Смекни!
smekni.com

Складання процесуальних актів у кримінальних справах (Михайленко) (стр. 25 из 49)

Беручи до уваги, що для з'ясування стану, в якому пе­ребувала потерпіла, а також для встановлення тяжкості і характеру тілесних ушкоджень, які вона одержала, та для вирішення інших питань, є необхідність у спеціальних знаннях в галузі біології і медицини, керуючись стаття­ми 75-77, 196 КПК України,

постановив: 1. Призначити в даній справі медико-біологічну екс­пертизу, проведення якої доручити експертам бюро судо­во-медичних експертиз при Енському обласному відділі охорони здоров'я.

5 0-08


2. На вирішення експертизи поставити такі питання:

а) чи не приймала Севастьяніхіна С. І. незадовго до
аварії алкоголь? якщо так, то в яких кількостях і яким був
ступінь тяжкості її сп'яніння?

б) чи є кров'ю людини зразки, взяті з місця дорожньої
події, яка сталася 4 січня 199_ р.? Чи могла ця кров належа-
ти потерпілій Севастьяніхіній СІ. і яка їх локалізація?

г) якими є характер і ступінь тяжкості тілесних ушкод-
жень, виявлених на тілі потерпілої Севастьяніхіної С. І.?

д) чи відповідають характер і давність тілесних ушкод-
жень, виявлених на тілі Севастьяніхіної С. І., механізмові
їх виникнення за обставин, на які вказала потерпіла (па-
діння і удар головою об асфальт)?

е) чи не є тілесні ушкодження на тілі Севастьяніхі-
ної С. І. наслідком наїзду на неї коліс автомобіля?

3.Для дослідження експертам надати:

зразки рідини, схожої на кров, які були вилучені з міс­ця події згідно з протоколом від 4 січня І99_ р.; копію істо­рії захворювання стаціонарної хворої Севастьяніхіної С. І. від (вказати дати).

Для ознайомлення експертам надати в оригіналі прото­кол огляду місця події від 4 січня І99_ р.; протокол відтво­рення обстановки і обставин події від (зазначити дату);

протоколи допитів потерпілої Севастьяніхіної С. І., свідка Войчука І. П. від (вказати дати).

Потерпіла Севастьяніхіна С. І. може бути оглянута екс­пертами в клінічнШ лікарні № 22 Енського міськздороьвід-ділу, де вона продовжує лікування.

Постанову разом із зразками і зазначеними в ній доку­ментами надіслати для виконання експертам за адресою (зазначити).

Висновок експертів має бути складено відповідно до вимог статей 196,198, 200 КПК України.

Слідчий прокуратури м. Енська, (підпис)

юрист 2-го класу

т " -к:-г'лзі1с * с'ІОіН^ЦлООДхі. з ^<ИЦїтЈ<їі хнхіпіі^ КїіН5ШІСімв ■

ПРОТОКОЛ про пред'явлення обвинуваченому матеріалів експертизи

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р. відповідно до ст. 202 КПК України склав цей

60-0 с

протокол про те, що в своєму робочому кабінеті пред'явив Васіній Ользі Володимирівні, обвинувачуваній у вчиненні злочинів, передбачених статтями 86 , 172, ч. З ст. 193 КК України, матеріали судово-бухгалтерської експертизи на 11 сторінках з додатками, складені експертом Карапузо-вим І. М. (прикласти).

Обвинувачена Васіна О. В. ознайомилась з матеріалами експертизи з 10-ї до 12-ї години, після чого заявила, що зміст матеріалів експертизи їй зрозумілий, ніяких пояс­нень, зауважень, заперечень і клопотань не мас.

Слідчий прокуратури м. Енська, (підпис)

юрист 2-го класу

Протокол мною прочитано, все записано правильно ніяких зауважень не маю.

Обвинувачена (підпис)

2.7.ЗУПИНЕННЯ І ЗАКІНЧЕННЯ ПОПЕРЕДНЬОГО СЛІДСТВА

ПОСТАНОВА про зупинення попереднього слідства

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А, Р., розглянувши матеріали кримінальної справи по обвинуваченню Васіної О. В. у вчиненні злочинів, пе­редбачених статтями 86і, 172, ч. З ст. 193 КК України, встановив:

17 січня 199___ р. Васіній О. В. пред'явлено обвинува-
чення в тому, що вона, працюючи скарбником профкому
Енського міськторгу, зловживаючи своїм посадовим ста-
новищем, шляхом підлогу документів систематично роз-
крадала колективні кошти, завдавши профспілковій орга-
нізації матеріальних збитків на суму (зазначити яку).

Крім того, вона викрала у громадянки Зюзіної Г. Т. диплом про закінчення інституту. 15 січня 199_р. щодо Ва­сіної О. В. було застосовано запобіжний захід — тримання під вартою в слідчому ізоляторі № 1 м. Енська, з якого на­дійшло повідомлення, що арештовану Васіну О. В. 21 січня 199_ р. переведено в урологічне відділення клінічної лікар-


5*


131


ні № 2 м. Енська. У витягу з історії хвороби № 102, підпи­саному головним лікарем і лікарями, які лікували Васі-ну О. В., зазначено, що 22 січня 199_ р. її було прооперова­но у зв'язку з сечокам'яною хворобою і нині вона перебу­ває на стаціонарному лікуванні в лікарні № 2 м. Енська.

