок стали.

Обтискний цех - призначений для виробництва заготовок для рейкобалкового і крупносортного цехів на стані 1200.

Рейкобалковий цех - робить сортовий і фасонний прокат із блюмів обтискного цеху.

Цех рейкових скріплень робить накладки і підкладки до рейок широкої колії, шаропрокатне відділення - помольні кулі.

· Штаб ЦО і ПБ;

Основний функціонал: Забезпечення заходів, пов’язаних з цивільною обороною.

· Служба буровибухових робіт;

Основний функціонал: виконання буровибухових робіт.

Метою діяльності ДИРЕКЦІЇ З КАПІТАЛЬНОГО БУДІВНИЦТВА Й ІНВЕСТИЦІЙ (до складу входить управління капітального будівництва) є:

- розробка і впровадження інвестиційних програм і проектів з кап будівництва і модернізації виробництва, що забезпечують цільове і раціональне використання фінансових коштів на капітальні вкладення і підвищення їхньої ефективності.

- розробка і впровадження заходів щодо реконструкції і модернізації комбінату, визначення необхідних асигнувань для будівництва, проектування і придбання устаткування, джерел фінансування капітальних вкладень у рамках затверджених бізнес-планів комбінату на середньострокову і довгострокову перспективу з метою технічного переозброєння і підвищення ефективності виробництва.

Метою діяльності ДИРЕКЦІЇЗ ЯКОСТІ (до складу входить ОТК, ЦАНК, цех механічних іспитів, лабораторія КХП, відділ якості) є: організація контролю технології виробництва, контролю за якістю продукції, що випускається, запобігання постачання комбінатом продукції, що не відповідає нормативної документації, зміцнення технологічної дисципліни, реалізація політики керівництва комбінату в області якості і створення впевненості споживача в тому, що його замовлення будуть виконані відповідно до вимог.

Метою діяльності ДИРЕКЦІЇ З ЕКОНОМІКИ і ФІНАНСІВ є: організація системи стійкої фінансової діяльності комбінату, планування економіки комбінату і його підрозділів, планування інвестиційної, інноваційної діяльності комбінату, генерація стратегій і бізнес-ідей, спрямованих на розвиток комбінату.

Директору з економіки і фінансів підкоряється:

зам. директора з інформаційних технологій і системам управління з підлеглими йому підрозділами:

- управління інфраструктурних систем:

Основний функціонал: створення організаційно-технічних умов, що забезпечують єдину політику на комбінаті в області впровадження сучасних інфраструктурних систем і систем захисту інформації інформаційних систем шляхом побудови єдиного інформаційного простору, що охоплює сфери діяльності комбінату з управління інфраструктурними системами.

- управління корпоративних інформаційних систем:

Основний функціонал:

Керівництво розробкою і впровадженням інформаційних систем з метою створення єдиної системи корпоративного управління для підвищення –прозорості бізнесу й оптимізації бізнесів-процесів.

- управління автоматизації:

Основний функціонал:

Створення організаційно-технічних умов, що забезпечують функціонування автоматизованих систем управління (АСУ) технологічними процесами (АСУТП), виробництва (АСУП) шляхом побудови єдиного інформаційного простору, що охоплює сфери діяльності комбінату з управлінню технологічним процесом.

Заст. директора з фінансів, з підлеглим йому фінансовим відділом:

Основний функціонал: здійснення фінансової діяльності комбінату, спрямованої на забезпечення фінансовими ресурсами завдань плану, збереження й ефективного використання власних оборотних і позикових коштів, трудових і фінансових ресурсів комбінату, своєчасності платежів у бюджет і в позабюджетні фонди, розрахунків з контрагентами і по виплаті заробітної плати.

ст. директора з економіки, з підлеглими йому підрозділами (планово-бюджетне управління, планово-економічне управління, відділ аналізу виконання бюджету, відділ зведеного бюджету, відділ цін, ціноосвіта, кошторисів)

Основний функціонал: планування і бюджетування економіки комбінату і його підрозділів, планування інвестиційної, інноваційної діяльності комбінату.

Головний бухгалтер, з підлеглою йому головною бухгалтерією:

Основний функціонал: здійснення бухгалтерського обліку і формування повної, достовірної інформації про господарські процеси і результати діяльності комбінату відповідно до єдиних методологічних основ, установлених положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку України і міжнародних стандартів фінансової звітності, з урахуванням особливостей діяльності комбінату і технології обробки облікових даних.

Метою діяльності ДИРЕКЦІЇ ЗІ ЗБУТУ є організація роботи, пов’язаної з визначенням об'єктивного стану ринку реалізації металопродукції, продукції виробничо-технічного призначення, супутньої продукції і матеріалів металургійного виробництва.

Раніше служба директор зі збуту займалася організацією системи збуту металопродукції в Україні, Ближньому і Далекому Зарубіжжі. Зараз ВАТ "МК "Азовсталь" входить до складу холдингу "Метінвест", де існує централізована служба зі збуту всіх підприємств холдингу.

Директору зі збуту підпорядковуються:

- документарно - аналітичний відділ;

Основний функціонал:

Організація і контроль своєчасного оформлення вихідної документації і форм звітності на відвантажену комбінатом металопродукцію за допомогою введення й обробки інформації в системі R/3 відповідно до інструкцій і нормативних документів з метою забезпечення виконання умов контрактних угод. Координація діяльності зі збору й аналізу комерційно-економічної інформації, участь у розробці збутової політики комбінату і складанні перспективних і поточних планів виробництва і реалізації продукції в рамках стратегії Дивізіону і Метінвест Холдингу.