Смекни!
smekni.com

Зразки процесуальних документів 2 (стр. 27 из 46)

Мною, слідчим слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві старшим л-нтом міліції Пащенком О. Г, в ході розслідування кримінальної справи № 12251 за фактом крадіжки майна гр. Мельник О. І., порушеної 1 березня 2006 р. за ознаками злочину, передбаченого ч. З ст. 185 КК України, встановлено:

1 березня 2006 р., приблизно о 18-й годині, неповнолітній Дмит-ренко Микола Павлович, перебуваючи у приміщенні універмагу «Україна», розташованого на пл. Перемоги у м. Києві, вчинив кра­діжку майна у гр. Мельник Олександри Іванівни, за що був затри­маний працівниками міліції.

З березня 2006 р. Дмитренку М. П. було пред'явлено обвинува­чення у вчиненні злочину, передбаченого ч. З ст. 185 КК України. У цей самий день щодо нього було застосовано міру запобіжного за­ходу - підписку про невиїзд. У даний час Дмитренко М. П. перехо­вується від органів досудового слідства.

Враховуючи, що про місце свого перебування, він може сповіс­тити, використовуючи поштово-телеграфну мережу, своєму бать­кові Дмитренкові Павлу Миколайовичу, керуючись ст. 187 КПК України, вважаю за доцільне накласти арешт на поштово-телеграф­ну кореспонденцію, яка надходить на ім'я Дмитренка Павла Мико­лайовича до відділення зв'язку № 135 за місцем його проживання м. Київ, вул. Косіора, 18, кв. 194 та на головпоштамт м. Києва з позначкою «до запитання».

На підставі викладеного прошу Вас розглянути подання та


винести постанову про накладення арешту на кореспонденцію -листи всіх видів, які надходять на ім'я Дмитренка Павла Микола­йовича до відділення зв'язку № 135 та на головпоштамт м. Києва з позначкою «до запитання».

Слідчий

Підпис (Пащенко О. Л.)

ст. лейтенант міліції

10 березня 2006 р.

Коментар.

Відповідно до ст. 187 КПК України арешт на кореспонденцію і зняття інформації з каналів зв'язку може бути застосовано лише за наявності достатніх підстав вважати, що у листах, телеграфній та іншій кореспонденції підозрюваного чи обвинуваченого іншим осо­бам або інших осіб підозрюваному чи обвинуваченому, а також у ін­формації, якою вони обмінюються з допомогою засобів зв'язку, міс­тяться дані про вчинений злочин або документи і предмети, що ма­ють доказове значення, і якщо іншими способами одержати ці дані неможливо.

До кореспонденції, на яку може бути накладено арешт, належать листи всіх видів, бандеролі, посилки, поштові контейнери, перека­зи, телеграми, радіограми тощо.

Арешт на кореспонденцію і зняття інформації з каналів зв'язку з метою запобігти злочину може бути застосовано до порушення кримінальної справи.

За наявності підстав слідчий за погодженням з прокурором звер­тається з поданням до голови апеляційного суду за місцем прова­дження слідства про накладення арешту на кореспонденцію чи зняття інформації з каналів зв'язку. Голова суду чи його заступник розглядає подання, вивчає матеріали справи, за необхідності вислу­ховує слідчого, вислуховує думку прокурора, після чого залежно від підстав для прийняття такого рішення виносить постанову про накладення арешту на кореспонденцію чи зняття інформації з кана­лів зв'язку або про відмову в цьому. Постанова оскарженню не під­лягає, на неї не може бути внесено подання прокурором.

У постанові про накладення арешту на кореспонденцію зазнача­ються кримінальна справа і підстави, з яких провадитиметься ця слідча дія, прізвище, ім'я та по батькові особи, кореспонденція якої має затримуватися, точна адреса цієї особи, види поштово-теле­графних відправлень, на які накладається арешт, термін, протягом якого зберігається арешт, назва установи зв'язку, на яку поклада-


ється ооов язок затримувати кореспонденцію і повідомляти про цс слідчого.

У постанові про зняття інформації з каналів зв'язку зазначають­ся кримінальна справа і підстави, з яких провадитиметься ця слідча дія, прізвище, ім'я та по батькові особи, з каналів зв'язку якої має зніматись інформація, точна адреса цієї особи, види цих каналів, термін, протягом якого знімається інформація, назва установи, на яку покладається обов'язок знімати інформацію і повідомляти про це слідчого.

Постанова про накладення арешту на кореспонденцію чи зняття інформації з каналів зв'язку направляється слідчим начальнику відповідної установи, для якого вона є обов'язковою.

Начальник відповідної установи затримує кореспонденцію або знімає інформацію з каналів зв'язку і протягом доби повідомляє про це слідчому.