Беручи до уваги, що у справі виконано всі слідчі та інші процесуальні дії, проведення яких можливе за відсутності обвинуваченої Васіної О. В., а її тяжке захворювання пере­шкоджає закінченню розслідування справи, керуючись п. 2 ст. 206, ст. 208 КПК України,

постановив:

1. Попереднє слідство в даній справі призупинити до одужання обвинуваченої Васіної О. В.

2. Обраний щодо обвинуваченої Васіної О. В. запобіж­ний захід — тримання пщ вартою залишити без зміни. Ко­пію даної постанови надіслати прокуророві м. Енська.

Слідчийпрокуратурим.Енська,

юрист2-гокласу(підпис)

ПОСТАНОВА про відновлення попереднього слідства

м. ЕнськДата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи по обвинуваченню Васіної О. В. у вчиненні злочинів, пе­редбачених статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України, встановив: 22 січня 199_ р. провадження в даній справі було призу­пинено у зв'язку з тяжким захворюванням обвинуваченої Васіної О. В.

20 лютого 199_ р. надійшла довідка № 63 від 18 лютого ц. р. з клінічної лікарні № 2 м. Енська, де Васіна О. В. пе­ребувала на лікуванні, про те, що в даний час вона здорова.

Беручи до уваги, що підстави призупинення прова­дження у справі відпали, керуючись ст. 210 КПК України, постановив:

Попереднє слідство в даній справі відновити.

Копію постанови надіслати прокуророві м. Енська.

Слідчийпрокуратурим.Енська,

юрист2-гокласу(підпис)

ПОСТАНОВА про закриття кримінальної справи

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи по обвинуваченню Васіної О. В. у вчиненні злочинів, пе­редбачених статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України, встановив: 4 січня 199_ р. водій АТП № 1062 м. Енська Вой­чук І. П. на автомобілі ЗІЛ-150 перевозив на склад Енсько­го міськторгу меблі та інше описане майно обвинуваченої Васіної О. В. для подальшого зберігання. На шляху просу­вання, в районі торговельно-економічного інституту, на тристоронньому перехресті вул. Магістральної і Садової автомобіль врізався передньою частиною в дерево, внаслі­док чого вилетів з кузова, упав на землю і розбився телеві­зор "Славутич Ц-202", погнувся буфер автомашини. З-під заднього лівого колеса лікар "швидкої допомоги" витяг студентку 2-го курсу торговельно-економічного інституту Севастьяніхіну С. І. з травмою обличчя й голови. Судово-медична експертиза віднесла ці тілесні ушкодження до сту­пеня середньої тяжкості.

Із протоколів допитів потерпілої Севастьяніхіної С. І., підозрюваного Войчука І. П., свідків Лібмана Б. А, Кузь­ко С. С, Асташкіна К. Д. видно, що Севастьяніхіна С. І. намагалась перебігти проїжджу частину дороги по вул. Са­довій в безпосередній близькості від автомобіля, який ру­хався, але, спіткнувшись, упала і розбила об асфальт голову обличчя. Водій Войчук І. П., щоб запобігти наїзду на Се­вастьяніхіну С. І., різко загальмував і одночасно повернув кермо вправо. Автомобіль продовжував рухатися за інер­цією і більшою своєю частиною виїхав на тротуар і узбіччя.

Із матеріалів проведеної в даній справі автотехнічної експертизи видно, що автомобіль, керований водієм Вой-чуком І. П., був технічно справний. Правил дорожнього руху порушено не було, а зіткнення з деревом було виму­шеним, оскільки громадянка Севастьяніхіна С. І., нехтую­чи правилами пішохода, раптово вискочила на проїжджу частину дороги, спіткнулась і впала перед автомобілем, який рухався, тим самим створивши аварійну ситуацію.

Беручи до уваги, що в діях підозрюваного Войчука І. П. відсутній склад будь-якого злочину, керуючись п. 2 ст. 6, статтями 130, 213—215 КПК України, постановив:

1. Кримінальну справу щодо Войчука Івана Петровича 193_ р. народження, водія АТП № 1062 закрити за відсут­ністю в його діях складу злочину.

2. Запобіжний захід — підписку про невиїзд, застосова­ний щодо Войчука І. П., скасувати.

3. Копію даної постанови надіслати прокуророві
м. Енська, потерпілій Севастьяніхіній С. І., громадянину
Войчуку І. П.

Про закриття справи письмово повідомити громадяни­на Лібмана Б. А., який заявив у прокуратуру про аварію, а також дирекцію АТП № 1062, де працює Войчук І. П.

Дана постанова може бути оскаржена прокуророві м. Енська в семиденний строк з моменту одержання її копії чи відповідного повідомлення.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

утутктзні спонршоноаз-онагузаотдог /щ^лоі-Ј чатнзг^тз -б&овдЗ .няояоп Я иптіАтооїдігавбЛ' Ј .1 . □ уніхінклтоЕазЗ

ПОСТАНОВА про скасування постанови про закриття кримінальної справи

м. Енськ Дата

Прокурор м. Енська, радник юстиції Перушко С. А., розглянувши матеріали кримінальної справи по обвинува­ченню Васіної О. В. у вчиненні злочинів, передбачених статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України, встановив: