Смекни!
smekni.com

Нотаріат в Україні 2 (стр. 79 из 155)

Розмір плати за поданням дошкільного навчального закладу встановлюють місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування або підприємства, організації та установи, які пере­бувають у державній (комунальній) формі власності і мають у своєму підпорядкуванні дошкільні навчальні заклади, один раз на рік з ура­хуванням матеріального стану сім'ї та режиму роботи закладу.

Необхідно підкреслити, що, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 1243 від 26 січня 2002 р., звільняються від плати за харчування дітей у конкретних закладах освіти, а саме: са­наторних дошкільних навчальних закладах (групах) для дітей з ма­лими і затухаючими формами туберкульозу, спеціальних дошкіль­них навчальних закладах (групах) для дітей, які потребують ко­рекції фізичного або розумового розвитку, батьки або особи, що їх заміняють. Отже, у разі звернення представників зазначених зак­ладів за вчиненням виконавчого напису нотаріус повинен ретельно вивчити подані документи та з'ясувати всі ці обставини.

При цьому, відповідно до пункту 3.4 Наказу Міністерства освіти і науки України від 21 листопада 2002 р., плата за утриман­ня вихованців у загальноосвітніх санаторних школах-інтернатах не справляється, а звідси випливає, що і виникнення такої забор­гованості неможливе.

330

Глава 18. Вчинення виконавчих написів

Стягнення заборгованості з батьків або осіб, що їх заміняють, за утримання дітей і підлітків у загальноосвітніх школах і професійно-технічних училищах соціальної реабілітації

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про органи і служби у :гравах неповнолітніх та спеціальні установи для непов­нолітніх» , здійснення соціального захисту і профілактики право­порушень серед неповнолітніх в числі інших органів і установ, зокрема, покладається на:

·школи соціальної реабілітації і професійні училища соці­альної реабілітації органів освіти;

·центри медико-соціальної реабілітації неповнолітніх зак­ладів охорони здоров'я;

·приймальники-розподільники для неповнолітніх органів внутрішніх справ тощо.

Загальноосвітні школи та професійні училища соціальної ре­абілітації є спеціальними навчально-виховними закладами для неповнолітніх, які потребують особливих умов виховання. Згідно з чинним законодавством, до цих закладів можуть направлятися особи, які вчинили злочин у віці до 18 років або правопорушення до досягнення віку, з якого настає кримінальна відповідальність.

До загальноосвітніх шкіл соціальної реабілітації направля­ються за рішенням суду неповнолітні від 11 до 14 років, а до про­фесійних училищ соціальної реабілітації — віком від 14 років.

Центри медико-соціальної реабілітації неповнолітніх створю­ються для неповнолітніх, які вживають алкоголь, наркотики, а також для неповнолітніх, які за станом здоров'я не можуть бути направлені до шкіл соціальної реабілітації та професійних учи­лищ соціальної реабілітації.

Цим же Законом (ст. 13) передбачається участь батьків (усино­вителів або опікунів (піклувальників) у частковому відшкоду­ванні витрат на утримання неповнолітніх у приймальниках-роз-подільниках для неповнолітніх, загальноосвітніх школах і про­фесійних училищах соціальної реабілітації, центрах медико-соціальної реабілітації неповнолітніх.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України «Про ор­ганізацію діяльності загальноосвітніх шкіл соціальної реабілітації та професійних училищ соціальної реабілітації» від 13 жовтня 1993 року № 859, розмір плати за утримання учнів у загально­освітній школі соціальної реабілітації та професійному училищі соціальної реабілітації, яка справляється з батьків, дорівнює 20 відсоткам коштів, що припадають на одного члена сім'ї.

331

Нотаріат в Україні

Вчинення виконавчих написів на стягнення зазначеного виду заборгованості проводиться на підставі пункту 5 Переліку. При цьому нотаріусу необхідно врахувати, що:

·виконавчий напис вчиняється на стягнення заборгованості за утримання неповнолітніх виключно в загальноосвітніх шко­лах і професійних училищах соціальної реабілітації;

·стягнення заборгованості може мати місце як з батьків не­повнолітніх, так і з осіб, що їх замінюють;

·виконавчий напис на стягнення заборгованості за утриман­ня неповнолітніх у приймальниках-розподільниках для непов­нолітніх, центрах медико-соціальної реабілітації не вчиняється;

·заборгованість не виникає за утримання дітей-сиріт і дітей, що залишились без піклування батьків або осіб, які їх заміню­ють, а також з багатодітних, малозабезпечених сімей, оскільки вони всі перебувають на повному державному утриманні;

Документами, що встановлюють заборгованість для цього ви­ду виконавчих написів, є:

а) копія документа про розмір щомісячної плати батьків або
осіб, які їх замінюють (оскільки мова йде про звичайну копію, но­
таріусу доцільно витребувати її, належним чином оформлену,
тобто засвідчену стягувачем);

б) засвідчений стягувачем витяг з особового рахунку батьків
або осіб, які їх замінюють (чи довідку стягувача), з відміткою про
непогашення заборгованості у двотижневий термін після вручен­
ня письмового попередження.

