Смекни!
smekni.com

Особливості експертизи якості шоколаду, дослідження асортименту, класифікація за УКТ ЗЕД та оформлення при переміщенні через митний кордон України (стр. 19 из 24)

5. Зирка Н. Рейтинг малой продукции.// Товар лицом, 2004.-.№10,- с.20 – 21

6. Митна статистика зовнішньо – торговельних операцій України за грудень 2000 року.// ДМСУ. Інформаційно-аналітичне управління.

7. Митна статистика зовнішньо – торговельних операцій України за грудень 2001 року.// ДМСУ. Інформаційно-аналітичне управління.

8. Митна статистика зовнішньо – торговельних операцій України за грудень 2002 року.// ДМСУ. Інформаційно-аналітичне управління.

9. Митна статистика зовнішньо – торговельних операцій України за грудень 2003 року.// ДМСУ. Інформаційно-аналітичне управління.

10. Митна статистика зовнішньо – торговельних операцій України за грудень 2004 року.// ДМСУ. Інформаційно-аналітичне управління.

11. Мартыненко Н. Изюмно-ореховый рай. Обьем шоколадного рынка составляет около 1,5 млрд. в год.// Брутто. – К.,2004. – №1.- с.8 – 14.

1. Проф-р, д-р. А. Бейтьен , “Лабораторная книга для химиков пищевой промышленности”, “Пищепромиздат” 1937 г. Москва. 1-я типография НКПС Трансжелдориздат.

2. Сирохман І.В., Задорожний І.М., Пономарьов П.Х. Товарознавство продовольчих товарів. Підручник. – К.: Лібра, 2000. – 308с.

1.Товарознавство зерноборошняних і кондитерських товарів: підручник для вузів/ Н.А. Смірнова та ін. – М.: економіка, 1989. – 352с.

2.Проф-р, д-р. А. Бейтьен , “Лабораторная книга для химиков пищевой промышленности”, “Пищепромиздат” 1937 г. Москва. 1-я типография НКПС Трансжелдориздат.

3. Сирохман І.В., Задорожний І.М., Пономарьов П.Х. Товарознавство продовольчих товарів. Підручник. – К.: Лібра, 2000. – 308с.

4. Т.М. Коломієць, Н.В. Притульська, О.Л. Романенко, «Експертиза товарів”, підручник; КНТЕУ, Київ- 2001.

5. Г.Н. Кругляков, Г.В. Круглякова, «Товароведение продовольственных товаров», Минск: «Ураджай» - 1999 г. Переиздано издательство-центр «Март» 2000 г.

6. Газета “Worlddiscussions” – “Європа вводить нові стандарти для шоколаду” від 4.08.2003.

7. І.В. Сирохман, “Товарознавство, крохмалю, цукру, меду, кондитерських виробів”, Київ видавництво “Вища проба” 1984 р. .

8. Кондитерське виробництво – 2002 – №1 – с.12 – 14 Стєкольщиков М.П. “Особливості і конкурентне середовище кондитерської глазурі”.

1.Кондитерське виробництво – 2002 – №3 – с.24– 25 Аннікова Т.Д. “Справжній смак шоколаду”.

2.ГОСТ 5897 – 90 “Вироби кондитерські. Методи визначення органолептичних показників якості, розмірів, маси нетто і складових частин.”

3.ДСТУ 3924 – 2000 “Шоколад. Загальні технічні умови.”

4.Кондитерське виробництво – 2002 – №4 – с. 24 – 25 Савєнкова Т.Д. “Ідентифікація шоколаду за російським і європейським законодавством”.

5.ГОСТ 5900 – 73 “Методи визначення вологи і сухих речовин”.

6.ГОСТ 5902 – 80 “Методи визначення ступеня подрібнення і щільності пористих виробів”.

7.ГОСТ 5899 – 85 “Методи визначення масової частки жиру”.

8.ГОСТ 5901 – 87 “Методи визначення масової частки золи і металомагнітних домішок”.

9.ГОСТ 5897 – 90 “Вироби кондитерські. Методи визначення органолептичних показників якості, розмірів, маси нетто і складових частин.”

10.ГОСТ 5903 – 89 “Методи визначення цукру”.

1. Т.М. Коломієць, Н.В. Притульська, О.Л. Романенко, «Експертиза товарів”, підручник; КНТЕУ, Київ- 2001.

2. Кондитерське виробництво – 2003 – №3 – с35 –36 Борисенко А.В. “Шоколад – гармонія смаку і аромату”.

3. ДСТУ 3924 – 2000 “Шоколад. Загальні технічні умови.”

4. І.В. Сирохман, “Товарознавство, крохмалю, цукру, меду, кондитерських виробів”, Київ видавництво “Вища проба” 1984 р. .

5. ГОСТ 5902 – 80 “Методи визначення ступеня подрібнення і щільності пористих виробів”.

6. Сирохман І.В., Задорожний І.М., Пономарьов П.Х. Товарознавство продовольчих товарів. Підручник. – К.: Лібра, 2000. – 308с.

1. Український класифікатор номенклатури зовнішньоекономічної діяльності.

2. Кондитерське виробництво – 2003 – №3 – с35 –36 Борисенко А.В. “Шоколад – гармонія смаку і аромату”.

3. http://chocolater.narod.ru

4. www.conditer.ruО підробках і підтасовках на шоколадному ринку.


