Смекни!
smekni.com

Глобальні інформаційні мережі (стр. 23 из 23)

НЕСУМІСНІСТЬ БРАУЗЕРІВ

Багато веб-розробників не перевіряють свої сайти на сумісність з альтернативними браузерами, хоча кожен десятий користувач в Інтернеті не використовує Internet Explorer.

СКЛАДНІ ФОРМИ

Користувачі часто скаржаться на недолік різних форм, які часто містять велику кількість непотрібних питань. Тут можна порадити залишити в опитувальниках тільки найважливіші питання, а інші зробити необов'язковими для відповіді, максимально запровадити автозаповнення, переводити курсор в перше поле форми, коли відкривається сторінка (це економить один клік).

НЕМАЄ КОНТАКТНОЇ ІНФОРМАЦІЇ АБО ІНФОРМАЦІЇ ПРО КОМПАНІЮ

Багато сайтів в Інтернеті неначе створено анонімно. Телефонний номер і адреса електронної пошти на сайті повинні бути обов'язково, бажано ще розмістити фізичну адресу, тому що із скритною компанією ніхто не захоче мати справи.

СТОРІНКИ ФІКСОВАНОЇ ШИРИНИ

Тут дві проблеми:

· на великих моніторах сторінка перетворюється на вузький стовпчик тексту, а на маленьких може викликати незручну горизонтальну прокрутку;

· права частина сторінки може не поміститися на сторінку при роздрукуванні на папері.

НЕПРАВИЛЬНЕ МАСШТАБУВАННЯ ФОТОГРАФІЙ

В електронній комерції, дуже важливо продемонструвати товар у всіх подробицях. На сторінку слід винести фотографію навеликого розміру, якщо користувач буде зацікавлений, то обов'язково повинна бути функція, що відкриває цю фотографію в збільшеному розмірі. На жаль, на багатьох сайтах на сторінку відразу викладаються великі зображення, що значно гальмує завантаження сторінки

ВИСНОВОК

Дизайнери надмірно захоплюються сучасними технологіями, зокрема, постійно влаштовують конференції, тоді як користувачам насправді немає ніякої справи до технологій. Їм потрібно тільки щоб сторінка швидко завантажувалася, текст читався, контент відповідав на їх питання, а навігація і пошук дозволяли знайти потрібну інформацію.

ПОРЯДОК РОБОТИ

1. Обрати тематику майбутнього сайту

2. Розробити структуру сайту

3. Обрати програми, що потрібні для створення

4. Створити сайт

5. Заповнити службовою та довідковою інформацією мета-теги

6. Як розділ, винести на сайт відомості про автора (приклад)

7. Розмістити сайт на сервері і протестувати

ЗМІСТ ЗВІТУ

1. Назва та мета виконання лабораторної роботи.

2. Основні відомості про створення Web-сайтів.

3. Характеристика вибраних програм для створення Web-сайту.

4. Структура розробленого індивідуального Web-сайту.

5. Скрін сторінок розробленого індивідуального Web-сайту.

6. Адреса розміщеного на сервері сайту.