Зразок протоколу огляду і виїмки поштово-телеграфної кореспонденції

ПРОТОКОЛ

огляду і виїмки поштово-телеграфної кореспонденції

м. Київ 24 квітня 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві старший л-нт міліції Пащенко О. І., у кабінеті начальни­ка 135-го відділення зв'язку м. Києва за адресою: м. Київ, бульвар Шевченка, 15, у період з 12-ї години ЗО хв до 13-ї години 20 хв, при денному освітленні у присутності понятих:

1. Кравченко Віри Адамівної, яка мешкає за адресою: м. Київ,
вул. Конотопська, 15, кв. 36, та працює начальником відділу достав­
ки 135-го відділення зв'язку Шевченківського району м. Києва;

2. Вихристенко Поліни Василівни, яка мешкає за адресою: м. Київ,
вул. Берегова, 15, кв. З, та працює начальником 135-го відділення
зв'язку, з додержанням вимог статей 85, 127, 187, 187-1 КПК Укра­
їни та на підставі постанови Голови Апеляційного суду м. Києва від
8 квітня 2006 р., провів огляд і виїмку листа, який надійшов на ім'я
Дмитренка Павла Миколайовича за адресою: вул. Косіора, 18,
кв. 194, про що склав цей протокол.

Перед початком огляду і виїмки понятим роз'яснено їх право бути присутніми при діях слідчого і заявляти клопотання чи заяви.


які підлягають обов язковому занесенню до протоколу, а також їх­ній обов'язок засвідчити факт, зміст і результати огляду та виїмки.

Оглядом встановлено: кореспонденція, адресована Дмитрен­ку П. М., міститься в конверті з надписом: «Пошта Росії». На конверті є три марки Росії, по одному рублю кожна та одна марка вартістю 5 рублів. Марки погашені штемпелем. Згідно з датою на поштовому штемпелі кореспонденція відправлена із 1-го відділення зв'язку м. Михайлівни Волгоградської обл. 14 квітня 2006 р. Зворот­на адреса не вказана. На момент огляду конверт був у заклеєному стані. З метою перевірки його змісту верхній клапан конверта був відклеєний. У конверті міститься аркуш паперу із учнівського зо­шита в клітинку, розміри якого 10x10 см. На аркуші паперу написа­ний такий текст: «Тату, не хвилюйся, я буду жити у тьоті Валі. Микола».

Конверт разом з листом вилучений для приєднання до кримі­нальної справи.

Заяв та клопотань у зв'язку з оглядом та виїмкою кореспонден­ції не надійшло.

Протокол прочитаний слідчим уголос, записано правильно.

Підпис (Кравченко В. А.) Підпис (Вихристенко П. В.)

Поняті:

Слідчий

ст. лейтенант міліції

Підпис (Пащенко О. І.)

Копію протоколу огляду і виїмки 24 квітня 2006 р. одержав на­чальник відділення зв'язку № 135.

Підпис (Вихристенко П. В.)

Зразок постанови про скасування арешту на поштово-телеграфну кореспонденцію

ПОСТАНОВА

про скасування арешту на поштово-телеграфну кореспонденцію

м. Київ 4 квітня 2006 р.

Слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві ст. л-нт міліції Пащенко О. І., розглянувши матеріали кримінальної справи № 12251 за фактом крадіжки індивідуального майна гр. Мельник О. І.,


встановив:

1 березня 2006 р., приблизно о 18-й годині, неповнолітній Дмит-ренко Микола Павлович, перебуваючи у приміщенні універмагу «Україна», розташованого на пл. Перемоги у м. Києві, вчинив кра­діжку індивідуального майна у гр. Мельник О. І.

3 березня 2006 р. Дмитренку М. П. пред'явлено обвинувачення у
вчиненні злочину, передбаченого ч. З ст. 185 КК України, та засто­
совано щодо нього запобіжний захід - підписку про невиїзд.

6 березня 2006 р. Дмитренко М. П. покинув місце постійного мешкання і почав переховуватися від органів слідства.

8 березня 2006 р. було оголошено його розшук і в цей самий день Головою Апеляційного суду м. Києва винесено постанову про накла­дення арешту та виїмку поштово-телеграфної кореспонденції на ім'я Дмитренка її. М.- батька обвинувачуваного Дмитренка М. П.

4 квітня 2006 р. обвинувачений Дмитренко М. П. затриманий
працівниками міліції.

Беручи до уваги, що потреба в арешті та виїмці поштово-теле­графної кореспонденції, яка надходитиме гр. Дмитренку П. М. від­пала у зв'язку з затриманням обвинувачуваного, керуючись ч. 9 ст. 187 КПК України,

постановив:

1. Скасувати арешт на поштово-телеграфну кореспонденцію
гр. Дмитренка Павла Миколайовича, який мешкає за адресою:
м. Київ, вул. Косіора, 18, кв. 194.

2. Копії постанови направити начальникам відділення зв'язку
№ 135 Шевченківського району та головпоштамту м. Києва для ви­
конання та прокурору Шевченківського району м. Києва для відома.

Слідчий

ст. лейтенант міліції Підпис (Пащенко О. І.)

Коментар.

Арешт накладений на кореспонденцію відповідно до ст. 187 КПК України скасовується, а зняття інформації з каналів зв'язку припи­няється після закінчення терміну, встановленого для виконання цих слідчих дій постановою судді. Слідчий скасовує арешт, накла­дений на кореспонденцію, або припиняє зняття інформації з кана­лів зв'язку, коли у здійсненні цих заходів відпадає необхідність, при закритті кримінальної справи або при передачі її прокуророві в по­рядку, передбаченому ст. 225 цього Кодексу.

Постанова виноситься в режимі, який забезпечує нерозголошення даних досудового слідства або оперативно-розшукової діяльності.


Зразок постанови про проведення обшуку за санкцією прокурора