Смекни!
smekni.com

Правовий статус дипломатичних представництв. Лященко (стр. 29 из 40)

(конференц-зал, блок обслуговування, береться від 1,0 до 2,5); е — поверховість.

Таким чином, з урахуванням розміщення автостоянок, площа мінімально необхідної території для розміщення представництв становить у місті Києві близько 30 га. На цей час визначилось із земельними ділянками 21 представництво з площею території близько 40 га.

Очікуваний розподіл будівель дипломатичних представництв і консульських установ за типами (за потужністю):

I тип — Великобританія, Італія, Канада, Китай, Німеччина, Польща, Росія,

США, Угорщина, Франція;

II тип — Австралія, Австрія, Азербайджан, Алжир, Аргентина, Бельгія, Білорусь, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Ватикан, В’єтнам, Вірменія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Єгипет, Ізраїль, Індія, Індонезія, Ірак, Іран, Ірландія, Іспанія, Казахстан, Киргизстан, КНДР, Куба, Латвія, Лівія, Литва, Малі, Марокко, Мексика, Молдова, Монголія, Нідерланди, Норвегія, Об’єднані Арабські Емірати, Південно-Африканська Республіка,

Пакистан, Португалія, Республіка Корея, Румунія, Саудівська Аравія, Сирія,

Словаччина, Словенія, Судан, Таджикистан, Туреччина, Туркменія, Узбекистан, Фінляндія, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція, Японія;

III тип — Албанія, Антігуа і Барбуда, Бангладеш, Барбадос,Бахрейн, Бенін, Болівія, Ботсвана, Буркіна-Фасо, Бурунді, Венесуела Гайана, Гватемала, Гвінейська Республіка, Джибуті, Еквадор, Екваторіальна Гвінея, Ефіопія,

Йємен, Замбія, Зімбабве, Ісландія, Йорданія, Кабо-Верде, Камбоджа, Катар,

Кенія, Кіпр, Колумбія, Коста-Ріка, Кот-д’Івуар, Кувейт, Лаос, Лесото, Ліхтенштейн, Люксембург, Маврикій, Мавританія, Мадагаскар, Малайзія, Мальдіви, Мальта, Мозамбік, Намібія, Непал, Нігерія, Нікарагуа, Нова

Зеландія, Організація Визволення Палестини, Оман, Панама, Парагвай, Перу, Руанда, Сальвадор, Сінгапур, Сенегал, С’єрра-Леоне, Таїланд, Танзанія, Туніс, Уганда, Уругвай, Філіппіни, Чад, Чилі, Шрі-Ланка, Ямайка.

Розподіл будівель представництв міжнародних організацій за типами:

I тип — ООН, ЮНЕСКО, Рада Європи, Інтерпол;

II тип — Світовий банк реконструкції та розвитку, Міжнародний валютний фонд;

III тип — Червоний Хрест, Грінпіс, МАГАТЕ, ФІФА та інші організації.

3.2.7. Принципи розміщення об’єктів інфраструктури дипломатичної діяльності представництв у містах, можливі типи будівель та споруд

Представництва в містах розміщуються дисперсно, на вільних від забудови ділянках, або групами по 5-10 представництв. Компонування представництв таким чином дає переваги в організації безпеки, інженерному забезпеченні, рівні обслуговування.

Об’єкти інфраструктури дипломатичної діяльності представництв можуть розміщуватися в реконструйованих будівлях, основна ж їх частина споруджується.

Дипломатичні представництва можуть бути збудовані окремо чи в комплексі з житловою частиною.

Раціонально побудувати кілька значних комплексів типу московського “Центру міжнародної торгівлі”, в яких мають розміститися офіси, готелі, об’єкти обслуговування, громадського харчування, відпочинку тощо.

3.3. Соціальна інфраструктура дипломатичної

діяльності

Створення розвинутої соціальної інфраструктури повинно забезпечувати комфортне проживання, різноманітні види обслуговування дипломатів та їхніх сімей, за умови високого рівня рентабельності цієї інфраструктури.

Забезпечення спеціалізованої централізованої системи обслуговування можливе лише в Києві, де зосереджується більш як 75 відсотків представництв. В інших містах, де планується розміщення консульських установ, державних торговельних та інших ділових представництв, кореспондентських пунктів тощо, їх співробітників необхідно прикріплювати до існуючих структур обслуговування без створення спеціалізованої матеріальної бази.

3.3.1. Потреба в житловому фонді, його розподіл за видами та принципи розміщення

Відповідно до наміченої кількості дипломатичних представництв, консульських установ, представництв міжнародних організацій та чисельності їх посадових осіб визначилася орієнтовна кількість необхідних квартир — більш як 3000 (з них у Києві — 2500) загальною площею більш як 450000 кв.м (у т.ч. у Києві — 380000 кв.м).

Сумарна площа території під житлову забудову згідно з ДВН 360-92 становитиме для Києва більш як 30 га.

Квартири різного ступеня комфортності мають бути розміщені в багатоквартирних житлових будинках (90 відсотків), у тому числі в багатоквартирних житлових будинках (як новозбудованих, так і реконструйованих), що призначаються тільки для проживання дипломатів (70 відсотків), та в житлових будинках котеджного типу (10 відсотків, переважно резиденції послів).

Котеджі розміщуватимуться у районах малоповерхової забудови, багатоквартирні житлові будинки — у районах, що прилягають до місць розташування представництв.

