Смекни!
smekni.com

Зразки процесуальних документів 2 (стр. 6 из 46)

Дома, у пакунку, який передав йому Петренко О., він виявив чо­ловічу шапку із штучного хутра вартістю 25 грн.

а. с. 23-24

Законний представник неповнолітнього - Петренко Галина Пет­рівна показала, що в даний час вона не працює через захворювання


на цукровий діабет. Проживає вона із сином Петренко О. Г., 15 бе­резня 1990 р. народження. 20 лютого 2006 р. вона попрохала сина продати її нову шапку із хутра норки, оскільки їй потрібні гроші на придбання ліків. Близько 17-ї години син повернувся додому. По­вернув їй шапку і пояснив, що продавати її не став, оскільки пози­чив 450 грн. у знайомих.

а. с. 20-21

Вина Петренка О. Г. підтверджується речовими доказами - шап­кою із штучного хутра, вилученою у потерпілого Павлова О. І. та шапкою із хутра норки, вилученою у свідка Петренко Г. П.

а. с. 22, 23

протоколами впізнання зазначених шапок потерпілим Павло-вим О. І. та свідком Петренко Г. П.

а. с. 24, 25

протоколом впізнання потерпілим Павловим О. І. неповноліт­нього Петренка О., як того хлопця, який обманув його і продав йому за 450 грн. замість шапки із хутра норки шапку із штучного хутра.

а. с. 31

Допитана як свідок Шевченко В. А. показала, що вона є класним керівником 9-го класу середньої школи № 296 м. Києва, де навча­ється Петренко О. Г. За час навчання він проявив себе як здібний учень, порушень дисципліни не допускав. Він проживає разом із матір'ю, яка хворіє. Олег допомагає матері в домашніх справах, а під час канікул влаштовується на різні роботи, щоб допомогти сім'ї ма­теріально.

а. с. 32

За місцем проживання Петренко О. Г. характеризується пози­тивно, раніше до адміністративної та кримінальної відповідальнос­ті не притягувався.

а. с. 33, 34

Шкода, завдана потерпілому Павлову О. І. суспільно небезпеч­ними діями Петренка О. Г., відшкодована повністю.

а. с. 35

Петренко О. Г. на обліку в інспекції у справах неповнолітніх за місцем проживання не перебуває.

" а. с 41

Суспільно небезпечне діяння, яке вчинив Петренко О. Г., перед­бачене ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство) і відповідно до ч. 2 ст. 12 КК України є злочином невеликої тяжкості. Кримінальна від­повідальність за шахрайство згідно із ст. 22 КК України настає з 16-річного віку.


Беручи до уваги, що на час його вчинення Петренко О. Г. не до-сяг віку, з якого, настає кримінальна відповідальність за шахрай­ство, керуючись статтями 7-3, 130 КПК України,

постановив:

1. Кримінальну справу № 8-1624 відносно Петренка Олега Гри­
горовича, 15 березня 1990 р. народження, уродженця м. Києва,
українця, учня 9-го класу середньої школи № 296 м. Києва, який за­
реєстрований та проживає за адресою: 03155, м. Київ, вул. Шолохо­
ва, 17, кв. 34, раніше не судимого, закрити.

2. Кримінальну справу направити до суду для застосування до
неповнолітнього Петренка Олега Григоровича примусових заходів
виховного характеру.

Ст. слідчий

Підпис (Колотуха А. П.)

СПИСОК осіб, які підлягають виклику до судового засідання

1. Особа, яка вчинила суспільно небезпечне діяння - неповно­
літній Петренко Олег Григорович, зареєстрований та проживає:
03155, м. Київ, вул. Шолохова, 17, кв. 34.

а. с. 17-19

2. Потерпілий Павлов Олександр Іванович, зареєстрований та
проживає: 02344, м. Київ, вул. Польова, 8, кв. 13.

" а. с. 23-24

3. Законний представник неповнолітнього - Петренко Галина
Петрівна, зареєстрована та проживає: 03155, м. Київ, вул. Шолохо­
ва, 17, кв. 34.

а. с. 20-21

4. Захисник - Кравченко Микола Васильович, зареєстрований
та проживає 01135, м. Київ, вул. Лугова, 17, кв. 34.

Ст. слідчий майор міліції

Підпис (Колотуха А. П.)

майор міліції

Примітка: у випадках звільнення від кримінальної відповідаль­ності і застосування примусових заходів виховного характеру до неповнолітніх, які не досягли віку притягнення їх до кримінальної відповідальності, обвинувачення їм не пред'являється. Якщо ж звільняються від кримінальної відповідальності неповнолітні, які досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність із засто-


суванням до них примусових заходів виховного характеру, їм, від­повідно до вимог ст. 9 КПК України, повинні пред'являтися обви­нувачення.

Зразок протоколу про ознайомлення

з матеріалами справи неповнолітнього, щодо

якого винесено постанову про застосування

примусових заходів виховного характеру,

а також його батьків або осіб, що їх

замінюють, та захисника

ПРОТОКОЛ

про ознайомлення з матеріалами справи

м. Київ 1 березня 2006 р.

Ст. слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС Ук­раїни у м. Києві майор міліції Колотуха А. П., керуючись ст. 85 КПК України відповідно до вимог ч. 2 ст. 7-3 КПК України, в кабінеті слідчого пред'явив неповнолітньому Петренку О. Г., його матері Петренко Г. П. та його захисникові Кравченку М. В. для ознайом­лення матеріали кримінальної справи № 8-1624 у підшитому і про­нумерованому вигляді в одному томі на 56 аркушах.

Неповнолітній Петренко О. Г, його мати Петренко Г. П. та за­хисник Кравченко М. В. у період з 11-ї години ЗО хв до 13-ї години ознайомилися з матеріалами кримінальної справи № 8-1624.

Ознайомившись з матеріалами кримінальної справи, неповноліт­ній Петренко О. Г. заявив, що з матеріалами справи ознайомився за допомогою захисника в повному обсязі, заяв і клопотань не маю.

Підпис (Петренко О. Г.)

Ознайомившись з матеріалами кримінальної справи, Петрен­ко Г. П. заявила, що з матеріалами справи ознайомилася в повному обсязі, заяв і клопотань не маю.

Підпис (Петренко Г. П.)

Ознайомившись з матеріалами кримінальної справи, захисник Кравченко М. В. заявив, що з матеріалами кримінальної справи ознайомився в повному обсязі, заяв і клопотань не маю.

Підпис (Кравченко М. В.)


Протокол прочитаний вголос, записано вірно.

Неповнолітній Підпис (Петренко О. Г.)

Мати неповнолітнього Підпис (Петренко Г. П.)

Захисник Підпис (Кравченко М. В.)

Ст. слідчий
майор міліції ' Підпис (Колотуха А. П.)

Зразок постанови про відмову в порушенні кримінальної справи у разі добровільної відмови від доведення злочину до кінця

«ЗАТВЕРДЖУЮ» Начальник Харківського район­ного управління Головного управ­ління МВС України у м. Києві полковник міліції

Підпис (А. В. Усов) ЗО січня 2006 р.

ПОСТАНОВА

про відмову в порушенні кримінальної справи

м. Київ 8 лютого 2006 р.

Ст. оперуповноважений відділу карного розшуку Харківського РУ ГУ МВС України у м. Києві майор міліції Кириченко М. Д., роз­глянувши матеріали перевірки за фактом замаху на крадіжку чужо­го майна гр. Кравченко П. В.,

встановив:

ЗО січня 2006 р. в 00 год. 25 хв у чергову частину Харківського РУ ГУ МВС України у м. Києві за тел. «02» зателефонував невідо­мий і повідомив, що в приміщення гастроному № 36 райгастроном-торгу Харківського району м. Києва, розташованого по вул. В. Ва-силевської, 7 проникла стороння особа.

Для перевірки цього повідомлення до зазначеного гастроному була направлена оперативна група у складі оперуповноваженого карного розшуку л-нта міліції Вітченка А. Б. та дільничного інспек­тора міліції л-нта міліції Попова К. Г. Ними було виявлено відсут­ність замка на вхідних дверях гастроному. На момент перевірки сторонніх осіб у магазині не виявлено.

Як пояснили директор гастроному Хмара М. В. та продавці Хар-


чєнко В. П., Костюк В. Г., ЗО січня 2006 р. о 20-й годині вони замкну­ли вхідні двері гастроному на навісний замок і розійшлися по до­мівках. 31 січня 2006 р. о 7-й годині ранку їх викликали на роботу в зв'язку з крадіжкою з гастроному. Прибувши на роботу, вони поба­чили, що замок на дверях магазину відс\'тній. Разом з працівника­ми міліції зайшли до магазину і повністю оглянули торговий зал та підсобні приміщення. Переконавшись, що з магазину нічого не ви­крадено, вони про це повідомили працівників міліції.

31 січня 2006 р. до Харківського РУ ГУ МВС України у м. Києві прийшов повинитися гр-н Кравченко П. В. Він пояснив, що ЗО січня 2006 р. в нічний час мав намір вчинити крадіжку продовольчих това­рів із гастроному № 36 по вул. В. Василевської, 7 у м. Києві. З метою вчинення крадіжки він зірвав замок на вхідних дверях і ввійшов до гастроному. Перебуваючи в гастрономі, він уявив можливі наслідки у випадку затримання і відмовився від вчинення крадіжки. Повернув­шись додому, розповів дружині про те, що сталося.

Кравченко О. П. пояснила, що ЗО січня 2006 р. пізно вночі додому прийшов її чоловік Кравченко П. В. Він був дуже схвильований, блі­дий. На її запитання, чому він так пізно повернувся додому і що ста­лося, він відповів, що хотів вчинити крадіжку продовольчих товарів із гастроному № 36. Після проникнення до гастроному йому стало страшно, що його можуть затримати, і він не захотів вчиняти крадіж­ку. Оскільки чоловік всю ніч не спав через вчинене, то вона поради­ла йому піти до районного управління міліції і про все розповісти.

Згідно з довідкою Харківського райгастрономторгу, із гастроно­му № 36 по вул. В. Василевської, 7 товаро-матеріальних цінностей не викрадено і матеріальної шкоди не завдано.