Смекни!
smekni.com

Інноваційні структури та венчурний капітал (стр. 11 из 14)

Офіційно КІІЦ буде діяти, як структурний госпрозрахунковий підрозділ БФ “Київ XXI століття” з 1 січня 2001 р. по 31 грудня 2001 р., а потім після виходу на самоокупність Загальними Зборами БФ “Київ XXI століття” буде поставлено питання про створення відокремленого госпрозрахункового підприємства з власними: рахунком, символікою та печатками.

Офіційну реєстрацію підприємства планується провести у грудні 2001 року. Обрана організаційно-правова форма – товариство з обмеженою відповідальністю, форма власності – колективна.

Територіальне розташування. Головна особливість місцерозташування проекту – це приміщення надані міською владою БФ “Київ XXI століття” у діловому центрі міста з пільговою орендною платою. Таким чином ділове життя буде вирувати навколо КІІЦу, а споживачі отримають максимум задоволення та користі.

Таке приміщення важко знайти в наш час, але за сприяння місцевої влади цю проблему можна вирішити. Оскільки це допоможе місту вирішити низку соціально-економічних питань, які державними органами вирішуються вкрай погано.

Таким чином ми плануємо забезпечити проект зручними приміщеннями з необхідними комунікаціями.

Персонал. Кількість співробітників – 8 осіб. Двоє - управлінський персонал (директор проекту, головний бухгалтер). Робітники першого рівня - юрист, офіс-менеджер, психолог, тренери-консультанти (3 особи). Усі співробітники – люди, що мають диплом про вищу освіту і пройшли спеціалізацію, а деякі навіть отримали науковий ступінь.

Важливий момент – наявність у штаті співробітників дипломованого психолога з великим досвідом роботи, який буде відповідати за підбір кадрів та створення продуктивної команди даного проекту, а також буде проводити психологічні бізнес-тренінги, навчання персоналу та індивідуальні консультації для клієнтів.

Оскільки КІІЦ знаходиться на стадії створення, тому неможливо навести основні техніко-економічні показники роботи за останні 3-5 років. Прогнозні дані перших троьх років існування проекту наведені у підпункті 1.7. <<Фінансовий план>>.


1.2. Капітал і юридична форма

Початково діяльність КІІЦу буде проводиться на базі БФ “Київ XXI століття”. Ідеологами проекту обрана базова організація, у якої є статус неприбуткової організації та пільги в оподаткуванні. Це допоможе залучити кошти з західних донорських організацій, зокрема, з USAID та Міжнародного фонду соціальної адаптації, а потім і бюджетні кошти на перенавчання та адаптацію безробітної молоді. Окрім того за таких умов можливе залучення спонсорів – великих компаній, які зацікавлені в розвитку інтернет-ринку. Таким чином буде диверсифіковано велику кількість ризиків, що пов’язані з створенням інтернет-центру.

Офіційно КІІЦ буде діяти, як структурний госпрозрахунковий підрозділ БФ “Київ XXI століття” з 1 січня 2001 р. по 31 грудня 2001 р., а потім після виходу на самоокупність буде створенно відокремлене госпрозрахункове підприємство з власними: рахунком, символікою та печатками. Офіційна дата реєстрації – грудень 2001 року.

Повна назва майбутнього підприємства – Товариство з обмеженою віповідальністю “Київський інноваційний інтернет-центр”. Засновникам підприємства буде БФ “Київ XXI століття” та дві фізичні особи – ідеологи проекту ( див. у розділі 3.1. <<Виконавче резюме>>). Планується, що підприємство буде оподатковуватись за єдиним податком (ставка – 10%). Прибутки підприємства будуть направлятись на статутні цілі БФ “Київ XXI століття” та розвиток проекту.

Окрім того можна сказати, що у БФ “Київ XXI століття” є досвід у підтримці та розвитку інтернет-технологій. Можна зазначити, що протягом 1999 року за сприяння фонду було реалізовано дев’ять проектів в напрямку популяризації та розвитку української частини Інтернет, сприяння створенню електронних інформаційних видань в мережі Інтернет:

- Авторська веб-сторiнка академiка, героя працi, I.П.Кочевих, Адреса в Iнтернет - www.eureka2000.org;

- Інтернет - представництво украiнської групи скороходiв пiд керівництвом заслуженого тренера України О.М.Шимко. Адреса в Iнтернет - www.racewalking.cjb.net;

- Iнформацiйний проект "Київ-2000": все про столицю України для гостей та мешканцiв мiста. Адреса в Iнтернет - www.kiev2000.com;

- Веб-сайт Всеукраїнського молодiжного автопробiгу пiд девiзом "Оберемо українське !". Адреса в Iнтернет - www.autorun99.cjb.net;

- Вiртуальна бiблiотека електронної документацii "InfoCity" . Адреса в Iнтернет -www.infocity.kiev.ua;

- Спецiалiзований iнформацiйний каталог українських iнтернет-ресурсiв "Foreground" . Адреса в Iнтернет - www.foreground.cjb.net;

- Iнтернет-клуб "Yellow Bishop" за тематикою "комп’ютернi шахи". Адреса в Iнтернет - www.ybishop.cjb.net;

- Веб-сайт лiцею "Гранд" (у стадiї розробки). Адреса в Iнтернет - www.tds.kiev.ua/grand;

- Веб-сайт колекції україномовних рефератів. Адреса в Інтернет – www.referats.kiev.ua.