3.3.2. Потреба в підприємствах торгівлі, громадського харчування та комунально-побутового обслуговування

Розвиток закритої мережі торгівлі, громадського харчування та комунальнопобутового обслуговування дозволить більш повно задовольнити потреби співробітників представництв у послугах.

Потужність та загальна площа об’єктів за видами обслуговування становить:

підприємства торгівлі - 2010 кв.м торг.площі. (4500 кв.м

заг.площі); підприємства громадсь кого харчування - 400 місць (5000 кв.м заг.

площі); підприємства комунально побутового призначення, - 3500 кв.м заг.площі. в тому числі:

спеціалізовані — 25 роб. місць;

централізованого виконання замовлень - 30 роб.місць.

Для забезпечення дипломатів якісними продуктами харчування необхідно закріпити за дипкорпусом 3-4 державні овочівницькі та тваринницькі підприємства та фермерські господарства.

3.3.3. Потреба в лікувально-профілактичних закладах

Для забезпечення медичного обслуговування співробітників представництв та їх сімей необхідна лікарня з поліклінікою.

Потужність лікарні для Києва — 200 ліжок (у т.ч. дитячих — 50), поліклініки — 350 відвідувань за зміну.

Для лікарняного комплексу необхідна площа більш як 3,5 га.

3.3.4. Потреба в курортно-рекреаційному обслуговуванні

Існуюча мережа будинків відпочинку, молодіжних та дитячих таборів, туристичних баз, готелів, мотелів та кемпінгів може достатньою мірою забезпечити потреби співробітників представництв та членів їх сімей у курортно-рекреаційному обслуговуванні. Для дипломатів повинні бути побудовані два спеціалізовані будинки відпочинку (один з них для сімей з дітьми) на 200 місць кожний та дитячий оздоровчий табір на 200 місць. Передбачається також будівництво приміських дач у обсязі 500 садиб (площа однієї ділянки - 0,10-0,15 га) та житлово-ділових комплексів у приміській зоні (наприклад, с. Мила Києво-Святошинського р-ну) та житлово-реабілітаційних комплексів (наприклад, у р-ні с.Сошників Бориспільського р-ну Київської обл.).

3.3.5. Потреба у навчально-виховних та виховних закладах

Виходячи з чисельності співробітників представництв орієнтовна чисельність сімей становить 2500 чоловік. У цих сім’ях дітей до 7 років близько 700, від 7 до 17 років — 1800.

Для забезпечення виховання та навчання дітей необхідно 3-5 дошкільних виховних закладів на 110-250 місць та 3-4 середні загальноосвітні навчальновиховні заклади типу ліцеїв, гімназій на 500-700 місць.

Загальна площа ділянок для даних об’єктів повинна становити 5,5 га.

3.3.6. Організація дозвілля

Для організації дозвілля необхідне будівництво приміщень для ряду фізкультурно-спортивних закладів, центрів дозвілля:

спортивні зали - 1200 кв.м заг. площі; басейни криті - 250 кв.м дзеркала води.

Площа території під спортивні будівлі та споруди — більш як 7 га.

Будівлі центрів дозвілля на 1200 місць відвідування з сумарною площею ділянок 1 га. Передбачається створення приміського спортивно-оздоровчого центру в районі с.Бузова Києво-Святошинського р-ну (площа території 200 га).

3.3.7. Зберігання та технічне обслуговування автомобілів

При 100-відсотковій забезпеченості автомобілями співробітників представництв їх парк у Києві становитиме більш як 2000 одиниць. Зберігання автомобілів повинно здійснюватися при будинках представництв чи при відповідних житлових будинках, що збільшить витрати на їх зведення на 20 відсотків.

Для ремонту та обслуговування автомобілів необхідні дві спеціалізовані станції технічного обслуговування на 20 постів з територією більш як 3 га, а також дві заправні станції на 500 автомобілів за добу кожна.

Крім того, для обслуговування представництв та всієї інфраструктури дипломатичної діяльності необхідна автобаза на 1000 — 1500 машин площею більш як 4 га.

3.3.8. Організація спеціалізованої ремонтно-будівельної бази

У зв’язку зі значним збільшенням обсягів ремонтно-будівельних робіт необхідне нарощування потужностей існуючої ремонтно-будівельної бази по обслуговуванню представництв до 150000 кв.м загальної площі на рік.

Необхідно виділити територію для будівельної бази з цехами залізобетонних, столярних виробів, складами будівельних матеріалів площею більш як 5 га.

4. Порівняння принципових варіантів містобудівних рішень

Основними варіантами розміщення об’єктів інфраструктури дипломатичної діяльності є будівництво на вільних ділянках, реконструкція існуючої забудови та переобладнання існуючих будівель та споруд.

За вартістю ці варіанти майже рівнозначні, не враховуючи витрати на відселення при реконструкції. Реконструкція існуючих будівель та споруд більш трудомістка, проте у зв’язку з гострим дефіцитом вільних ділянок, особливо в центральних частинах міста, вона повинна становити не менш як 20 відсотків від обсягу будівництва.

Так, у центрі Києва обсяг реконструкції повинен становити, за умови, що середня загальна площа однієї будівлі 1500 кв.м, більш як 100 будинків, у т.ч.:

Старокиївський район - 30 будинків