Смекни!
smekni.com

Зразки процесуальних документів 2 (стр. 11 из 46)

Постанову про визнання АТП № 1 м. Києва цивільним відпові­дачем мені оголошено і права цивільного відповідача роз'яснені.

Представник АТП № 1 м. Києва

юрисконсульт Підпис (Посохов А. П.)

12 січня 2006 р.

Постанову про визнання АТП № м. Києва цивільним відповіда­чем оголосив, права цивільного відповідача роз'яснив.

Слідчий ст. лейтенант міліції Підпис (Махинько М. В.)

12 січня 2006 р.


Зразок довіреності

ДОВІРЕНІСТЬ

представляти інтереси підприємства

Автотранспортне підприємство № 1 м. Києва довіряє представ­ляти в органах дізнання, досудового слідства та суді інтереси АТП № 1 з цивільних та кримінальних справ юрисконсульту Посохову Івану Михайловичу, що мешкає за адресою: м. Києв, вул. Квітне­ва, 15, кв. 31, паспорт серія СО № 521121, виданий 10 травня 1999 р. Шевченківським РУ ГУ МВС України в м. Києві.

М. П.

Директор АТП № 1

Підпис (Шварьов В. В.)

м. Київ

1 січня 2006 р.

Зразок заяви про визнання установи цивільним позивачем

До Шевченківського районного суду м. Києва

м. Київ, вул. Шулявська, 32 позивач: Київська міська клінічна лікарня № 1, юридична адреса: м. Київ, вул. Глибочицька, З, р/р 26003200013010 «Сітібанк», м. Київ, МФО 300584

відповідач: Попов Олександр Іванович, який мешкає за адресою: м. Київ, вул. Чайки, 15, кв. 34 Ціна позову: 775 грн.

ПОЗОВНА ЗАЯВА

12 січня 2006 р. до травматологічного відділення Київської місь­кої клінічної лікарні № 1, розташованої за адресою: вул. Глибочиць­ка, 3, з проникаючим пораненням грудної клітки доставлений гр. Щербак Петро Іванович, 1949 р. народження, який перебував на стаціонарному лікуванні до 12 лютого цього року.

Щербак П. І. лікувався за рахунок лікарні. За 31 день його ліку-


вання лікарнею витрачено на ліки та на його утримання кошти в су­мі 775 грн. із розрахунку 25 грн. за день лікування.

Слідчим відділом Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві розслідується кримінальна справа за обвинуваченням По­пова Олександра Івановича в умисному заподіянні тяжких тілес­них ушкоджень гр. Щербаку П. І., який визнаний потерпілим. Бе­ручи до уваги, що тяжкі тілесні ушкодження Щербаку П. І. заподія­ні внаслідок умисного злочину, керуючись статтями 118, 119, 120 ЦП К України,

прошу:

1. Визнати Київську міську клінічну лікарню № 1 цивільним по­
зивачем у даній кримінальній справі.

2. Стягнути з відповідача Попова О. І. на користь Київської місь­
кої клінічної лікарні № 1 кошти в сумі 775 грн.

Додаток:

Копія позовної заяви, довідка-розрахунок витрат на лікування гр. Щербака П. І. на 2 арк. та довіреність на право представляти ін­тереси цивільного позивача юрисконсульту Павлову І. В.

Головний лікар

Київської міської клінічної лікарні № 1

Підпис (Гречаний П. П.)

17 лютого 2006 р.

Примітка: відповідно до ст. 29 КПК України, за наявності до­статніх даних про те, що злочином завдана матеріальна шкода або зазначені витрати закладом охорони здоров'я на стаціонарне ліку­вання потерпілого від злочину, орган дізнання, слідчий, прокурор і суд зобов'язані вжити заходів до забезпечення цивільного по­зову.


Зразок заяви про визнання цивільним позивачем громадянина

До Солом'янгького районного суду м. Києва

позивач: Луговий Володимир Васильович, зареєстрований і проживає за адресою: 03061, м. Київ, вул. Каш­танова, 65, кв. 15

відповідач: Шевченко Володимир Петрович, обвинувачений по кримінальній справі № 19951 без визначеного місця проживання

ПОЗОВНА ЗАЯВА

4 січня 2006 р. у період з 9-ї до 12-ї години з квартири 15, по вул. Каштанова, 65, де мешкає моя сім'я, Шевченком Володимиром Петровичем було викрадено належні моїй сім'ї такі речі:

1. Переносний кольоровий телевізор марки «Юність-402», но­
вий, вартістю 480 грн.

2. Золоту обручку вартістю 170 грн.

3. Кришталевий сервіз на шість осіб, у комлекті якого одна ваза,
шість розеток та шість чарок на суму 485 грн.

4. Гроші в сумі 120 грн.

Усього мені завдано матеріальну шкоду на загальну сумму 1255 грн.

За вказаним фактом слідчим відділом Солом'янського РУ ГУ МВС України у м. Києві порушена і розслідується кримінальна справа № 19951, за якою мене визнано потерпілим.

Беручи до уваги, що злочином мені завдано матеріальну шкоду, керуючись статтями 118, 119, 120 ЦПК України,

прошу:

Визнати мене цивільним позивачем у зазначеній кримінальній справі на суму 1255 грн.

