Смекни!
smekni.com

Глобальні інформаційні мережі (стр. 9 из 23)

Фільтр Phishing Filter

Наперед попереджає про потенційні і відомі шахрайські веб-вузли і допомагає захиститися від них. За потребою блокує веб-вузол. Додатковий фільтр оновлюється кілька разів за годину, використовуючи останню інформацію про безпеку від корпорації Майкрософт і декількох її партнерів по галузі.

Міждоменні бар'єри

Ці бар'єри обмежують взаємодію сценаріїв на веб-сторінках з вмістом з інших доменів або вікон. Такий захід безпеки забезпечує додатковий захист від шкідливого програмного забезпечення, обмежуючи можливості шкідливих веб-вузлів по використанню вад в системі безпеки інших веб-вузлів або по примусовому завантаженню небажаного вмісту чи програмного забезпечення.

Знищення історії перегляду

Дозволяє з одного вікна очистити кешовані сторінки, паролі, дані про заповнення форм, файли cookie та історії.

Захист адресного рядка

У кожному вікні, спливаючому або стандартному, користувачеві буде показано адресний рядок, що захищає від спроб шкідливих веб-вузлів маскуватися під надійні веб-вузли.

Захист від підміни міжнародних доменних імен

Окрім підтримки міжнародних доменних імен в адресах URL, Internet Explorer повідомляє користувача про наявність в URL візуально схожих символів з інших мов, тим самим захищаючи від підробки імен відомих надійних веб-вузлів.

Безпека обробки адрес URL

Перероблено процедуру розбору URL-адрес, що гарантує їх стійку обробку і мінімізує можливість використання слабких місць. Новий обробник URL-адрес дозволяє централізувати розбір критичних даних і підвищує цілісність даних у всьому додатку.

Виправлення налаштувань користувача

Для захисту від небезпечних налаштувань роботи в Інтернеті Internet Explorer 7 за допомогою інформаційної панелі попереджає про те, що поточні налаштування безпеки можуть надати ризику користувачу. На панелі управління Інтернетом є декілька критичних елементів, які підсвічують червоним кольором при їх небезпечному налаштуванні. Окрім попереджень про небезпечні налаштування користувач буде отримувати повідомлення на інформаційній панелі доти, поки налаштування будуть небезпечними. Налаштування безпеки Інтернету можна миттєво виставити у встановлений за замовченням рівень Medium-High (Помірно високий), вибравши на інформаційній панелі пункт Fix My Settings (Виправити мої налаштування).

Режим відключених додаткових компонентів

Для усунення проблем при запуску Internet Explorer або при відвідуванні певних веб-вузлів є можливість запуску в режимі No Add-ons (Без додаткових компонентів), у якому містяться лише критично важливі додаткові компоненти системи.

Можливості, що є доступними лише в системі Windows Vista

Наступні можливості доступні лише при використанні оглядача Internet Explorer 7 в системі Windows Vista.

Захищений режим

Оглядач Internet Explorer 7 в системі Windows Vista запускається ізольовано від інших додатків операційної системи. Зловмисники і шкідливе програмне забезпечення не може без явної згоди користувача записувати дані куди-небудь, окрім тимчасових файлів Інтернету.

Батьківський контроль

Батьки можуть забезпечувати безпеку роботи дітей в Інтернеті за допомогою налаштувань батьківського контролю, вбудованих в систему Windows Vista. Рівень безпеки для дитини можна відстежувати і змінювати віддалено. Рівень безпеки розповсюджується на різні види діяльності на ПК, наприклад комп'ютерні ігри або роботу в Інтернеті. Батьки згодом можуть проглянути сеанс роботи своєї дитини в Інтернеті. Ці дані не можна знищити без дозволу батьків.

ПОКРАЩЕНА ПЛАТФОРМА І КЕРОВАНІСТЬ

Покращення в каскадних таблицях стилів (CSS)

Виправлено більшість основних неузгодженостей, які могли привести до проблем при розробці візуально наповнених інтерактивних веб-сторінок. Покращено підтримку CSS 2.1, включаючи селектори і фіксоване позиціонування, що дозволяє веб-розробникам створювати потужні ефекти без використання сценарію.

Пакет засобів Application Compatibility Toolkit

Для Internet Explorer 7 буде випущено пакет Application Compatibility Toolkit, що дозволить ІТ-професіоналам і розробникам виявити несумісності з наявними веб-вузлами, додатками і розгорненими системами.

Альфа-канал у файлах формату PNG

Підтримується прозорість в графічному форматі PNG, що забезпечує покращений зовнішній вигляд веб-вузлів і простоту їх створення.

Покращення в груповій політиці

Забезпечується підтримка всіх аспектів налаштувань Internet Explorer за допомогою групової політики, що значно полегшує управління в організації.

Комплект Internet Explorer Administration Kit

Виробники устаткування і фахівці з розгортання можуть предвстановлювати Internet Explorer з особливими налаштуваннями або додатковими програмами для своїх користувачів.

Покращена підтримка технології AJAX

Покращено реалізацію запиту XMLHTTP як власного об'єкту Javascript для додатків, що використовують потужні можливості AJAX. Якщо Internet Explorer 6 обробляв запити XMLHTTP за допомогою елементу управління ACTIVEX, Internet Explorer 7 обробляє XMLHTTP власними засобами. Це покращує синтаксичну сумісність між різними браузерами і дозволяє клієнтам конфігурувати і налаштовувати під свої потреби вибрану політику безпеки, не піддаючи небезпеці ключові сценарії AJAX.

