Смекни!
smekni.com

Зразки процесуальних документів 2 (стр. 32 из 46)

У західній стіні кімнати на відстані 1 м одне від одного розташо­вані вікна розміром 120x150 см. Кватирки на вікнах у зачиненому стані, на вікнах ніяких порушень та слідів немає. Вікна розташова­ні на висоті 80 см від підлоги. На вікнах є штори з матерії синього кольору. На правій шторі на правому вікні на відстані 20 см від нижнього краю штори і 25 см від правого є пляма невизначеної форми від рідини темио-бурого кольору, схожої на кров. Найбільша ширина плями - 15 см, довжина - 24 см. У цьому місці тканина штори зім'ята, як при витиранні об неї рук.

Під лівим вікном, впритул до стіни стоїть кухонний стіл.

Посеред столу стоять три порожні пляшки місткістю по 0,5 л з-під горілки «Гайдамацька». Із пляшок відчувається запах алкого­лю. На столі також стоять три порожні 200-грамові склянки, три та­рілки із залишками їжі: квашених огірків, смаженої картоплі та риб­них консервів - «Кілька в томатному соусі». При обробці пляшок, склянок та зовнішньої поверхні тарілок, магнітним порошком чор­ного кольору на склянці під № 1 (номерки наклеювались на внут­рішню поверхню стінки склянок) виявлено сліди від трьох пальців руки. Сліди петльові ульнарні. На склянці під № 2 також виявле-


но три сліди пальців руки - два з яких завиткові, а один - петльо-вий, петля якого дельтою спрямована вбік великого пальця руки. На склянці під № 3 виявлено два сліди пальців руки - великого та вказівного. Слід, залишений великим пальцем - завитковий, а вка­зівним - дуговий.

На пляшці під № 1 (аркуші паперу з номерами наклеєні експер-том-криміналістом на внутрішню бокову поверхню шийок пляшок) виявлено сліди від п'яти пальців руки. Чотири сліди - петльові уль­нарні, а слід великого пальця - завитковий.

На пляшці під № 2 виявлено два сліди від пальців рук - сліди петльові ульнарні.

На пляшці під № 3 та на зовнішніх поверхнях тарілок будь-яких слідів не виявлено.

Всі сліди вилучені з допомогою дактилоплівки білого кольору із кожного об'єкта і вкладені в окремі конверти, які заклеєні, підписа­ні слідчим, понятими та опечатані печаткою слідчого № 23. Усього вилучено 15 слідів пальців рук.

Зліва від столу, під південною стіною кімнати стоїть диван-ліжко, на якому розкидана постіль: дві подушки, ковдра та простирадло. Бі­ля дивана лежать перекинуті два стільці. Стільці пофарбовані фар­бою білого кольору. Під час обробки поверхні ніжок стільців магніт­ним порошком чорного кольору слідів рук не виявлено. З лівого боку південної стіни кімнати стоїть шафа для одягу на два відділен­ня. В лівому відділенні розташовані чотири полиці, на яких лежать чотири чоловічих сорочки б/в, по п'ять чоловічих майок та трусів -усі вони б/в, дві пари старих шкарпеток. У правому відділенні -пальто чоловіче б/в, плащ чоловічий б/в та чоловічий костюм б/в -весь одяг 48 розміру, 3 росту.

У кімнаті не прибрано, на підлозі нечіткі сліди від взуття. Ці слі­ди непридатні для ідентифікації.

При огляді кухні встановлено: кухня розміром 250x300 см. Біля північної стіни кухні стоїть сервант, на двох полицях якого вісім скляних чарок, дві склянки, три глибоких тарілки та п'ять мілких. Полиці серванта покриті пилом, шар пилу рівний. Слідів відсутнос­ті пилу, які свідчили б про те, що звідти забирали посуд, на полицях немає. У правому верхньому ящику серванта виявлено тринадцять виделок та одинадцять ложок (всі вони із металу білого кольору, покриті корозією). В середньому ящику лежить металевий молото­чок для відбивання м'яса, два столових ножі з металу білого кольо­ру з надписом «нерж.». На ножах жодних слідів не виявлено. У ниж­ньому ящику - дві пачки з надписом «Чай грузинський №36».


Пачки в закритому стані, при перевірці в них справді виявлено чай. У лівому відділенні серванта - три пачки вермишелі, дві банки риб­них консервів «Кілька в томатному соусі». У східній стіні розташо­ване вікно розміром 115x135 см. Під вікном стоїть кухонний стіл, на якому лежить півхлібини та кухонний ніж. Хліб покритий пліс­нявою. Кухонний ніж загальною довжиною 28 см, довжина леза -17 см, ширина - 3,2 см, довжина ручки - 10 см. Ручка ножа де­рев'яна, кріпиться з допомогою двох заклепок із металу білого ко­льору. На ножі жодних слідів не виявлено. Біля південної стіни кухні зліва розміщено газову 4-конфоркову плиту, на лівій ближній конфорці якої стоїть порожня 3-літрова каструля емальована си­нього кольору. Праворуч від газової плити на відстані 95 см розмі­щена мийка, в якій є дві ганчірки. Під час огляду на кухні слідів від рідини темно-бурого кольору, схожих на кров, не виявлено.

Праворуч від кухні розташовані двері, які ведуть у кімнату, де розміщені ванна та санвузол. Стіни кімнати облицьовані кахелем білого кольору. Кімната має форму прямокутника розміром 200x250 см. Двері, які ведуть до ванної кімнати, розташовані в її північній стіні. У правому куті, утвореному між північною та захід­ною стінами, розташований санвузол, лівіше від нього мийка, а впродовж південної стіни - ванна. Підлога у ванній кімнаті також викладена кахелем. На підлозі біля мийки лежить вафельний руш­ник, довжина якого - 110 см. На рушнику є пляма невизначеної форми, темио-бурого кольору. Пляма слабовидима, її довжина -32 см та ширина - 21 см.