Додаток: копія позовної заяви, паспорт на переносний кольоро­вий телевізор марки «Юність-402», де зазначена його вартість, та чеки на придбання золотої обручки та кришталевого сервізу.

10 січня 2006 р. Підпис (Луговий В. В.)


Зразок постанови про визнання цивільним позивачем потерпілого

ПОСТАНОВА

про визнання цивільним позивачем потерпілого

м. Київ 10 січня 2006 р.

Ст. слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС Ук­раїни у м. Києві майор міліції Дорошенко О. О., розглянувши мате­ріали кримінальної справи № 19951, порушеної за фактом таємного викрадення чужого майна,

встановив:

4 січня 2006 р. близько 10-ї години Шевченко Володимир Пет­рович через кватирку проник у квартиру № 15 в буд. № 65, на вул. Каштановій у м. Києві, звідки таємно викрав чуже майно, а са­ме: гроші в сумі 120 грн., переносний кольоровий телевізор марки «Юність-402» вартістю 480 грн., золоту обручку вартістю 170 грн., кришталевий сервіз на шість персон, що складається з шести ча­рок, шести розеток, вази, вартість якого 485 грн., що належало сім'ї гр. Лугового В. В. Усього викрадено майна на загальну суму 1255 грн.

6 січня 2006 р. Лугового В. В. визнано потерпілим по зазначеній кримінальній справі.

10 січня 2006 р. відповідно до вимог статей 118-120 ЦПК Укра­їни Луговий В. В. подав позовну заяву з проханням визнати його цивільним позивачем.

На підставі викладеного, керуючись ст. 123 КПК України,

постановив:

Визнати потерпілого Лугового Володимира Васильовича ци­вільним позивачем у даній кримінальній справі на суму 1255 грн., про що його повідомити.

Відповідно до вимог ст. 50 КПК України, цивільному позивачеві Луговому Володимиру Васильовичу роз'яснено, що він або його представник мають такі права: подавати докази; заявляти клопо­тання; брати участь у судовому розгляді; просити орган дізнання, слідчого і суд про вжиття заходів до забезпечення заявленого ними позову; підтримувати цивільний позов; ознайомлюватися з матері­алами справи з моменту закінчення досудового слідства, а у спра­вах, в яких досудове слідство не провадилось,- після призначення справи до судового розгляду; заявляти відводи; подавати скарги на дії особи, яка провадить дізнання, слідчого, прокурора і суду, а


також подавати скарги на вирок або ухвали суду в частині, що сто­сується цивільного позову, а за наявності відповідних підстав - на забезпечення безпеки. Він зобов'язаний на вимогу органу дізнання, слідчого, прокурора і суду пред'являти всі необхідні документи, пов'язані із заявленим позовом.

З постановою ознайомлений, вищевказані права та обов'язки ци­вільного позивача мені роз'яснені.

10 січня 2006 р. Підпис (Луговий В. В.)

Ст. слідчий

майор міліції Підпис (Дорошенко О. О.)

Примітка: Відповідно до ст. 28 КПК України, цивільний по­зивач і цивільний відповідач при розгляді цивільного позову в кри­мінальній справі або позову про відшкодування матеріальних збитків, завданих особою, щодо якої справу закрито з підстав, за­значених у статтях 7 і 71 цього Кодексу, звільняються від сплати державного мита.


квартири гр. Лугового В. В. Вказаний телевізор оглянутий, долуче­ний до кримінальної справи як речовий доказ та повернутий потер­пілому гр. Луговому В. В.

У зв'язку з цими обставинами сума цивільного позову має бути зменшена на 480 грн.- вартість телевізора.

На підставі викладеного, керуючись ст. 130 КПК України,

постановив:

1. Суму цивільного позову, заявленого цивільним позивачем Лу­
говим В. В., зменшити з 1255 до 775 грн., виключивши вартість те­
левізора «Юність-402».

2. З даною постановою ознайомити цивільного позивача.

Підпис (Луговий В. В.)

З постановою ознайомлений цивільний позивач

ЗО січня 2006 р.

Підпис (Дорошенко О. О.)

Ст. слідчий майор міліції



Зразок постанови про зміну суми заявленого цивільного позову

ПОСТАНОВА

про зміну суми заявленого цивільного позову

ЗО січня 2006 р.

м. Київ

Ст. слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС Ук­раїни у м. Києві майор міліції Дорошенко X. X., розглянувши мате­ріали кримінальної справи № 19951 про таємне викрадення чужого майна,

встановив:

4 січня 2006 р. близько 10-ї години Шевченком Володимиром Петровичем із квартири № 15, буд. № 65, вул. Каштанова у м. Києві було вчинено крадіжку індивідуального майна, яке належало сім'ї гр. Лугового В. В. на загальну суму 1255 грн.

10 січня 2006 р. Луговий В. В. був визнаний цивільним позива­чем на зазначену суму.

28 січня 2006 р. під час обшуку за місцем проживання його знайомої Кравець В. М. було виявлено та вилучено переносний ко­льоровий телевізор марки «Юність-402», який було викрадено із


Зразок розписки про збереження речових доказів

Ст. слідчому слідчого відділу Шев­ченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві майору міліції Дорошенку О. О.