Розширення формату Open Search

Спільно з веб-вузлом Amazon.com — набір розширень RSS Simple List Extensions було передано співтовариству RSS і випущено в рамках ліцензії творчого співтовариства Creative Commons. Серед інших можливостей ці розширення значно спрощують розробку додатків, які взаємодіють з постачальниками послуг пошуку, що є сумісними з Open Search.

Платформа RSS

Забезпечує потужні можливості для завантаження, зберігання і доступу до каналів RSS у всій операційній системі і дозволяє охопити більшу кількість користувачів RSS, ніж раніше. Як тільки користувач підписався на канал в одному додатку, ця підписка і весь пов'язаний з нею вміст стають доступними у всій операційній системі для будь-якого додатку, що бажає його використовувати.

Сумісність платформ

Internet Explorer 7 більш сумісний з останніми веб-можливостями, ніж коли-небудь раніше. Internet Explorer 7 підтримуватиме безліч нових веб-стандартів, для того, щоб зробити роботу в Інтернеті повнішою і полегшити розробку сторінок. Більш того, кожна нова можливість в Internet Explorer 7 знаходиться під повним контролем з боку групової політики, що робить адміністрування Internet Explorer надзвичайно легким завданням навіть в великих організаціях.

OPERA

У 1992 році Норвезька національна телефонна компанія Televerket (зараз Telenor) розгорнула проект ODA — розробка стандартизованої системи збору, збереження документації, зображень та іншої інформації. Участь в розробці брали інженери Йон Течнер та Гейр Іварсьой. На жаль, система ODA не знайшла широкого розповсюдження і проект було припинено, але, завдяки ньому було запущено перший норвезький сервер в 1993.

Розробники збагнули, що найбільш поширений тоді браузер Mosaic має досить примітивну структуру і не може забезпечити достатній рівень ефективності. Тому, вони вирішили розробити власний браузер. Керівництво Televerket погодилося і в кінці 1993 року було представлено перший робочий прототип. У 1994 компанія Televerket була націоналізована.

Течнер та Іварсьой заснували власну компанію Opera Software і продовжували свої розробки. Їх продукт називається MultiTorg Opera, написаний на мові С++ і не використовує коду, що базується на NCSA Mosaic. Він швидко набуває популярності, оскільки розробники поставили за мету високу швидкість, коректне відображення сторінок та доступність для людей з обмеженими можливостями (впроваджено голосовий інтерфейс).

ПОЗИЦІЯ НА РИНКУ

Після офіційного представлення у 1996 році браузер користувався обмеженим успіхом, на ринку панували Netscape і Internet Explorer, які не залишали іншим браузерам жодного шансу. Opera Software проявляє активність на ринку мобільних пристроїв, і тут вона змогла зайняти свою нішу. Доступність браузера для багатьох платформ дала користувачам продукт, аналогів якого по функціональності просто не було.

На платформі Win32 частка користувачів Opera довгий час залишалася малою. Ситуація почала покращуватися лише в 2001 році (зростання користувачів браузера з 0,3 % до 0,67 %). У листопаді 2007 року, за статистикою компанії Spylog, частка Опери в Рунеті складає під 15%.

КОНЦЕПЦІЯ

· Швидкий запуск програми

· Швидке завантаження інформації

· Малий розмір програми (дистрибутив дуже компактний, від 3,9 МБ.)

· Мінімальні вимоги до ресурсів.

· Якісна підтримка веб-стандартів World Wide Web Consortium (W3C)

ПЕРЕВАГИ

· Висока швидкість виведення web-сторінок та реакції на дії користувача;

· Багато віконний інтерфейс;

· Найвищий рівень безпеки. Opera підтримує 128 бітове шифрування за стандартами SSL2/SSL3, а також TLS 1.0. Але паролі до поштової скриньки і ICQ зберігаються в звичайних INI файлах, без жодного шифрування;

· Зміна масштабу документа від 20% і до 1000%;

· Перемикання відображення картинок в ході роботи і для кожного вікна окремо.

· Перемикання відображення документа між налаштуваннями документа і налаштуваннями користувача (колір фону, колір і шрифт тексту і посилань).

· Підтримка CSS, Java та plugin-ів від інших браузерів;

· Підтримує такі протоколи передачі даних, як FTP, Gopher і WAIS;

· Інтегровано поштового клієнта, засоби переглядання RSS, IRC та інші інструменти (також підтримується використання зовнішніх програм-аналогів);

· Зручне управління за допомогою миші (жестів), клавіатури (гарячі клавіші) та голосу;

· Інтерфейс Opera легко змінюється. Можна викачати і встановити інші кнопки інтерфейсу або намалювати свої власні;

· Продумана, швидка система кешування з можливістю багатоступінчатих відкатів;

· Вбудовано засоби блокування спливаючих вікон;

· Гнучке налаштування як інтерфейсу, так і захисту;

· Починаючи з версії 8.50 — браузер є безкоштовним;

· Можливість переглядання WAP сайтів та XML файлів;