Смекни!
smekni.com

Виробничі запаси, прибутковість підприємства (стр. 13 из 13)

Претензія - це вимога кредитора до боржника про сплату боргу, відшкодування збитків, сплату штрафу, усунення недоліків поставлення продукції або виконаної роботи. Рахунок 37 «Розрахунки з різними дебіторами, призначений для обліку розрахунків за поточною дебіторською заборгованістю з різними дебіторами за виданими авансами, нарахованими доходами, за претензіями, відшкодування збитків за позиками членів кредитних спілок. 37 –активно - пасивно . балансовий, призначений для обліку розрахунків, за дебетом відображається виникнення дебіторської заборгованості, за кредитом її погашення чи списання. має 7 субрахунків…

2. Податок з власників ТЗ

Податок з власників ТЗ сплачується:

1 - фіз. особами перед реєстрацією, перереєстрацією, перед технічним оглядом ТЗ 1один раз на 2 роки, але не пізніше 1 півріччя ( 1 липня) в якому проводиться технічний облік

2 - юрид. особи подають розрахунки суми податків з власників ТЗ до податкової інспекції не пізніше 60 днів після початку року сплачують податок щоквартально рівними частками не пізніше 15 числа місяця що настає за звітним кварталом.

Платниками податків з власників трансп. зас. ( суб’єктами) є юрид. та фіз. . особи, які мають зареєст. в Україні ТЗ, що є об’єктами оподаткування.

Об’єктами оподаткування є:

- трактори ( крім тракторів на гусеничному ходу)

- автомобілі призначені для перевезення не менше 10 осіб включаючи водія (автобуси)

- легкові автомобілі

- вантажні автомобілі

- автомобілі спец. призначення, крім швидкої допомоги та пожарних

- мотоцикли, мопеди та велосипеди з установленим двигуном, що мають об’єм циліндра двигуна більше 50 см. куб.

- яхти та судна парусні з двигуном або без нього крім спортивних

- човни моторні, катери

Згідно із ЗУ про податок з власників ТЗ не є об’єктами оподаткування:

- машини і механізми для сільськогоспод. робіт

- ТЗ (вантажні і самохід), що використовуються на території заводу, складу, портах для перевезення вантажів на короткі відстані.

Ставки податку з власників ТЗ встанов. в грн. . на 100см. куб. об’єму циліндра двигуна для наземних видів транспорту в грн. . на 1 см довжини корпусу водних видів транспорту.

Від сплати податку звільняються:

1. підприємства автомобільного транспорту заг. користування

2. навчальні заклади, що фінансуються з бюджету стосовно учбових ТЗ

3. чорнобильці, ветерани війни, інваліди

3. Призначення та класифікація нормативів праці

Нормативні матеріали - це комплекс довідкової інформації яка використовується під час установлення норм праці аналітично - розрахунковим методом. У практиці нормування праці застосовують такі нормативи:

1)Нормативи , які встановлюються на виготовлення одиниці продукції в умовах технологічного процесу

2)Нормативи часу на відпочинок та особисті потреби розробляються в залежності від умов праці. Умови праці - сукупність факторів виробничого середовища, що впливають на працездатність людини та її здоров’я . Ця сукупність поділяється на такі групи:

1. санітарно - гігієнічні:

2. естетичні;

3;Психофізіологічні;

4. Соціально - психологічні