Виходячи з докладного аналізу передбачених фінансових результатів майбутньої діяльності, що наведені у підпункті 1.7. <<Фінансовий план>>, ми визначили, що для організації і функціонування проекту на перший рік необхіодно залучити за рахунок донорських організацій кошти у розмірі 188010 грн. Кошти будуть надані у формі гранту.

Кошти бюджету проекту будуть використані на оренду приміщення, ремонт приміщення, купівлю обладнання та поточні витрати. Умови функціонування проекту будуть визначатись шляхом переговорів між донарами проекту та Правлінням БФ “Київ XXI століття”. Крім того ціни на послуги будуть досить низькими протягом першого року за рахунок донорських дотацій. Після року роботи проект повинен вийти на самоокупність.

Кошти гранту протягом року розподіляються таким чином:

- оренда приміщення – 7200 грн.

- ремонт приміщення – 7200 грн.

- закупівля обладнання – 60000 грн.

- поточні витрати – 134500 грн.


1.3. Опис послуг

Основні напрямки діяльності підприємства:

1. навчання молоді новітнім професіям ( див. у розділі 3.1. <<Виконавче резюме>>) з подальшим працевлаштуванням.

2. надання різноманітних сервісних послуг інтернет-компаніям та інтернет-підприємцям ( див. у розділі 3.1. <<Виконавче резюме>>).

Докладний перелік послуг наведений у таблиці 1.1.

Спочатку будуть надаватись послуги, що користуються найбільшим попитом. Надалі планується розширення асортименту послуг.

Передбачається вивчити потреби клієнтів шляхом анкетування та усних опитувань. КІІЦ гарантує високу якість обслуговування та створення атмосфери комфорту.

Таблиця 1.1.

Перелік послуг, які надаються Київським інноваційним інтернет-центром

Типи послуг Види послуг
Навчальні послуги з подальшим працевлаштуванням в компаніях інтернет-центру та поза межами нього Курс вебдизайнуКурс художнього дизайнуКурс з основих мов вебпрограмуванняКурс менеджменту в електронній комерціїКурс інтернет-маркетенгуКурс менеджменту інтернет-проектівКурс для розробників контент-проектівКурс менеджменту з підбору кадрів в інтернет-проекти.
Сервісні послуги (основні) Пошук інвесторів та партнерівКонференц-сервісСервіс віртуального офісу та офіс-менеджераРозробка рекламно-маркетингових стратегій та їх підтримка
Сервісні послуги (додаткові) Технічний сервіс для інтернет-проектівПошук необхідної комерційної інформаціїКонсультації бухгалтера з ведення податкової звітностіНадання консалтингових послуг
Продовження таблиці 1.1.
Типи послуг Види послуг
Юридичний супровід бізнесу Реєстрація/переєстрація/ліквідація підприємств, установ, організацій будь-якої організаційно-правової форми та їх відокремлених структурних підрозділівПредставництво інтересів у суді та арбітражі щодо ведення господарських спорівНадання правових послуг у сфері захисту інтелектуальної власностіРеєстрація товарних знаківКонсультування з питань оподаткування, валютного регулювання та митного регулюванняПідготовка проектів угод та інших документів юридичного характеруПідготовка юридичних висновків та юридична експертиза документівЮридичний супровід контрактів

Специфікою і головною конкурентною перевагою послуг, що надаються КІІЦом, будуть:

- орієнтація на два взаємопов’язані цільові ринки (молодь віком від 15 до 28 років, яка цікавиться інтернет-технологіями та вбачає в них свій майбутній фах, зокрема, студенти і старшокласники) та ( молоді інтернет-компанії та інтернет-підприємці);

- спеціалізація відповідно до споживача, а не до видів послуг, що надаються (змішані послуги);

- низькі ціни (вони будуть нижче середнього рівня за аналогічні послуги у м.Києві);

- cтворення бізнес середовища, яке буде сприятливо впливати на клієнтів інтернет-центру, що буде здійснюватись під безпосереднім контролем професійного психолога.

Отже клієнт зможе отримати необхідний набір навчально-сервісних послуг з мінімальним витратами часу і грошей.

Позиції КІІЦу будуть виражені девізом “Близько, не дорого, якісно!”

У перспективі, щоб уникнути черг, ми пропонуємо свій стандарт обслуговування, наприклад, попередній запис на сайті інкубатору або шляхом повідомлення офіс-менеджера. Також передбачається постійно слідкувати за тим, чи задоволені клієнти.

Планується така форма обслуговування, як розміщення максимально можливого обсягу інформації в Інтернет та надання клієнтам паролів доступу до неї.

Планується також запровадження членських внесків, які дозволять отримувати гарантований мінімум послуг КІІЦу за фіксовану плату.