Смекни!
smekni.com

Зразки процесуальних документів 2 (стр. 24 из 46)


Про скасування заходів безпеки щодо гр. Коробка В. К. Валі бу­де повідомлено додатково.

Ст. слідчий слідчого відділу Шевченківського

РУ ГУ МВС України у м. Києві капітан міліції Підпис (Ромашко Г. Г.)

Зразок протоколу пред'явлення особи для впізнання

ПРОТОКОЛ

пред'явлення особи для впізнання

м. Київ 15 квітня 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Голосіївського РУ ГУ МВС України у м. Києві капітан міліції Сіраш А. П. у присутності понятих:

1. Гречуля Віктора Івановича, який зареєстрований та мешкає за
адресою: м. Київ, вул. Суворова, 15, кв. 3;

2. Дем'яненка Петра Степановича, який зареєстрований та меш­
кає за адресою: м. Київ, вул. Танкова, 141, кв. 211;

та за участю захисника - адвоката юридичного об'єднання № 1 Солом'янського району м. Києва Соколова Б. А., керуючись вимо­гами статей 85, 127, 174, 176 КПК України, у приміщенні Голосіїв­ського РУ ГУ МВС України у м. Києві при природному освітленні пред'явив потерпілому Швидкому Віктору Денисовичу для впі­знання таких осіб чоловічої статі:

1. Карпенка Григорія Дмитровича, 1947 р. народження, зріст -

182 см, круглолиций, очі сірі, брови широкі, темні, ніс прямий, во­
лосся темне, середньої довжини, зачесане назад, одягнений у джин­
совий костюм;

2. Дмитренка Миколи Харитоновича, 1947 р. народження,
зріст - 184 см, круглолиций, очі сірі, брови широкі, чорні, ніс пря­
мий, волосся русяве, середньої довжини, зачесане назад, одягнений
у костюм сірого кольору;

3. Захарова Петра Васильовича, 1948 р. народження, зріст -

183 см, кругловидий, очі сірі, брови темні, широкі, густі, ніс прямий,
волосся темне, середньої довжини, зачесане назад, над верхньою гу­
бою справа розташована родимка круглої форми, діаметром при­
близно 0,5 см, одягнений у костюм сірого кольору.

Підозрюваному Захарову П. В. було запропоновано зайняти міс-


це серед осіб, які пред'являються для впізнання, і він сів на стілець, розташований крайнім справа. Карпенко та Дмитренко також за­йняли місця поряд із Захаровим.

Після цього слідчим по внутрішньому телефону був викликаний потерпілий Швидкий В. Д., якого попереджено про кримінальну відповідальність за давання завідомо неправдивих показань за ст. 384 КК України.

Потерпілий ■ Підпис (Швидкий В. Д.)

Учасникам пред'явлення для впізнання роз'яснено їхнє право робити зауваження, які підлягають обов'язковому занесенню до протоколу, а понятим Гречулю В. І. та Дем'яненку П. С, крім цього, роз'яснено, що вони засвідчують своїми підписами відповідність за­писів у протоколі виконаним діям.

На пропозицію слідчого оглянути осіб, які пред'являються для впізнання, і відповісти на запитання, чи впізнає він серед пред'явле­них йому для впізнання осіб чоловічої статі того, який 13 квітня 2006 р., приблизно о 14-й годині ЗО хв поблизу універмагу «Украї­на», розташованому на пл. Перемоги у м. Києві, шляхом обману за­володів його грошима у сумі 550 грн. Потерпілий Швидкий, огля­нувши пред'явлених йому для впізнання осіб, заявив, що впізнає громадянина, який сидить на правому крайньому стільці, як того, що 13 квітня 2006 р. приблизно о 14-й годині ЗО хв поблизу універмагу «Україна» шляхом обману заволодів його грошима у сумі 550 грн. Впізнає його за зовнішнім виглядом, обличчям, широкими густими бровами та родимою плямою над верхньою губою з правого боку. На вимогу слідчого впізнаний назвав своє прізвище: Захаров Петро Ва­сильович.

Впізнання провадилось з 13-ї години ЗО хв до 15-ї години ЗО хв.

Протокол прочитаний слідчим вголос, записано правильно.

Від понятих та учасників впізнання жодних зауважень та клопо­тань не надійшло.

Потерпілий Особи, які пред'являлись для впізнання:

Підпис (Швидкий В. Д.)

Особа, яку впізнали Поняті: Адвокат Слідчий капітан міліції

Підпис (Карпенко Г. Д.) Підпис (Дмитренко М. X.) Підпис (Захаров П. В.) Підпис (Гречуль В. І.) Підпис (Дем'янов П. С.) Підпис (Соколов Б. А.) Підпис (Сіраш А. П.)


Зразок протоколу пред'явлення фотографій особи для впізнання

ПРОТОКОЛ

пред'явлення фотографій особи для впізнання

м. Київ 16 квітня 2006 р.

Ст. слідчий слідчого відділу Печорського РУ ГУ МВС України у м. Києві майор міліції Король В. П. у присутності понятих:

1. Коломієць Ніни Григорівни, що зареєстрована та мешкає за
адресою: м. Київ, вул. Освіти, 21, кв. 34;

2. Ковтуна Петра Остаповича, що зареєстрований та мешкає за
адресою: м. Київ, вул. Щербакова, 76, кв. 112;

керуючись вимогами статей 85, 127, 175, 176 КПК України, в пе­ріод з 9-ї години ЗО хв до 10 години 35 хв у приміщенні Печерсько-го районного управління Головного управління МВС України у м. Києві при природному освітленні пред'явив свідку Жаркову Дмитру Васильовичу, який зареєстрований та мешкає у м. Києві, вул. Туполева, 117, кв. 14, для впізнання п'ять фотознімків із зобра­женням осіб чоловічої статі. Фотознімки наклеєні на фототаблицю в два ряди (верхній - три фотознімки, а нижній - два) і мають по­рядкові номери відповідно від 1 до 5, які написані під кожним фо­тознімком зліва направо, починаючи з верхнього ряду. Фотознімки скріплені печаткою «Для довідок» Печерського РУ ГУ МВС Укра­їни у м. Києві. Дані про осіб чоловічої статі, які зображені на фото­знімках, містяться у довідці-додатку до фототаблиці.