В одному із кутів рушника є відбиток штампу у вигляді квадра­та із сторонами 2x5 см. На відбитку фарбою чорного кольору зроб­лено напис «в/ч 32212». Тут само, у ванній кімнаті, у відрі для сміт­тя міститься повістка в Малинський військкомат Житомирської області на ім'я Гречкіна Петра Васильовича.

Місце події сфотографовано фотоапаратом «Зеніт-Е» з допомо­гою фотоспалаху «Луч» при діафрагмах «5,6, 8», витримці «В», на фотоплівку 56 одиниць.

З місця події вилучено:

1. Дактилоплівки з 15 слідами пальців рук;

2. Ватний тампон зі слідом рідини темно-бурого кольору, схо­
жою на кров;

3. Повістку до військкомату на ім'я Гречкіна П. В.;

4. Рушник, на якому є штамп «в/ч 32212»;

5. Пляшки з-під горілки (3 шт.);

6. Три склянки;


7. Недопалки сигарет зі столу у кімнаті та пачка з-під сигарет «Президент» з однією сигаретою.

Упаковки з вилученими переліченими вище предметами (кон­верти, картонний ящик, в який упаковані пляшки, та картонний ящик з-під взуття, в який упаковані склянки), опечатані печаткою слідчого та підписані слідчим, понятими й експертами.

Огляд місця події проводився у денний час за природного освіт­лення, у період з 12-ї години 35 хв до 17 години 12 хв.

Від понятих та учасників огляду місця події заяв, доповнень та клопотань не надійшло.

Протокол прочитаний слідчим вголос, записано правильно.

Поняті: Експерт-криміналіст Судмедексперт Оперативні уповноважені Слідчий майор міліції

Підпис (Кривенко А. М.) Підпис (Андрійчук А. Г.)

Підпис (Дорошенко О. О.) Підпис (Карпенко А. В.)

Підпис (Мисько О. М.) Підпис (Гончаренко С. О.)

Підпис (Сюравчик В. Г.)

Примітка. Поняті підписують кожну сторінку протоколу огля­ду місця події.

Зразок протоколу відтворення обстановки та обставин події

ПРОТОКОЛ

відтворення обстановки та обставин події

10 квітня 2006 р.

м. Київ

Ст. слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС Ук­раїни у м. Києві капітан міліції Стеценко Б. І. за участю обвинува­ченого Рогоденко 11. К., його захисника - адвоката юридичного об'єднання № 1 Шевченківського району Матвієнка А. П., у при­сутності понятих:

1. Горшкова Дмитра Карповича, який мешкає у м. Києві, вул. Са­ратовська, 17, кв. 196;


2. Буркова Івана Михайловича, який мешкає у м. Києві, вул. Щер­бакова, 91, кв. 13,

та конвою - міліціонерів Патика В. О. та Остапчука К. Р., керу­ючись статтями 127, 194 та 195 КПК України, провів відтворення обстановки та обставин події, які відображені у протоколі допиту обвинуваченого Рогоденка П. К. від 9 квітня 2006 р. у кримінальній справі № 12-248.

Перед початком відтворення обстановки та обставин події його учасникам роз'яснено, що вони мають право робити зауваження, які підлягають занесенню до протоколу, а понятим Горшкову Д. К. та Буркову І. М., крім цього, роз'яснено, що згідно із ст. 127 КПК України вони зобов'язані засвідчити факт, зміст та результати від­творення обстановки й обставин події.

Метою відтворення обстановки та обставин події є перевірка достовірності показань обвинуваченого Рогоденка П. К. про те, що він з метою крадіжки державного майна, приблизно о другій годині ночі, 28 березня 2006 р., без сторонньої допомоги, через отвір у стін­ці підвалу, проник до складського приміщення магазину № 29 «Госптовари», який розташований за адресою: вул. Щербакова, 24 у м. Києві, звідки вчинив крадіжку державного майна на загальну су­му 17 000 гри.

З пропозицією слідчого відтворити обстановку й обставини по­дії - показати, як саме він проник до складського приміщення мага­зину № 29, обвинувачений Рогоденко П. К. погодився.

Після цього обвинувачений Рогоденко П. К., поняті, слідчий, ад­вокат та міліціонери Патик В. О. і Остапчук К. Р. сіли в автобус марки «ГАЗ-652» з державним номерним знаком 25-45 КІМ, яким керував міліціонер-водій Скиба П. Г.

Обвинувачений Рогоденко П. К. попросив водія відвезти учас­ників відтворення обстановки й обставин події до магазину № 29 «Госптовари».

Від Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві, яке знахо­диться в будинку на вул. Баумана, 4, учасники відтворення обста­новки і обставин події вказаним вище автобусом виїхали на вул. Естонську і повернули ліворуч. По вул. Естонській проїхали до перехрестя з вул. Щербакова. На вул. Щербакова повернули право­руч і поїхали у напрямку вул. Стеценка. Поблизу будинку № 24, вул. Щербакова міліціонер-водій Скиба П. Г. на прохання обвину­ваченого Рогоденка П. К. зупинив автобус. Коли всі учасники від­творення обстановки й обставин події вийшли із автобуса, обвину­вачений Рогоденко П. К. показав на будинок № 24, на першому по-