Стягнення заборгованості з військовослужбовців,

звільнених з військової служби, і військовозобов'язаних

після закінчення зборів

Для одержання виконавчого напису нотаріусу подається лише довідка командира (начальника) військової частини про суму за­боргованості, що підлягає стягненню.

Відповідно до вимог пункту Постанови Кабінету Міністрів Ук­раїни від 29 червня 1999 р. «Про затвердження переліку доку­ментів, за якими стягнення заборгованості проводиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів» та Положення «Про матеріальну відповідальність військовослуж­бовців за шкоду, заподіяну державі», затвердженого Постановою Верховної Ради України 23 червня 1995 р., виконавчі написи ви­даються на стягнення заборгованості з військовослужбовців і

332

Глава 18. Вчинення виконавчих написів

військовозобов'язаних, призваних на збори, за умови їх звільне ня та притягнення до матеріальної відповідальності.

До матеріальної відповідальності можуть бути притягну військовослужбовці і призвані на збори військовозобов'язаі винні у заподіянні шкоди державі під час виконання ними слу; бових обов'язків, передбачених актами законодавства, військ вими статутами, порадниками та іншими нормативними актам

Відшкодуванню підлягає пряма дійсна шкода, завдана рс краданням, пошкодженням, втратою або незаконним викорв танням військового майна, погіршенням або зниженням йо цінності, що спричинило додаткові витрати для військових ча тин, установ, організацій, підприємств та військово-навчальнз закладів для відновлення, придбання майна чи інших матеріал них цінностей або надлишкові витрати (пункт 2 Положення).

Для встановлення причин виникнення шкоди, її розміру винних осіб за фактом її заподіяння призначається розслідува ня. За результатами розслідування, за умови, що вину військове лужбовця або призваного на збори військовозобов'язано повністю доведено, командир (начальник) військової частини : пізніше ніж у місячний термін із дня закінчення розслідування в дає наказ про притягнення до матеріальної відповідальності ви ної особи із зазначенням розміру суми, що підлягає стягненню.

При вчиненні виконавчого напису на підставі пункту 7 П реліку нотаріус повинен з'ясувати цілу низку обставин, зокрема

— чи належить військовослужбовець, військовозобов'язаний, числа осіб, на яких поширюється дія вищевказаного Положення;

— чи є дії військовослужбовця або призваного на збори війс ковозобов'язаного, що призвели до заподіяння ним шкоди де жаві, підставою для притягнення його до матеріальної відпої дальності (перелік підстав передбачений у пунктах 10-15 Пол

— чи призначалося розслідування за фактом заподіяння м теріальної шкоди та чи видавався наказ про стягнення з винн особи відповідної суми (пункт 17 Положення);

— чи не порушено місячний термін з дня закінчення розслід вання, після якого стягнення може бути проведено у судовому п рядку;

— чи ознайомився притягнутий до матеріальної відповідай ності з матеріалами розслідування (пункт 22 Положення);

— чи виконував військовослужбовець або військовозобов'яз ний, призваний на збори, службові обов'язки, передбачені акт

333Нотаріат в Україні

ми законодавства, військовими статутами, порадниками, інструк­ціями та іншими нормативними актами на час заподіяння шкоди та притягнення до матеріальної відповідальності (пункт 31 Поло­ження) та деякі інші питання.

Зазначимо, що правові підстави для постановки вищеназва­них питань випливають із пункту 7 Переліку і для їх з'ясування необхідна наявність такого документа, як довідка командира (на­чальника) військової частини про суму заборгованості, що підля­гає стягненню.

Довідка, що подається нотаріусу, повинна містити також всі необхідні для її видачі реквізити та бути підписаною особисто ко­мандиром (начальником) військової частини.

Повернення об'єкта лізингу

Під лізингом розуміється підприємницька діяльність, яка по­лягає в тому, що лізингодавець як суб'єкт лізингу передає у вик­лючне користування лізингоодержувачу на визначений строк майно, яке може бути власністю або набувається ним за доручен­ням і погодженням з лізингоодержувачем у відповідного продав­ця майна, за умови оплати лізингоодержувачем періодичних лізингових платежів (ст. 1 Закону України від 16 грудня 1997 р. «Про лізинг»).