Свідку Жаркову Д. В., якому пред'являлись фотознімки для впізнання, прізвища осіб, зображених на фотознімках, не оголошу­вались.

Свідок Жарков Д. В. перед початком пред'явлення фотознімків для впізнання попереджений про кримінальну відповідальність за давання завідомо неправдивих показань та за відмову від давання показань за статтями 384 та 385 КК України.

Підпис (Жарков Д. В.)

Учасникам пред'явлення для впізнання роз'яснено їхнє право робити зауваження, які підлягають обов'язковому занесенню до протоколу, а понятим Коломієць Н. Г. і Ковтуну П. О., крім цього, роз'яснено, що вони засвідчують своїми підписами відповідність за­писів у протоколі виконаним діям.

Свідок Жарков Д. В. на запитання: «Чи можете Ви вказати серед зображених на фотознімках осіб, особу, про яку раніше давали свід-


чення?» оглянув пред'явлені йому для впізнання фотознімки і вка­зав на фотознімок під № 3, заявивши, що серед пред'явлених йому фотозображень п'яти осіб чоловічої статі він впізнав молодого чо­ловіка на фотознімку під № 3. Впізнає його за рисами обличчя: ши­рокому підборіддю, густими широкими бровами, а також за корот­кою зачіскою. Цей молодий чоловік 4 квітня 2006 р. приблизно о 16-й годині поблизу станції метро «Берестейська» у м. Києві вчи­нив хуліганські дії, під час яких заподіяв тілесні ушкодження двом перехожим.

Заяв і клопотань від учасників упізнання не надійшло.

Фототаблиця з фотознімками на одному аркуші і довідка про да­ні на осіб, що зображені на фотознімках, пред'явлених для впізнан­ня 16 квітня 2006 р. на одному аркуші, додаються до протоколу.

Протокол прочитаний слідчим вголос, записано правильно.

Особа, яка впізнавала Підпис (Жарков Д. В.)

Поняті: Ст. слідчий майор міліції

Підпис (Коломієць Н. Г.) Підпис (Ковтун П. О.)

Підпис (Король В. П.)

Зразок довідки до протоколу впізнання

ДОВІДКА

про дані на осіб, що зображені на фотознімках, пред'явлених для впізнання 16 квітня 2006 р.

Фото № 1. На фото № 1 зображений гр. Кривов'яз Григорій Сви-ридович, 1969 р. народження, що зареєстрований і мешкає у м. Ки­єві, вул. Святкова, 17, кв. 21.

Фото № 2. На фото № 2 зображений гр. Малишев Віталій Анто­нович, 1970 р. народження, що зареєстрований і мешкає у м. Києві, вул. Салютна, 98/3, кв. 131.

Фото № 3. На фото № 3 зображений Вітер Дмитро Кирилович, 1970 р. народження, що зареєстрований і мешкає у м. Києві, вул. Кравченка, 54, кв. 35.

Фото № 4. На фото № 4 зображений Головач Петро Петрович, 1970 р. народження, що зареєстрований і мешкає у м. Києві, вул. Глібова, 29, кв. 70.


Фото № 5. На фото № 5 зображений Собчак Лев Іванович, 1971 р. народження, що зареєстрований і мешкає у м. Києві, вул. Косіора, 42, кв. 37.

Підпис (Король В. П.)

Довідку склав

ст. слідчий майор міліції

Зразок протоколу пред'явлення предметів для впізнання

ПРОТОКОЛ

пред'явлення предметів для впізнання

17 березня 2006 р.

м. Київ

Слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві ст. л-нт міліції Прохаренко І. М. у присутності понятих:

1. Галкіної Валентини Петрівни, що зареєстрована і мешкає у
м. Києві, вул. Колекторна, 7, кв. 121;

2. Овчаренко Марини Василівни, що зареєстрована і мешкає у
м. Києві, вул. Прорізна, 147, кв. 35,

керуючись вимогами статей 85, 127, 175, 176 КПК України, в приміщенні Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві, при природному освітленні, з 11-ї години 20 хв до 12-ї години 15 хв по­терпілій Михайленко Лідії Михайлівні, що зареєстрована і мешкає за адресою: м. Київ, вул. Воровського, 117, кв. 38, пред'явив для впізнання: три жіночі хустки із вовни білого кольору, з малюнками, на яких зображено жоржини, до кожної з хусток прикріплені арку­ші паперу з номерами відповідно 1, 2, 3; три жіночі блузки з ткани­ни блакитного кольору, до кожної з яких прикріплені аркуші папе­ру з номерами відповідно 4, 5, 6. Серед пред'явлених для впізнання предметів, покладені під № 2 жіноча хустка із вовни білого кольо­ру, на одному з кінців якої є жовтувата пляма круглої форми, діа­метром 5 см, та під № 4 блузка, під правим рукавом якої є ручний шов завдовжки 4 см, які були вилучені під час обшуку у підозрюва­ного по даній кримінальній справі Оршенка Григорія Панасовича.