Додатки

Митний контроль

2. Документи, що застосовуються при здійсненні митного контролю й митного оформлення

2.1. Для здійснення митного контролю й митного оформлення товарів та інших предметів декларант подає митному органу такі документи й потрібну кількість їх копій:

а) документи, що підтверджують повноваження декларанта на здійснення декларування товарів та інших предметів;

б) облікову картку суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності (далі - суб'єкт ЗЕД);

в) ВМД, заповнену згідно з обраним митним режимом;

г) товаротранспортні й інші товаросупровідні документи;

ґ) дозволи й сертифікати вповноважених державних органів (у встановлених законодавством випадках) та інші документи, зазначені в графі 44 ВМД;

д) документи, зазначені в графі 40 ВМД;

е) реєстр документів, завірений підписом і печаткою декларанта (додаток 1);

є) аркуш проведення митного контролю й митного оформлення товарів та інших предметів за ВМД (далі - Аркуш контролю) (додаток 2).

За бажанням декларанта митному органу можуть подаватися й інші документи (пакувальні листи, сторінки каталогів, технічні описи тощо).

Копії поданих до оформлення документів засвідчуються написом "Копія. Згідно з оригіналом", підписом і печаткою декларанта.

Якщо документ є довгостроковим і його використання для цілей митного контролю й митного оформлення не припиняється після митного оформлення першої партії товарів та інших предметів, то може застосовуватися такий порядок:

при декларуванні першої партії товарів та інших предметів декларант подає митному органу додаткову копію документа для зберігання її в окремій справі суб'єкта ЗЕД у ПМО;

при декларуванні наступних партій товарів та інших предметів декларант не подає копію документа, а в реєстрі документів учиняє такі записи: у графі 2 зазначає реквізити довгострокового документа, у графі 6 - номер реєстру документів, за яким документ був поданий митному органу вперше, дату подання та номер справи суб'єкта ЗЕД у ПМО.

У разі потреби на вимогу посадової особи митного органу декларантом надається переклад поданих до оформлення документів на державну мову. Правильність перекладу засвідчується особою, що здійснила переклад.

По закінченні оформлення документи (завірені в установленому порядку їх копії), що були підставою для митного оформлення конкретної партії товару та інших предметів, залишаються разом з ВМД на зберіганні в митному органі.

2.2. Разом з ВМД декларант подає її електронну копію, що використовується для проведення процедур митного контролю й митного оформлення, для формування митної статистики зовнішньоекономічної діяльності.

2.3. ВМД не приймається до оформлення в разі:

відсутності повного комплекту документів, потрібних для здійснення митного контролю й митного оформлення товарів та інших предметів;

подання декларантом ВМД, заповненої з підчистками й помилками;

відсутності електронної копії ВМД.

2.4. Якщо ВМД не приймається до оформлення, то митним органом оформлюється Картка відмови в пропуску на митну територію України чи митному оформленні товарів та інших предметів (далі - Картка відмови) згідно з порядком, установленим Держмитслужбою України.

2.5. Декларант подає документи митному органу та одержує оформлені документи особисто. Присутність декларанта при проведенні митного огляду обов'язкова.

3. Етап 1

3.1. Прийняття ВМД до оформлення

Начальник ПМО визначає посадову особу, відповідальну за прийняття ВМД до оформлення.

Визначена посадова особа перевіряє відповідність даних, унесених декларантом до граф A, 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 14, 29, 37, 40, 44, 53, 54 ВМД, даним, що містяться в документах, поданих разом з нею, і несе відповідальність за проведення такої перевірки, а також заповнює графи D, 7 ВМД.

При проведенні контролю посадовою особою здійснюються: перевірка повноважень декларанта; прийняття від декларанта ВМД і комплекту документів до неї;

перевірка наявності документів, зазначених у реєстрі, і відповідність їх даним, зазначеним у графах 40 і 44 ВМД;

перевірка виконання особою, що здійснює перевезення, зобов'язання щодо доставки товарів та інших предметів у митний орган призначення;

прийняття рішення про можливість подальшого оформлення ВМД або про оформлення Картки відмови згідно з установленим порядком;

за відсутності зауважень - прийняття ВМД до оформлення шляхом проставлення відбитка штампа "Під митним контролем" (далі - штамп ПМК) на всіх аркушах ВМД, а також підпису із зазначенням свого прізвища; присвоєння ВМД реєстраційного номера згідно з порядковим номером у Журналі обліку ВМД, форму якого встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.97 N 574;

проставлення в установлених випадках відбитка штампа ПМК на товаротранспортних та інших товаросупровідних документах;

присвоєння реєстрові документів номера, що відповідає реєстраційному номеру ВМД.

За підсумками контролю та за відсутності зауважень посадова особа, що прийняла ВМД до оформлення, проставляє в графах 3, 5 Аркуша контролю час прийняття ВМД до оформлення, свої прізвище, підпис і відбиток штампа ПМК.

Після завершення процедури прийняття ВМД до оформлення декларант несе юридичну відповідальність за достовірність відомостей, зазначених у ВМД. Ця декларація не може бути відкликана декларантом.

3.2. Контроль за відповідністю даних електронної копії ВМД даним, зазначеним у ВМД на паперовому носії

Посадова особа ПМО, уповноважена наказом митного органу на виконання функцій контролю за відповідністю даних електронної копії ВМД даним, зазначеним у ВМД на паперовому носії, або посадова особа спеціалізованого підрозділу, на який покладено виконання цих функцій і який розміщено в одному будинку з ПМО, здійснює такий контроль і несе відповідальність за його проведення.

При цьому посадова особа здійснює перевірку:

наявності фактів застосування до суб'єкта ЗЕД та іноземного суб'єкта господарської діяльності санкцій Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України, а також інформації про порушення суб'єктом ЗЕД митних правил;