Смекни!
smekni.com

Зразки процесуальних документів 2 (стр. 8 из 46)

постановив:

1. Кримінальну справу за обвинуваченням гр. Ониська Ігоря Іва­
новича у скоєнні злочину, передбаченого ст. 116 КК України, на­
правити прокуророві Печерського р-ну м. Києва для передачі за
підслідністю.

2. Копію цієї постанови направити прокурору Печерського р-ну

м. Києва.

Підпис (Кучак О. І.)

Слідчий лейтенант міліції

Зразок заперечення на письмові вказівки прокурора

Прокурору м. Києва Державному раднику юстиції 3-го класу Козаченку Д. В.

ЗАПЕРЕЧЕННЯ

на письмові вказівки прокурора

У моєму провадженні перебуває кримінальна справа № 24126 за обвинуваченням Шкапенка В. Г. та Карпинського А. М. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України.

Розслідуванням встановлено, що Шкапенко В. Г. та Карпин-ський А. М. 8 січня 2006 р. о 22-й годині поблизу будинку № 5 по вул. Гарматній у м. Києві зустріли наочно знайомого Шовкуна В. П. і, погрожуючи йому насильством, почали вимагати передати їм відео­магнітофон «Шарп», який належав за правом приватної власності Шовкуну. Побоюючись приведення погрози до виконання, Шов­кун В. П. пообіцяв їм передати відеомагнітофон наступного дня (9 січ­ня 2006 р.) о 10-й годині поблизу київського універмагу «Україна».


Оскільки Шовкун не виконав свою обіцянку, то цього самого дня о 21-й годині Шкапенко та Карпинський зустріли його у дворі бу­динку № 3 по вул. Зоологічній у м. Києві і заподіяли йому побої, які завдали фізичного болю, проте не спричинили тілесних ушкоджень. Після цього разом з Шовкуном пішли до нього додому в кв. 32 по вул. Гарматній, 5, де він передав їм зазначений відеомагнітофон.

10 січня 2006 р. Шкапенко та Карпинський були затримані від­повідно до вимог ст. 115 КПК України, а 12 січня 2006 р. їм пред'яв­лено обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України, за ознаками вчинення вимагання за попередньою змо­вою групою осіб.

15 січня 2006 р. прокурором Святошинського району м. Києва молодшим радником юстиції Брошком А. А. була вивчена зазначе­на кримінальна справа і по ній дана письмова вказівка кваліфікува­ти дії Шкапенка та Карпинського, які мали місце 8 січня 2006 р., за ознаками вимагання - за ч. 2 ст. 189 КК України, а дії, які вони вчи­нили 9 січня 2006 р.,- за ч. З ст. 186 КК України. Таку кваліфікацію їхніх дій 9 січня 2006 р. прокурор мотивував тим, вони вчинили грабіж з метою заволодіння чужим майном шляхом проникнення в житло.

«Я не погоджуюсь із кваліфікацією вчиненого 9 січня 2006 р. Шкапенком та Карпинським діяння за ч. З ст. 186 КК України.

Як видно із матеріалів кримінальної справи, Шкапенко та Кар­пинський мали умисел на заволодіння відеомагнітофоном «Шарп» і їхні дії 8 та 9 січня 2006 р. були спрямовані на досягнення цієї ме­ти. Побої вони заподіяли Шовкуну з метою примусити його у май­бутньому передати їм відеомагнітофон. Тим більше, що при грабежі особа має умисел заволодіти чужим майном відразу, а не в майбут­ньому. Тому їхні дії слід кваліфікувати лише за ч. 2 ст. 189 КК Ук­раїни як вимагання.

У зв'язку з викладеним, керуючись п. 2 ст. 114 КПК України, прошу Вас скасувати вказівку прокурора Святошинського р-ну м. Києва про перекваліфікацію дій Шкапенка та Карпинського, які мали місце 9 січня 2006 р., на ч. З ст. 186 КК України.

міліції

Слідчий слідчого відділу Святошинського РУ ГУ МВС України у м. Києві капітан

Підпис (Трохименко С. В.)

Примітка. Відповідно до ст. 227 КПК України, вказівки прокуро­ра органам дізнання і досудового слідства у зв'язку з порушенням


і розслідуванням ними кримінальних справ надані в порядку, перед­баченому КПК України, є для цих органів обов'язковими. Оскаржен­ня одержаних вказівок вищому прокуророві не зупиняє їх виконан­ня, за винятком випадків, передбачених ч. 2 ст. 114 цього Кодексу. У разі незгоди слідчого з такими вказівками прокурора:

1) про притягнення як обвинуваченого;

2) про кваліфікацію злочину;
3)обсяг обвинувачення;

4) про направлення справи для притягнення обвинуваченого до

суду;

5) про закриття справи

слідчий вправі подати справу вищестоящому прокуророві з пись­мовим викладенням своїх заперечень. У таких випадках слідчий має право не виконувати вказівки прокурора. В цьому разі проку­рор або скасовує вказівки нижчестоящого прокурора, або доручає провадження слідства в цій справі іншому слідчому.

Зразок супроводжувальної прокурору при поданні заперечень на письмові вказівки

прокурора

Штамп РУ ГУ МВС України, вих. №

Прокурору м. Києва Державному раднику юстиції 3-го класу Козаченку Д. В.


Зразок заяви про самовідвід слідчого

Прокурору Ватутінського району м. Києва молодшому раднику юстиції Харченку В. 1.

ЗАЯВА

про самовідвід слідчого

У моєм)' провадженні перебуває кримінальна справа № 12-2411 за обвинуваченням Крахмальова В. А. у скоєнні злочину, передба­ченого ч. 2 ст. 187 КК України.

Під час допиту Крахмальова В. А. було встановлено, що він є ро­дичем моєї дружини Прядько Віри Григорівни, що спричиняє ЇЇ за' інтересованість у результатах розслідування.

У зв'язку з тим, що на підставі п. З ч. 1 ст. 60 КПК України я не можу провадити досудове слідство з кримінальної справи, за наяв­ності обставин, які викликають сумнів у моїй об'єктивності, вважаю за необхідне заявити самовідвід від провадження досудового слід­ства по цій справі.

Прошу Вас прийняти відповідне рішення.

Слідчий слідчого відділу Ватутінського РУ ГУ

МВС України у м. Києві капітан міліції Підпис (Прядько О. П.)

21 січня 2006 р.



Відповідно до ч. 2 ст. 114 КПК України направляю кримінальну справу № 24126 за обвинуваченням Шкапенка В. Г. та Карпинсько-го А. М. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України. Прошу вивчити справу та скасувати вказівки прокурора Святошин-ського району м. Києва молодшого радника юстиції Брошка А. А. про перекваліфікацію дій обвинувачених Шкапенка В. та Карпинсько-го А., які мали місце 9 січня 2006 р., на ч. З ст. 186 КК України.

Додаток: матеріали кримінальної справи № 24126 по обвинува­ченню Шкапенка В. Г. та Карпинського А. М. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України, на 120 аркушах та заперечен­ня на письмові вказівки прокурора на 1 арк.

Слідчий слідчого відділу Святошинського РУ ГУ МВС України у м. Києві капітан

МІЛІЦІЇ

Підпис (Трохименко С В.)





Зразок постанови про порушення клопотання

про продовження строків досудового слідства

і тримання обвинувачених під вартою

Строк досудового слідства по кримінальній справі № 044653 до трьох місяців

«ПРОДОВЖУЮ» Прокурор Святошинського райо­ну м. Києва, молодший радник юстиції

підпис (С. І. Савченко) 18 лютого 2006 р.

ПОСТАНОВА

про порушення клопотання про продовження строків досудового слідства

м. Київ 16 лютого 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Святошинського РУ ГУ МВС України у м. Києві л-нт міліції Сюравчик В. Г., розглянувши матеріали кри­мінальної справи № 046553,

встановив:

2 січня 2006 р., у період з 10-ї до 12-ї год. гр. Ващенко П. Г. за по­передньою змовою з гр. Овдієнком С В. з метою крадіжки чужого майна вибили вхідні двері у квартиру № 367 по пр. Червонозоряно-му, 12 у м. Києві, де мешкає гр. Рисаченко К. О., і таємно викрали з квартири ЇЇ індивідуальне майно: чотири золоті обручки загальною вартістю 1350 грн., золотий перстень з печаткою вартістю 1280 гри. та гроші в сумі 200 грн., а всього на суму 2830 грн., чим завдали значної шкоди потерпілій.

Цього самого дня, о 14-й годині ЗО хв, при спробі продати викра­дені золоті речі працівникам заводу «Ремточмеханіка» вони були затримані працівниками міліції.

Все викрадене ними індивідуальне майно гр. Рисаченко К. О. у них вилучене і передане за належністю.

2 січня 2006 р. за фактом крадіжки індивідуального майна гр. Ри­саченко К. О. мною порушена кримінальна справа за ознаками зло­чину, передбаченого ч. З ст. 185 КК України, і прийнята до прова­дження.


Приводом до порушення кримінальної справи стала заява гр. Рисаченко про крадіжку майна з ЇЇ квартири, а підставою - наяв­ність у діях Ващенка та Овдієнка складу злочину.

2 січня 2006 р. Ващенко П. Г. та Овдієнко С В. були затримані в порядку ст. 115 КПК України, а 5 січня 2006р. стосовно їх Свято-шинським районним судом м. Києва обрано запобіжний захід -взяття під варту.

4 січня 2006 р. Ващенку П. Г. та Овдієнку С В. пред'явлено об­винувачення у вчиненні крадіжки індивідуального майна гр. Риса­ченко К. О. за попередньою змовою групою осіб, поєднаної з про­никненням в ЇЇ житло, та за ознакою завдання їй значної шкоди.

Допитаний як обвинувачений Ващенко П. Г. у пред'явленому об­винуваченні у скоєнні злочину, передбаченого ч. З ст. 185 КК Укра­їни, винним себе визнав повністю і показав, що 2 січня 2006 р. разом з Овдієнком С. В. прогулювався Червонозоряним проспектом. По­близу автобусної зупинки Овдієнко С. В. побачив свою знайому Рисаченко, яка, не помітивши їх, зайшла в автобус 17-го маршруту. Коли автобус від'їхав, Овдієнко запропонував йому вчинити кра­діжку з її квартири. Вони зайшли у будинок, де розташована квар­тира Рисаченко, підійшли до дверей її квартири. Переконавшись, що інших мешканців квартири вдома немає, вибили двері і зайшли до квартири, звідки викрали гроші в сумі 200 гри., чотири золоті об­ручки та перстень.

Допитаний як обвинувачений Овдієнко С. В. у пред'явленому йому обвинуваченні щодо вчинення злочину, передбаченого ч. З ст. 185 КК України, винним себе визнав повністю і підтвердив по­казання обвинуваченого Ващенка в тому, що він разом з Ващенком вчинили крадіжку індивідуального майна та грошей із квартири його знайомої гр. Рисаченко.